-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pirmoji futbolo lyga: pirmoji Vilniaus „MRU“ pergalė čempionate

Pirmosios Vilniaus futbolo klubo „MRU“ pergalės ilgai laukti nereikėjo. Šį savaitgalį Vilniuje jie įveikė ambicingus svečius iš Utenos ir iškovojo pirmuosius 3 taškus.
Vilniaus MRU klubas
Vilniaus MRU klubas / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Prieš čempionatą abi ekipos deklaravo aukštus tikslus. Pirmą kartą į Lietuvos pirmąją futbolo lygą patekęs FK „MRU ir Utenoje atsikūręs klubas „Utenis“ siekia sezoną baigti prizininkų gretose.

Tiek vilniečių, tiek ir uteniškių gretose galima išvysti itin patyrusių futbolininkų, o šalia jų ir jaunų bei perspektyvių žaidėjų. Komandų treneriai taipogi panašūs – abu jauni ir trokštnatys pergalių. Tad stadione susirinkę 500 žiūrovų išvydo tikrą kovą.

Savo žiūrovų akivaizdoje aktyviau rungtynes pradėjo FK „MRU“, jie ilgiau laikė kamuolį, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų. Tuo tarpu svečiai iš Utenos pasirinko žaidimą nuo gynybos taktiką, laukdami bent menkiausios galimybės greitai užpulti varžovus.

Tam kiekvieną minutę buvo pasirengęs Vitalijus Kavaliauskas. Visgi šeimininkų spaudimas davė vaisių, kai 32 minutę Justinas Baltrimavičius sulaukė perdavimo iš kairiojo atakos krašto ir techniškai perkėlė kamuolį virš vartininko Pavelo Leuso. Po praleisto įvarčio svečiai sukruto ir dešiniuoju atakos kraštu vis rengė išpuolius, tačiau aukšti perdavimai į vartininko aikštelę rezultato nedavė.

Antrąjame kėlinyje žaidimas išsilygino. Kamuolys daugiausia laiko buvo kontroliuojamas aikštės viduryje. Išskirti galima „Utenio“ puolėją V.Kavaliauską, kuris turėjo kelias progas pasižymėti, tačiau nesugebėjo kamuolio nukreipti į vartus.

Rungtynių pabaigoje „Utenis“ surengė nedidelį varžovų vartų šturmą, tačiau šeimininkai sugebėjo atsilaikyti ir pelnė pirmąją sezono pergalė rezultatu 1:0.

VIDEO: Rungtynių momentai

„Mūsų pergalę šiandien lėmė mūsų didžiulis noras laimėti ir žinoma, fortūna. Sugebėjome pirmieji pelnyti įvartį, o vėliau sėkmingai apsigynėme“, - po rungtynių teigė FK „MRU“ vyriausiasis treneris Egidijus Juška. Tuo tarpu Utenos „Utenio“ vyr. treneris Mindaugas Čepas tiki, kad pergalės jo komandai jau ne už kalnų: „Ekipa sunkiai dirba, o žinome, kad sunkiai dirbantiems šypsosi sėkmė. Šiandien laukėme sunkių rungtynių, tokios jos ir buvo. Sveikiname FK „MRU“ su pergale“.

VIDEO: Komentarai po rungtynių

Vilniaus FK „MRU“ – Utenos „ Utenis“ 1:0 (1:0), Vilnius, LFF stadionas, 500 žiūrovų, teisėjas - R.Valikonis (Vilnius).

Įvarčiai: 32 min. J. Baltrimavičius (MRU).

Įspėti:  51 min. G. Kulbis, 77 min. J. Učajevas, 87 min. A. Sobolis, 90+3 min. J. Baltrimavičius (FK „MRU“); 41 min. D. Gordejus („Utenis“).

Kitas rungtynes FK „MRU“ žais balandžio 26 d. (šešt.), 14:00 val., Lietuvos futbolo federacijos stadione, Vilniuje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius