-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos treneriai futbolo rinktinei sako „ne“ ir viešą konkursą vadina cirku

Vos paskelbusi viešą konkursą, kad ieškomas nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris, Lietuvos futbolo federacija (LFF) netrukus paskelbė, kad greičiausiai naujasis strategas bus lietuvis, nors šalies specialistai į šias pareigas nesiveržia, rašo „Kauno diena“.
Lietuvos futbolo rinktinė
Rungtynių akimirka / Andriaus Burbos nuotr.

„Ar rinktinei turėtų vadovauti Lietuvos treneris? Nežinau, bet greičiausiai tai bus lietuvis“, – pareiškė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

„Kauno diena“ pasidomėjo, gal kuris nors iš žinomiausių šalies futbolo specialistų jau pateikė paraišką LFF?

„Ne. Visada galvojau, kad į rinktinę reikia kviesti tą trenerį, kuris tai užsitarnavo darbu ir rezultatais. Niekada pats niekur nesisiūliau – nei žaisdamas, nei pradėjęs trenerio karjerą“, – teigė ką tik danų grando „Brondby IF“ vyriausiuoju treneriu tapęs Aurelijus Skarbalius.

„Ne. Kokios čia dar paraiškos? Yra federacijos prezidentas, generalinis direktorius, yra rinktinių direktorius – jie turi susėsti ir nuspręsti, kas tinkamas rinktinei, o kas – ne. Juk jiems geriau matyti, ko jie nori? Aš paraiškos tikrai nesiųsiu. Net neįsivaizduoju, kodėl pasirinktas būtent toks būdas išrinkti trenerį“, – sakė Marijampolės „Sūduvos“ vairininkas Virginijus Liubšys.

Konkursas – absurdas

„Ne, aš paraiškos nesiųsiu, nors toks rinkimų būdas yra normalus dalykas. Ar esu girdėjęs ką nors panašaus pasaulyje? Girdėjęs ar negirdėjęs – koks skirtumas, bet kas čia blogo – pateikti paraišką? Pasakysiu atvirai: jokiomis paraiškomis aš nesidomiu, dabartinėms mano funkcijoms tai nepriklauso“, – tvirtino Vilniaus miesto futbolo draugijos (VMFD) „Žalgiris“ vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

„Ne, nes tai yra absoliutus absurdas. Pirmą kartą girdžiu, kad būtų priimamos kokios nors paraiškos. Kas jas tvirtins? LFF vykdomasis komitetas? Tai reikia suprasti taip, kad federacijos prezidentas vėl nori išvengti atsakomybės. Be to, koks save gerbiantis treneris gali rašyti tokį prašymą? Treneriai paskiriami, kviečiami. Pasakykite nors vieną pasaulio šalį, kurioje tokiu būdu, kaip Lietuvoje, rinktų nacionalinės rinktinės trenerį? Nenoriu šia tema net kalbėti, nes tai yra cirkas. Tai tegul to cirko iniciatoriai jame ir dalyvauja. Garantuoju, kad viskas jau iš anksto nuspręsta – visi balsuos taip, kaip bus pasakyta“, – kalbėjo buvęs ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės strategas Benjaminas Zelkevičius.

Ką siūlo darbo birža?

„Ne, neplanuoju. Manau, kad tokių dalykų esmė – ne paraiškos. Kiekviena federacija savarankiškai sprendžia, kokiu būdu išsirinkti trenerį. Tikrai žinau, kad ir anksčiau pasaulyje yra buvę tokių rinkimų, tiesa, negaliu prisiminti kur“, – svarstė Valdas Ivanauskas.

„Tikrai ne. Nesuvokiu, ką jie čia sugalvojo, turbūt rado sprendimą, kaip visuomenę nuraminti. Suprasčiau, jei federacija turėtų kandidatų sąrašą ir iš jų rinktųsi. O kas dabar? Ką jie darys, jei paraiškas atsiųs 20 kandidatų? Arba jei atsiųs paraišką žmogus iš darbo biržos? Iškart atmes ar kalbėsis su visais kandidatais? Gal iš tiesų darbo biržoje yra norinčių vadovauti Lietuvos futbolo rinktinei? Aš tokiame konkurse dalyvauti nenoriu“, – pareiškė Kauno futbolo-beisbolo klubo (FBK) „Kaunas“ sporto direktorius Igoris Pankratjevas.

„Ne, neplanuoju, nes realiai vertinu savo galimybes laimėti šį konkursą ir suprantu, kad jos nėra didelės. Be to, turiu daug darbo ir savo klube“, – sakė šalies A lygos čempiono Panevėžio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius