-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinė kategoriška dėl kontroversiško epizodo: „Įvartis buvo“

Lietuvos rinktinė apmaudžiai 0:1 krito prieš Kiprą kontrolinėse rungtynėse Limasolyje, tačiau po finalinio teisėjo švilpuko žaidėjai buvo kategoriški dėl kontroversiško sprendimo neskirti įvarčio 12-ąją susitikimo minutę.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka. / Elvio Žaldario nuotr.

Kipro komandos žaidėjai neužtikrintai sužaidė prie savo vartų, vartininkas Konstantinos Panagi prastai priėmė kamuolį ir šis ėmė riedėti link vartų.

K.Panagi siekė kamuolio, jį išmušė tolyn, bet Lietuvos rinktinės žaidėjai puolė teisėją, reikalaudami įvarčio – futbolininkai buvo įsitikinę, kad kamuolys pilnai kirto vartų liniją.

nuotr. stopkadras/Neįskaitytas įvartis
nuotr. stopkadras/Neįskaitytas įvartis

VAR sistema kontrolinėse rungtynėse nebuvo naudojama, tad rumuno Marcelio Birsano sprendimas nebuvo pakeistas, rezultatas liko 0:0.

Aktyviausiai teisėjo asistentui priekaištus reiškė visai šalia epizodo buvęs Arvydas Novikovas.

„Viskas ten aišku, visi matė“, – 15min iškart po pralaimėjimo kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjas.

Jam antrino ir komandos draugai.

„Kai buvome ant suolelio, matėsi, kad situacija 50/50. Vėliau parodė video treneris ir matėsi, kad 100 proc. kamuolys buvo už linijos“, – kalbėjo Faustas Steponavičius.

„Žiūrint rungtynes, komanda nepasėdo, bet kažkiek per galvą tai duoda, – sakė rinktinėje dar tik pirmus žingsnius žengiantis Plovdivo „Botev“ puolėjas. – Kaip komanda nepalūžome ir tęsėme savo žaidimą.“

„Mes iškart matėme pakartojimą ir matėme, kad buvo įvartis“, – įsitikinęs buvo ir Matijus Remeikis.

„Daug ką galėjo tai pakeisti“, – įsitikinęs 20-metis Lietuvos čempionas.

O štai Fiodoras Černychas, nors epizodo pats nematė, tačiau pasitikėjo įsitikinusiais bendražygiais ir trenerių štabu.

„Aš tai nesu įsitikinęs, bet visi sako, kad liniją kirto. Turi ir nuotraukas, ir video jau matė. Gal ir man reikėtų pasitikrinti, savo nuomonę susidaryti, bet pasitikiu komandos draugais“, – sakė rinktinės kapitonas.

„Man – senam vilkui – per galvą toks momentas neduoda, – teigė Limasolio AEL rungtyniaujantis rinktinės senbuvis. – Toliau žaidi ir viskas. Visi klystame, taip pat ir teisėjai. Šiandien buvo padaryta tokia klaida. Kaltinti dėl visko teisėjų nereikia. Turėjome savo progas, kur galėjome įmušti normalų įvartį, kurį įskaitytų. Nepavyko.“

Elvio Žaldario nuotr./Rungtynių akimirka.
Elvio Žaldario nuotr./Rungtynių akimirka.

Ir nors galiausiai 22-ąją minutę pelnytas Ioannio Pitto įvartis lėmė pirmąją Kipro pergalę per daugiau nei metus, Lietuvos rinktinės žaidėjai nebuvo nusivylę pasirodymu.

„Manau, geresni buvom, turėjome daugiau šansų, geriau žaidėm. Jie be to vieno įvarčio nieko neturėjo, bet šansu pasinaudojo“, – sakė A.Novikovas.

„Iš tikrųjų, gaila tik dėl rezultato, žaidimas nebuvo blogas, darėme viską, ko prašė treneris, turėjome gerų progų. Gaila, kad jų neišnaudojome. Plius – neįskaitytas įvartis, 11 metrų baudinys neskirtas. Viena klaida grubesnė kainavo pralaimėjimą“, – antrino F.Černychas.

„Manau, rungtynės buvo geros iš mūsų pusės, padarėme viską, ką planavome, – kalbėjo F.Steponavičius. – Nepavyko užbaigti atakų, reikia dirbti ties tuo ir rungtynės būtų pasisukusios kitaip.“

Elvio Žaldario nuotr./Rungtynių akimirka.
Elvio Žaldario nuotr./Rungtynių akimirka.

„Rezultatą žmonės mato, bet ką jautėme aikštėje, ką rodėme, kokie buvo planai – juos įgyvendinome“, – pridūrė Bulgarijoje legionieriaus duoną kremtantis žaidėjas.

„Neblogai žaidėme, turėjome progų, neleidome varžovams susikurti momentų, antrajame kėlinyje progų jie nelabai turėjo. Nepavyko įmušti įvarčio“, – sakė M.Remeikis.

F.Černychas „Alphamega“ stadione žaidžia ir namų rungtynes Limasolio AEL ekipoje, bet šįkart ant vejos žengė kaip šeimininkų oponentas.

„Kažkaip įdomiai. Nemačiau mūsų sirgalių, kurie gausiai susirenka. Tuo ir skiriasi rinktinės ir klubų rungtynės šiame stadione. Atmosfera lygos rungtynėse daug geresnė nei šiandien“, – pasakojo 32-ejų saugas.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais tik kovo mėnesį, kai dukart susitiks su Baltarusija ir kovos dėl išlikimo Tautų lygos C divizione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius