Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos septyniolikmečių futbolo rinktinė Europos čempionato atrankos turnyre Belgijoje liko paskutinė

Lietuvos jaunių (U-17; gimę 1996 metais ir jaunesni žaidėjai) futbolo rinktinė trečiąsias UEFA Europos U-17 čempionato atrankos etapo trečiosios grupės turnyro rungtynes sekmadienio vakarą 0:1 (0:1) pralaimėjo trečiąją vietą užėmusiai Latvijai (3 tšk.) bei su vienu tašku liko paskutinė – ketvirtą
Futbolo rungtynių akimirka
Futbolo rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pergalingą įvartį nugalėtojams pelnė Arnoldas Revelinis (8 min.).

Pasak Lietuvos futbolo federacijos, birželio mėnesį lietuviai buvo nugalėję latvius Baltijos taurės turnyre. Tačiau šį kartą varžovai įmušė įvartį jau vienoje pirmųjų savo atakų. Tai buvo skaudus smūgis mūsiškiams, kurie persigrupavo antrajame kėlinyje, tačiau atakoms vis pritrūkdavo tikslumo ir latviai išsaugojo savo persvarą.

„Greitas įvartis mus išmušė iš vėžių. Vaikinai pasimetė, pirmajame kėlinyje žaidimas išsiderino, rungtyniavome per daug individualiai. Per pertrauką pavyko suburti komandą kovai. Antrajame kėlinyje spaudėme varžovus, turėjome progų. Tačiau nepavyko įmušti“, – sakė rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

Jo teigimu, komandai akivaizdžiai trūko vieno lyderių Skirmanto Rakausko, kuris dvikovoje su olandais patyrė traumą. Ne iš gero gyvenimo tarp atsarginių rungtynes pradėjo ir kapitonas Domantas Šimkus. „Jis nebuvo spėjęs atsigauti po ankstesnių rungtynių, todėl planavome jį leisti antrajame kėlinyje. Galbūt dėl to suklydau, nes Domantas yra komandos emocinis lyderis ir pradžioje jo stigo“, – pripažino V. Vaškūnas.

Apibendrindamas atrankos ciklą, treneris neturėjo priekaištų auklėtiniams. „Penkis iš šešių kėlinių demonstravome tikrai gero lygio futbolą. Lygiosios su olandais nebuvo atsitiktinumas. Deja, supratau, kad nuo istorinio rezultato iki nesėkmės tik vienas žingsnelis. Tai buvo rungtynių su latviais pirmoji pusė, – kalbėjo V.Vaškūnas – Vis dėlto, dėkoju komandai už tuos penkis kėlinius. Ši komanda tikrai turi potencialo ir tikiu, kad ateityje pasieks gerų rezultatų.“

Turnyro nugalėtojais tapo Olandijos (7 tšk.) septyniolikmečiai, 2:1 (0:1) privertę pasiduoti antrojoje pozicijoje likusius Belgijos (6 taškai) bendraamžius.

Galutinė trečiosios grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Olandija      3 2 1 0 4:2 7
2. Belgija       3 2 0 1 8:2 6
3. Latvija       3 1 0 2 2:7 3
4. Lietuva       3 0 1 2 0:3 1
  

Į kitą 2013 metų Europos septyniolikmečių futbolo čempionato atrankos etapą pateko dvi geriausios grupės vienuolikės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius