Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos septyniolikmečių futbolo rinktinė dalyvaus atrankos turnyre Belgijoje

Lietuvos jaunių U-17 (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) futbolo rinktinė pirmadienį išskrenda į Belgiją, kur dalyvaus UEFA Europos U-17 čempionato atrankos etapo 3-iosios grupės turnyre.
Lietuvos septyniolikmečių futbolo rinktinė dalyvaus Europos čempionato atrankos turnyre.
Lietuvos septyniolikmečių futbolo rinktinė dalyvaus Europos čempionato atrankos turnyre. / V. Knyzelio nuotr.

Lietuvių laukia akistatos su bendraamžiais futbolininkais iš Olandijos, Belgijos ir Latvijos. Pagal UEFA U-17 rinktinių reitingus olandai (2 vieta) yra aiškūs grupės favoritai, į pirmą dvidešimtuką patenka ir belgai (19 vieta). Kaimynai latviai (40 vieta) žengia keliais laipteliais aukščiau nei lietuviai (42 vieta).

Ruošdamiesi šioms atrankos varžyboms lietuviai iš viso sužaidė 11 kontrolinių rungtynių. Birželio mėnesio pradžioje U-17 rinktinė dalyvavo tarptautiniame draugiškame turnyre Azerbaidžane, vėliau laimėjo visas rungtynes Baltijos taurėje ir  Palangoje vykusiame LFF U-17 taurės turnyre, o paskutiniame kontroliniame mače turėjo pripažinti Lenkijos pranašumą.

„Tikimės, jog tie laimėti turnyrai ir iškovotos pergalės pridėjo pasitikėjimo mūsų jauniems futbolininkams“, – teigė U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

Prieš išvyką į Belgiją rinktinė savaitę treniravosi Palangoje. Treniruočių metu traumą patyrė vienas iš rinktinės lyderių Tomas Dombrauskis. Tačiau tikimasi, kad jis pasveiks iki pirmųjų rungtynių. Nesmarkiai susižeidęs buvo ir Skirmantas Rakauskas.

Didžiausią dėmesį pasirengimo stovyklos Palangoje pabaigoje treneriai skyrė būsimų varžovų analizei. V.Vaškūno teigimu, lemiamomis gali tapti pirmosios rungtynės su šeimininkais.

„Be abejo, aiškiais grupės favoritais bus olandai, o latvius privalėsime įveikti. Norint keliauti toliau būtinai reikės atimti taškų iš belgų. Todėl būtent pirmosios atrankos turnyro rungtynės gali būti  pačios svarbiausios. Važiuojame su tikslu patekti į kitą etapą. Bus sunku, bet jei demonstruosime komandinę drausmę ir organizuotą gynybą, galime tikėtis rezultato“, – kalbėjo V.Vaškūnas.

Pirmąsias rungtynes lietuviai žais antradienį su šeimininkais belgais, antrąsias – ketvirtadienį su Olandija, o grupės turnyrą baigs sekmadienį su kaimynais latviais. Į „Elitinį“ atrankos etapą pateks po dvi stipriausios grupės komandas ir dvi geriausiai su jomis sužaidusios trečiosios ekipos iš 13 atrankos grupių.

UEFA U-17 čempionato atrankos etapo 3 grupės tvarkaraštis

Spalio 23 d. (antradienis)
17:00 Olandija – Latvija
20:00 Belgija – Lietuva

Spalio 25 d. (ketvirtadienis)
17:00 Lietuva – Olandija
20:00 Belgija – Latvija

Spalio 28 d. (sekmadienis)
20:00 Olandija – Belgija
20:00 Latvija – Lietuva

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Edvinas Gertmonas (Nacionalinė futbolo akademija – Šilalė), Lukas Jurgėlas (NFA – Kelmė);

Gynėjai:  Ernestas Pečiulis (NFA – Kėdainiai), Laimonas Jurevičius (NFA – Kaunas), Rimvydas Sadauskas (NFA – Kaunas), Martynas Zaleckis (NFA – Kaunas), Lukas Pupšys (NFA – Telšiai), Benas Spietinis (NFA – Jonava);

Saugai:  Tomas Keršulis (NFA – Kaunas), Domantas Šimkus (NFA – Šiauliai), Ainas Bareikis (NFA – Kaunas), Daniel Romanovskij (Vilniaus MFD „Žalgiris-3“), Edvinas Puzara (NFA – Marijampolė), Donatas Šėgžda (NFA – Radviliškis), Tomas Dombrauskis („Leicester City“ FC, Anglija)

Puolėjai: Artur Skuratovič (Vilniaus MFD „Žalgiris-3“), Skirmantas Rakauskas (NFA-Klaipėda), Mantas Jakutavičius (NFA – Kaunas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius