-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos U-17 futbolo rinktinė kitą savaitę dalyvaus atrankos turnyre Serbijoje

Lietuvos jaunių (U-17, 1995 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) futbolo rinktinė savaitgalį iškeliauja į Serbiją, kur dalyvaus UEFA Europos U-17 čempionato atrankos etapo 9 grupės turnyre.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / epo.gr nuotr.

Lietuvos komandos varžovėmis bus Serbija, Velsas ir Armėnija. Pagal UEFA U-17 rinktinių reitingus serbai (11 vieta) yra aiškūs favoritai, nedaug atsilieka Velsas (17 vieta), žemiau žengia Lietuva (43) ir Armėnija (49).

Ruošdamasi atrankos varžyboms Lietuvos komanda šiemet sužaidė trylika kontrolinių dvikovų. Po tris kartus lietuviai žaidė turnyre Moldovoje ir Baltijos taurės varžybose Estijoje, o ketverias rungtynes – Palangoje LFF U-17 taurės turnyre, kurio finale įveikė Gruzijos komandą. Paskutiniame kontroliniame mače prieš dvi savaites Lietuvos komanda rezultatyviame mače svečiuose 2:3 nusileido Graikijai.

„Turėjome nemažai draugiškų rungtynių ir geras sąlygas pasiruošti.  Prieš kelionę peržiūrėjome daugiau rinktinės kandidatų, tačiau vis tik nusprendėme pasilikti su tais žaidėjais, kurie dalyvavo turnyre Palangoje ir paskutinėse kontrolinėse rungtynėse“, – pasakojo rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Prieš išvyką į Serbiją pastaruoju metu futbolininkai treniravosi Palangoje. Stovyklos metu traumą patyrė Deimantas Petravičius, tačiau tikimasi, kad jis pasveiks jei ne iki pirmųjų, tai bent iki antrųjų atrankos rungtynių. Didžiausią dėmėsį pasirengimo pabaigoje treneriai skyrė būsimų varžovų analizei.

„Analizavome varžovų rungtynių vaizdo įrašus. Favoritai yra serbai, tai tikrai galinga komanda, kuri triuškino Baltarusijos, Izraelio ekipas. Nustebino ir Armėnijos futbolininkai – jiems pavyko 2:0 įveikti rusus. Mažiausiai informacijos turime apie Velsą, tačiau su jais žaisime antrąją dieną, todėl turėsime laiko pasiruošti. Aišku tai, kad lengvų varžovų nebus. Apie konkrečias vietas negalvojame, kiekvienoms rungtynėms ruošimės kaip finalui“, – teigė A.Vingilys.

Pirmąsias rungtynes lietuviai pirmadienį žais su šeimininkais serbais, antrąsias – trečiadienį su Velsu, o grupės turnyrą kitą šeštadienį baigs dvikova su Armėnija. Į kitą varžybų etapą pateks po dvi stipriausios grupės komandas ir dvi geriausiai su jomis sužaidusios trečiosios ekipos iš 13 atrankos grupių.

UEFA U-17 čempionato atrankos etapo 9 grupės tvarkaraštis:

Spalio 17 d. (pirmadienis) 15:30
Velsas-Armėnija
Serbija-Lietuva

Spalio 19 d. (trečiadienis) 15:30
Velsas-Lietuva
Armėnija-Serbija

Spalio 22 d. (šeštadienis) 15:30
Serbija-Velsas
Lietuva-Armėnija

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis:

  • Vartininkai: Marius Suvaizdis (Nacionalinė futbolo akademija (NFA), Panevėžys), Edgaras Jonaitis (NFA, Šiauliai);
  • Gynėjai: Justas Raziūnas (NFA, Šilutė), Edvinas Dambrauskas (NFA, Panevėžys),  Lukas Pangonis (NFA, Kaunas), Julius Aleksandravičius (NFA, Jonava),  Kevinas Pavlijus (Panevėžio FA), Matas Gavrilovas (Kauno FM);
  • Saugai:  Gabrielius Judickas (NFA, Marijampolė), Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“, Anglija), Skirmantas Rakauskas (NFA, Klaipėda), Tadas Lekeckas (NFA, Marijampolė), Tomas Dombrauskis (NFA, Plungė), Almantas Vansevičius (NFA, Jonava), Erikas Skripkinas (Kauno FM), Vykintas Slivka (Panevėžio FA);
  • Puolėjai: Simonas Stankevičius (NFA, Panevėžys), Darius Kazubovičius (NFA, Vilnius).
     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius