-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ligue 1“: „Marseille“ išplėšė bilietą į Europos lygą, „Caen“ laimėjo kovą dėl išlikimo

Finišavo Prancūzijos futbolo čempionatas. Lyderių trejete visi taškai buvo sudėlioti anksčiau, tačiau tik paskutiniajame ture paaiškėjo antrojo kelialapio į Europos lygą laimėtojas ir komandos, kurios bus priverstos palikti „Ligue 1“.
Bafetimbi Gomis („Marseille“)
Bafetimbi Gomis („Marseille“) / „Scanpix“ nuotr.

Čempionu su 95 taškais tapo „Monaco“, antrąją vietą užėmė „Paris Saint-Germain“ (87), o treti liko „Nice“ (78) futbolininkai. Šioms komandoms paskutinis turas nieko nelėmė.

Paskutinius du sezonus „Monaco“ tekindavosi trečiąja vieta, o paskutinį kartą šalies čempionais buvo tapę tik 2000 metais.

Šeštadienį „Monaco“ rezultatu 3:2 išvykoje nugalėjo „Rennes“, o „Nice“ sužaidė lygiosiomis 3:3 su „Lyon“. Pergalės neiškovojo ir PSG klubas, 1:1 sužaidęs su „Caen“ vienuolike.

Šis taškas „Caen“ komandai leido išlikti lygoje (37). Ji tašku aplenkė „Lorient“ (36) ekipą, kuri žais pereinamąsias rungtynes su „Troyes“. „Nancy“ ir „Bastia“ elitinį divizioną priverstos palikti.

PSG į priekį 13 minutę išvedė Adrienas Rabiot, bet Sylvio Rodelinas paskutinėmis mačo akimirkomis rezultatą išlygino. Tai S.Rodelinas galėjo padaryti ir anksčiau, bet 75-ąją minutę nerealizavo baudinio.

Paaiškėjo, jog kitą sezoną UEFA Europos lygoje kartu su „Lyon“ žais ir „Marseille“ klubas (62 taškai), Bafetimbi Gomiso įvarčio dėka palaužęs autsaiderę „Bastia“.

Dėl kelialapio taip pat kovojęs „Bordeaux“ klubas su „Lorrient“ sužaidė lygiosiomis 1:1 ir liko šeštas (59).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius