Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rankinio rinktinė sužinojo varžovus pasaulio čempionato atrankoje

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sužinojo savo varžovus pirmajame atrankos etape į pasaulio čempionatą. Mūsų rinktinė galėjo jaustis gana saugiai jau prieš burtų traukimo ceremoniją, kadangi pagal reitingą pateko į patį pajėgiausią krepšelį ir žinojo, jog savo grupėje neturės tokių ekipų kaip Rusija ar Rumunija.
Lietuvos rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos rinktinei burtai lėmė žaisti antrojoje grupėje, kurioje dar varžysis kaimynai iš Latvijos, Izraelis bei Gruzija. Į kitą etapą pateks tik grupės nugalėtojas, todėl Lietuvos vyrų komandai, norint tęsti kovą dėl patekimo į pasaulio čempionatą, reikės aplenkti visus tris varžovus grupėje.

Kitame etape prie grupių nugalėtojų prisijungs ir Europos čempionato dalyvės. Visos 18 komandų tęsiančių kovą dėl kelialapio į čempionatą bus suporuotas tarpusavyje, o kiekvienos poros nugalėtojas gaus kelialapį į 2019 – ųjų metų planetos pirmenybes.

Rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas tikino, jog tikslas grupėje yra tik pirmoji vieta.

„Burtais skųstis tikrai negalime, visos komandos yra žinomos ir tikrai įveikiamos. Kažką išskirti būtų tikrai sudėtinga, be abejo, latviai, jeigu surinks visą savo pajėgiausią sudėtį, tikrai yra pavojingas varžovas. Gruzijai prieš keletą metų taip pat esame pralaimėję išvykoje, o Izraelio nuvertinti taipogi tikrai nederėtų. Kad ir kaip ten bebūtų, burtais esame patenkinti ir tikslas yra tik pirma vieta grupėje ir bilietas į kitą etapą“, – teigė A.Juškėnas.

Atrankos į pasaulio rankinio čempionatą grupės
1 grupė 3 grupė 5 grupė
Rusija Rumunija Nyderlandai
Suomija Ukraina Belgija
Slovakija Italija Graikija
Liuksemburgas Farerų salos Turkija
2 grupė 4 grupė 6 grupė
Lietuva Portugalija Boasnija ir
Hercegovina
Latvija Lenkija Šveicarija
Izraelis Kipras Estija
Gruzija Kosovas -

Savuosius varžovus sužinojo ir Lietuvos jaunių iki 18 metų bei jaunimo iki 20 metų rinktinės. Aštuoniolikmečiai vyks į Gruziją, kur žais A grupėje kartu su Šveicarijos, Farerų salų, Makedonijos, Estijos ir Liuksemburgo bendraamžiais, tuo tarpu dvidešimtmečių laukia kelionė į Makedoniją ir varžovai A grupėje iš Baltarusijos, Farerų salų, Suomijos, Graikijos ir Estijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius