Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė pradeda žygį Europoje

Pirmadienį į Kišiniovą išskridusi Lietuvos paplūdimio rinktinė trečiadienį pradės Europos čempionato B diviziono kovas, kuriomis sieks patekti tarp stipriausių sezono žemyno komandų.
Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė
Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė / LFF nuotr.

Šių varžybų keturioms stipriausioms komandoms atiteks kelialapiai į A divizioną, o pačiai stipriausiai – papildomas kelialapis į 2023 metų Europos žaidynes.

„Nėra ko slėpti, mes į Moldovą atvykome tam, kad grįžtume bent su vienu kelialapiu. Lengva nebus, tačiau tokiu šansu privalome pasinaudoti“, – iš Moldovos sakė rinktinės vyriausiasis treneris Sahibas Mammadovas.

Iš viso turnyre dalyvaus 12 komandų, suskirstytų į tris grupes. Kiekvienos grupės nugalėtoja ir geriausia antra komanda be jokių papildomų turnyrų bus apdovanota kelialiapiu į A divizioną. Lietuvių varžovais B grupėje bus Danijos, Latvijos ir Turkijos paplūdimio futbolininkai.

„Objektyviai vertinant, mūsų grupė iš visų trijų yra pati stipriausia. Ypač ją sustiprina Danijos rinktinė, su kuria pradėsime turnyrą. Jei pavyktų mums tas rungtynes laimėti, tada mūsų šansai stipriai išaugtų.

Toliau laukia latviai, su kuriais galime kovoti, bei turkai, kuriuos per paskutinius dvejus metus du kartus įveikėme. Jie to nepamiršo ir, aišku, norės atsirevanšuoti mums, bet būsime pasiruošę“, – apie būsimas kovas kalbėjo S. Mammadovas.

Į Moldovą Lietuvos rinktinė išvyko ne stipriausios sudėties. Dėl įvairių priežasčių komandai negalės padėti Aleksandras Lebedevas, Aivaras Meškinis, Vasilijus Novičkovas ir Pavelas Smolkovas.

„Sudėtis nuo praėjusių metų stipriai pasikeitė. Aišku, yra ir gerų žinių, nes pernai mums negalėjo padėti Mantas Makutunovičius, Audrius Plytnikas, bet šiemet jie yra su mumis“, – sakė S. Mammadovas.

Čempionatą lietuviai pradės liepos 27 dieną rungtynėmis su Danija. Sinoptikai prognozuoja, kad tądien Kišiniove termometro stulpelis pakils iki 36 laipsnių. Ketvirtadienį laukia Latvijos, penktadienį – Turkijos atstovai.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Redas Graičiūnas, Paulius Giedraitis, Modestas Kulikauskas, Jonas Lebedevas, Arnas Levonauskas, Mantas Makutunovičius, Elvinas Navickas, Modestas Petrauskas, Audrius Plytnikas, Aurimas Pukevičius.

A grupėje varžysis Moldova, Rumunija, Anglija ir Malta, C grupėje – Graikija, Kazachstanas, Norvegija ir Sakartvelas. Nepriklausomai nuo užimtos vietos grupėje, iš viso komandoms teks sužaisti po penkerias rungtynes. Turnyras baigsis sekmadienį.

Lietuvos rinktinės rungtynių B grupėje tvarkaraštis:

Liepos 27 d. 13:15 val. Lietuva – Danija;

Liepos 28 d. 13:15 val. Lietuva – Latvija;

Liepos 29 d. 17:15 val. Turkija – Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius