Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pirmoji futbolo lyga: pirmoje Vilniaus „MRU“ dvikovoje – daug aistros ir noro

Šį savaitgalį Vilniaus futbolo klubas „MRU“ debiutavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygoje. Daug vilčių ir daug noro aikštėje – taip galima apibūdinti ekipos debiutą. Visgi, nugalėjo svečiai iš Tauragė – „Tauras“, kurio žaidėjai šaltakraujiškai išnaudojo savo vienintelę galimybę, pelnė įvartį ir į Žemaitiją išsivežė 3 taškus.
MRU ir "Tauro" dvikova
MRU ir "Tauro" dvikova
Temos: 1 Futbolas

Rungtynės prasidėjo aktyvesniu Vilniaus „MRU žaidimu, tačiau svečiai iš Tauragės puikiai gynėsi. Žaisdami ganėtinai aukšta gynėjų linija, jie neleido šeimininkams įsibėgėti. Du patyrę studentų puolėjai Mindaugas Grigalevičius ir Nikolajus Misiukas žaidė aktyviai ir stengėsi kurti progas.

Tuo tarpu „Tauro“ futbolininkai laikėsi žaidimo plano, kuris rėmėsi greitais išpuoliais varžovui praradus kamuolį. Aikštės viduryje vyko aktyvi kova, tai įrodo 4 parodytos geltonos kortelės pirmąjame kėlinyje.

Tiesa, jų galėjo būti parodyta ir daugiau, tačiau teisėjas aptisibojo tik žodiniais įspėjimais. Buvo ir keletas ginčytinų epizodų vartininko aikštelėse, kuriuos kitas taisėjas galėjo vertinti ir 11-os metrų baudiniu.

Žaidimui vykstant aikštės vidutyje, esant dažniems stabdymams ir ore tvyrant pirmųjų rungtynių įtampai, dažnai jų baigtį nulemia standartiniai momentai. Ne išimtis ir šios rungtynės. Jų baigtį 41 minutę nulėmė fantastiškas Mariaus Kižio baudos smūgis, kuris priminė italo Andrea Pirlo atliekamus smūgius.

Antrąjame kėlinyje dar labiau savo žaidimą suaktyvino FK „MRU“, pakeitusi beveik visą puolimo grandį, tuo tarpu „Tauro“ treneriai keitė pavargusius gynejus. Tai lėmė, kad švieži svečių gynėjai sugebėjo atremti šeimininkų atakas ir tai lėmė jų pergalę. Tiesa, FK „MRU“ saugas Gajus Kulbis galėjo išlyginti rezultatą paskutinėmis rungtynių minutėmis, kai net du kartus atliko baudos smūgius ir tos pačios vietos, iš kurios įvartį pelnė M.Kižys. Visgi, smūgiai skriejo pro šalį.

„Esu įsitikinęs, kad rungtynių rezultatas neatspindi įvykių aikštėje. Kontroliavome žaidimą, turėjome puikias progas pelnyti ne vieną įvartį, tačiau mums nepasisekė. Tuo tarpu varžovai puikiai pasinaudojo vienintele galimybe. Sveikiname juos, o mes pergalės sieksime jau kitose rungtynėse“, -teigė FK „MRU“ kapitonas Gediminas Paberžis.

Vilniaus FM „MRU“ – Tauragės „Tauras“ 0:1 (0:1), Vilnius, LFF stadionas, 250 žiūrovų, teisėjas – J. Butkus (Ukmergė).

Įvarčiai: 41 min. M. Kižys (Tauras).

Įspėti: 19 min. R. Juška, 26 min. G. Paberžis, 74 min. P. Osauskas („MRU“); 12 min. S. Pilypas, 24 min. S. Babilius,  67 min. J. Meištininkas, 74 min. D. Malkevičius („Tauras“).

Kitas rungtynes FK „MRU“ žais balandžio 18 d. (penkt.), 20:30 val., Lietuvos futbolo federacijos stadione, Vilniuje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius