Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos sporto žurnalistų komanda dalyvavo futbolo turnyre Tbilisyje

Lietuvos sporto žurnalistų komanda „PRESS'as“ spalio 30-ąją Tbilisyje dalyvavo tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre, kuriame išmėgino jėgas su kolegomis iš įvairių šalių. Sakartvelo sostinėje tarptautinis žurnalistų turnyras surengtas antrą kartą.
„PRESS'o“ komanda turnyre Tbilisyje
„PRESS'o“ komanda turnyre Tbilisyje / nuotr. organizatorių

„Lietuvos sporto žurnalistai buvo vieni tarptautinių žurnalistų futbolo turnyrų pradininkų ir džiaugiamės, kad mūsų idėjos sklinda į kitas šalis. Pastaruoju metu turnyrus savo šalyse pradėjo organizuoti Lietuvoje viešėjusios Sakartvelo, Armėnijos, Latvijos, Egipto žurnalistų komandos“, – sako jau 17 metų tarptautinius turnyrus organizuojančio „PRESS‘o“ vadovas ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas Tautvydas Vencevičius.

Sakartvelo sostinėje aštuonios komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias, kur sužaidė po trejas rungtynes.

„PRESS'as“ turnyrą pradėjo įtemptu mūšiu su Moldovos komanda. Dukart atsilikę lietuviai po Raimundo Celencevičiaus ir Domo Paulausko įvarčių išplėšė lygiąsias 2:2. Antrajame mače laukė Azerbaidžano išbandymas. Greitų įvarčių porciją praleidusios Lietuvos komandos neišgelbėjo ir vartininko Tautvydo Vencevičiaus įvartis – pralaimėta 1:3.

nuotr. Alberto Skirpsto/Raimundas Celencevičius ir Kęstas Rimkus
nuotr. Alberto Skirpsto/Raimundas Celencevičius ir Kęstas Rimkus

Teorinių šansų į pusfinalį patekti dar turėję lietuviai paskutinėse ir lemiamose grupių etapo rungtynėse stojo į kovą su Ukraina. Po praleisto įvarčio „PRESS'as“ nesutriko ir Kęstas Rimkus puikiu įvarčiu galva rezultatą išlygino. Marius Bagdonas tuomet uždirbo 11 metrų baudinį, tačiau šansu perimti situacijos kontrolę lietuviai nepasinaudojo – T.Vencevičiaus smūgiuotas kamuolys sudrebino skersinį. Varžovai pasinaudojo situacija, mušė dar kartą ir šventė pergalę 3:1.

Paguodos rungtynėse dėl septintosios vietos „PRESS'o“ laukė Kazachstano iššūkis. Nors Mantas Krasnickas buvo išlyginęs rezultatą 1:1, galiausiai ir šias rungtynes lietuviai pralaimėjo – 1:2.

Kaip ir neseniai vykusiame turnyre Lietuvoje, Sakartvele čempionų taurę į viršų kėlė Moldovos futbolininkai, antrąją vietą užėmė Armėnija, trečiąją – lietuvius grupių etape nuskriaudusi Ukraina.

„Jau sulaukėme kvietimų kitais metais apsilankyti tradiciniu tampančiame turnyre Armėnijoje. Apie ketinimus organizuoti turnyrus paskelbė Moldovos ir Kazachstano žurnalistai. Žurnalistų turnyrų geografija plečiasi ir su kolegomis vis aktyviau diskutuojame apie idėją ateityje surengti Europos žurnalistų futbolo čempionatą“, – teigia T.Vencevičius.

Lietuvos žurnalistų garbę gynė ir net keturi 15min atstovai: aktualijų skyriaus redaktorius Raimundas Celencevičius, sporto skyriaus redaktorius Kęstas Rimkus ir sporto žurnalistai Marius Bagdonas bei Mantas Krasnickas.

Lietuvos žurnalistų komanda už pagalbą organizuojant kelionę į Sakartvelą dėkoja generaliniam klubo rėmėjui lažybų bendrovei „TOPsport“ ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius