Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės treneris tikisi pritaikyti išmoktas pamokas

Lietuvos moterų rinktinė jau rytoj sužais antrąsias rungtynes atrankoje į kitų metų Europos moterų futbolo čempionatą.
Danielis Wimmeris
Danielis Wimmeris / Elvio Žaldario nuotr.

Lietuvaitės Vilniaus LFF stadione nuo 19.30 val. priims Kipro futbolininkes. Įėjimas į rungtynes – nemokamas, tiesioginė rungtynių transliacija bus pasiekiama LRT PLIUS kanalu.

Abejoms komandoms tai bus antrasis susitikimas atrankoje – penktadienį lietuvės išvykoje 2:2 sužaidė su Sakartvelo komanda, tuo tarpu Kipras savo aikštėje 0:3 pralaimėjo baltarusėms.

Prieš antradienio rungtynes kalbėjęs Lietuvos rinktinės treneris Danielis Wimmeris akcentavo, jog penktadienį rinktinė galėjo iškovoti ir pergalę, tačiau dabar jau reikia žvelgti į laukiančią akistatą.

„Po rungtynių jautėmės lyg praradę du taškus, nes buvome geresnė komanda su geresnėmis progomis, bet po savo klaidų atsilikome 0:2. Sugrįžome, bet per paskutinį pusvalandį trečio įvarčio įmušti nepavyko. Turime pasimokyti iš tų rungtynių ir tas pamokas pritaikyti rytojaus dvikovoje su Kipru“, – sakė treneris.

Tbilisyje rinktinė abu įvarčius praleido per pirmas 18 minučių, visgi, specialistas nesutiko, kad nenusisekė visa ši atkarpa.

„Nesakyčiau, kad tai buvo blogos 18 minučių, tai buvo tiesiog dvi klaidos, tai buvo greitos varžovių atakos ir turėjome būti tam pasiruošę, turėsime būti ir rytoj, nes Kipras yra gera komanda greitame puolime. Po tų įvarčių atlikome šiek tiek pakeitimų, prisitaikėme ir žaidėme daug geriau, sukūrėme daug šansų, bet ne visus juos išnaudojome, tad iškovojome tik tašką“, – dėstė specialistas.

Rimantė Jonušaitė penktadienį įmušė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, o treneris teigė, kad jai reikia laiko ir ji galės demonstruoti geriausias savo savybes.

„Kaip ir minėjau anksčiau, reikia jai duoti laiko, dabar ji yra geroje formoje, geroje nuotaikoje ir sužaidė tikrai gerai. Bet visai komandai nebuvo lengva susitikti pirmą kartą po pusmečio, neturėjome stovyklos vasario mėnesį. Rungtynėse su Kipru tikiuosi dar vieno rinktinės žingsnio ir gero pasirodymo.

Analizavome visas rungtynių fazes, žinome, kaip žais varžovės, jos žaidė prieš Baltarusiją ir pralaimėjo bet tai bus įdomios ir fiziškos rungtynės. Kipras turi individualiai geras žaidėjas ir labai gerai pereina į greitą puolimą“, – apie būsimas oponentes mintimis dalinosi vokietis.

Tarp rungtynių – vos kelios dienos, tad D.Wimmeris teigė, jog svarbiausia yra atsistatyti fiziškai bei gerai atlikti varžovo analizę.

„Svarbiausia buvo tai, kad gerai pailsėtume, kelionė nebuvo lengva, o rinktinių lango metu nėra daug laiko praleisti aikštėje, daug dirbome ir su analize, tad antradienį rungtynes pradėsime su aiškiu planu, aiškia analize ir tada jau viskas priklauso nuo mūsų, kaip mes pasirodysime savo namų aikštėje.

Europos čempionato atrankoje kiekvienos rungtynės yra labai svarbios ir kiekvienas jas nori laimėti. Taip, galima sakyti, kad nepasinaudojome galimybe iškovoti išvykoje tris taškus, tačiau tokiose rungtynėse reikia vertinti ir iškovotą tašką, o namuose norime pasirodyti dar geriau“, – užbaigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius