Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos U-19 futbolo rinktinės treneris Antanas Vingilys: „Burtai galėjo būti ir sėkmingesni“

Penktadienį Kauno rotušėje vyko Europos jaunimo U-19 futbolo čempionato burtų traukimo ceremonija, kurioje paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinei teks varžytis su Europos favoritais, tarp kurių bus ir buvę pasaulio čempionai Ispanijos futbolininkai. Pasibaigus ceremonijai, 15min.lt žurnalistai kalbino Lietuvos U-19 futbolo rinktinės trenerį Antaną Vingilį.
Treneris Antanas Vingilys
Treneris Antanas Vingilys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Vingilys teigė, jog burtai galėjo būti ir sėkmingesni. „Jei būtume ištraukę komandas, su kuriomis jau teko rungtyniauti, būtų pasisekę labiau. Dabar laukia sunkus turnyras su šalimis, kurių futbolo mokyklas visi gerai žino, tačiau tai mums duos daug vertingų pamokų“, – paaiškėjus varžovams kalbėjo Lietuvos jaunimo rinktinės treneris.

Paklaustas, koks Lietuvos jaunimo futbolo lygis pasauliniame kontekste, treneris pripažino, jog šalies jaunuoliai negalėtų būti priskiriami prie grandų.

„Kai kurie mūsų žaidėjau jau žaidžia pajėgiuose klubuose, jaunimo akademijose – tai reiškia, jog esame vidutiniokai. Dabar mūsų tikslas – kilti aukščiau nei vidurys“, – teigė A.Vingilys.

Portalui 15min.lt Lietuvos jaunimo rinktinės treneris sakė, jog savos sienos čempionate gali ne tik pagelbėti, bet ir sutrukdyti. „Žaidėjams bus didelis jaudulys ir atsakomybė prieš savo sirgalius ir kitus žaidėjus“, – sakė treneris, prisipažinęs, jog jam pačiam nėra kada jaudintis – laukia darbas ir pasiruošimas varžyboms.

Primename, kad aštuonios rinktinės (Lietuva, Prancūzija, Serbija, Portugalija, Ispanija, Nyderlandai, Gruzija, Turkija) buvo suskirstytos į dvi grupes. Į A grupę automatiškai pateko čempionato šeimininkė Lietuva. Mūsų šalies varžovėmis bus Nyderlandų, Ispanijos (gina čempionų titulą) ir Portugalijos rinktinės. B grupėje žais: Serbija, Turkija, Gruzija ir Prancūzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius