-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lionelis Messi: „Niekada nemaniau, kad pagerinsiu Telmo Zarros rekordą“

Ispanų „Barcelona“ futbolo klubo lyderis Lionelis Messi po šeštadienio dvikovos su „Sevilla“, kai pagerino daugiau nei pusšimčio metų senumo „Primera“ rezultatyvumo rekordą, prisipažino, jog nesitikėjo tai padaryti.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Tris iš penkių savo komandos įvarčių įmušęs argentinietis padėjo katalonams iškovoti pergalę rezultatu 5:1 ir dviem tiksliais smūgiais pagerino basko Telmo Zarros pasiekimą, užfiksuotą 1940-1955 metais, kai atstovaudamas Bilbao „Athletic“ ekipai puolėjas per 277 rungtynes įmušė 251 įvartį.

L.Messi pirmasis įvartis į „Sevilla“ vartus tapo 251-uoju, o vėliau argentinietis pridėjo dar du ir pagerino rekordą. Puolėjas 253 įvarčius įmušė per kiek daugiau mačų – 289 (skaičiuojami tik Ispanijos nacionaliniame čempionate, „Primera“ lygoje įmušti įvarčiai).

Vis dėlto, argentinietis rekordą pasiekė kur kas jaunesnis (27 metų, o T.Zarrai buvo 35-eri), tad rezultatą dar galės pagerinti.

Po dar vieno karjeros rekordo L.Messi nepamiršo padėkoti savo ekipos draugams, kurie, anot futbolininko, labiausiai prisidėjo prie įspūdingo pasiekimo.

Socialiniame tinkle „Facebook“ po vaizdo įrašo, kuriame pelno pirmąjį įvartį „Primera“ čempionate 2005-aisiais, argentinietis parašė: „Kai įmušiau šitą įvartį, neįsivaizdavau, kad galėčiau pagerinti rekordą, kuris priklausė tokiam puikiam futbolininkui kaip Telmo Zarra.“

„Man pavyko tai padaryti tik dėl to, kad mane palaikė tiek daug puikių žmonių, todėl šį pasiekimą skiriu jiems visiems. Ačiū, kad visada esate su manimi. Taip pat norėčiau padėkoti ir tiems, kurių nebėra šalia. Niekada jūsų neužmiršiu“, – rašė argentinietis L.Messi.

Pergalė dvikovoje su „Sevilla“ sugrąžino „Barcelona“ į antrąją poziciją turnyro lentelėje. Turėdami 28 taškus katalonai dviem nusileidžia Madrido „Real“ futbolininkams.

VIDEO: Lionelio Messi įvarčiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius