Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lionelio Messi įvarčiai ir „Barcelona“ pergalė leido priartėti prie Madrido „Real“

Devintąją pergalę iš eilės Ispanijos čempionate iškovojusi „Barcelona“ bent vienai dienai savo atsilikimą nuo pirmaujančio Madrido „Real“ sumažino iki trijų taškų.
Barselonos futbolininkai
Barselonos futbolininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Josepo Guardiolos auklėtiniai pirmieji praleido įvartį, kaip Victorą Valdesą nuginklavo Carlosas Aranda, tačiau katalonai rado savyje jėgų atsitiesti ir dar pirmajame kėlinyje rezultatą išlygo ir persvėrė savo naudai – po kartą tiksliai smūgiavo Carlesas Puyolis ir L. Messi. Antroje mačo pusėje La Romareda stadiono šeimininkus pribaigė dublį pelnęs L. Messi bei Pedro Rodriguezas.

Pačioje akistatos pradžioje Aragono ekipos žaidėjai pamėgino paspausti katalonus, tačiau „Zaragoza“ įkarštis greitai atlėgo ir katalonai perėmė iniciatyvą.

24-ąją minutę Victoras Valdesas savo baudos aikštelėje prasižengė prieš Angelį Lafitą, tad į „Barcelona“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Deja, aikštės šeimininkai į priekį neišsiveržė, nes katalonas išpirko kaltę ir atrėmė C. Arandos smūgį nuo žymos.

Vis tik aikštės šeimininkai pasižymėjo pirmieji – vėl aktyviai ir naudingai žaidė jau minėtas C. Aranda, tiksliai smūgiavęs po individualaus reido.

Ispanijos čempionams prireikė vos trijų minučių santykiui išlyginti ir persverti. Iš pradžių po pakelto kampinio Saragosos komandos vartininką Roberto smūgiu galva nugiklavo C. Puyolis, o dar po trijų minučių aragoniečių vartų sargą „sušaudė“ iš A. Sanchezo perdavimą gavęs ir 37-ąjį įvartį Primeroje pelnęs L. Messi.

Kėlinio pabaigoje „Barcelona“ įgijo ne tik teritorinę, bet ir kiekybinę persvarą. Aikštę buvo priverstas palikti antrą geltoną kortelę gavęs Abrahamas Minero. Buvęs Katalonijos jaunimo akademijos futbolininkas suklydo, kai pamėgino nelestinai sustabdyti Katalonijos ekipos garbę ginantį čilietį A. Sanchezą.

Po pertraukos aikštę buvo priverstas palikti Aragono komandos strategas Manolo Jimenezas, pernelyg aršiai protestavęs ir prieštaravęs rungtynių arbitrui Javierui Turienzui Alvarezui.

Čia pat „Zaragoza“ surengė pavojingą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Ivanas Obradovičius, tačiau serbui pritrūko tikslumo.

La Romareda šeimininkai nesutriko ir toliau stengėsi gintis atidžiai, tačiau mačo pabaigoje aragoniečių gynyba neatlaikė svečių atakų ir praleido dar du įvarčius. Iš pradžių „Zaragoza“ baudos aikštelėje buvo pargriautas Alexis, o 11 metrų baudinį realizavo dublį pelnęs L. Messi, o jau per teisėjo pridėtą laiką puikus argentiniečio reidas baigėsi perdavimu Pedro, kuriam teliko pasiųsti kamuolį į Roberto ginamus vartus.

J. Guardiolos auklėtiniai bent vienai dienai sumažino atsilikimą nuo Madrido „Real“ iki trijų taškų. Sekmadienį Jose Mourinho ekipa gali atstatyti status quo, jei namuose įveiks svečius iš Valencijos.

Reuters/Scanpix nuotr./Rngtynių akimirka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rngtynių akimirka

Iš rungtynių protokolo

Real Zaragoza: Roberto; Álvarez, Da Silva, Paredes, Abraham; Pinter, Zuculini, Lafita, Obradovic (65 min. Lanzaro); Micael (82 min Juan Carlos,  Aranda (65 min. Helder Postiga).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves (68 min. Montoya), Puyol, Mascherano, Adriano; Keita (55 min. Sergio Busquets), Thiago, Fabregas (89 min. Xavi); Messi, Alexis, Pedro.

Teisėjas: Javier Turienzo Alvarez (Kastilijos-Leono teisėjų kolegija).

Įspėjimai: 23 min. Victor Valdes; 28 min. Franco Zuculini; 35 min. Abraham Minero; 43 min. Seydou Keita; 58 min. Ruben Micael; 58 min. Adriano Correia; 83 min. Maurizio Lanzaro; 89 min. Cesc Fabregas; 93 min. Thiago Alcantara.

45 min. iš aikštės pašalintas Abraham Minero;
47 min. nuo atsarginių suolelio pašalintas „Zaragoza“ vyriausiasis treneris Manolo Jimenez.

Įvarčiai
30 min. (1:0) Carlos Reina Aranda
36 min. (1:1) Carles Puyol
39 min. (1:2) Lionel Messi
86 min. (1:3) Lionel Messi (iš 11 metrų baudinio)
92 min. (1:4) Pedro Rodriguez

24 min. Carlos Reina Aranda („Zaragoza“) nerealizavo 11 metrų baudinio.

Reuters/Scanpix nuotr./Rngtynių akimirka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rngtynių akimirka

Kitose dvikovose Madrido „Rayo“ namuose netikėtai lengvai net 6-0 nušlavė Pamplonos „Osasuna“ ekipą, o „Villarreal“ išvykoje 3-1 nusileido Sevilijos „Betis“ komandai.

„Real“ savo turo dvikovą su „Valencia“ žais sekmadienį 22:30 Lietuvos laiku.

Rezultatai:

Barselonos „Espanyol“ 2 – 2 San Sebastiano „Sociedad“
12' [0 – 1] C. Vela
14' [0 – 2] C. Vela
45' [1 – 2] V. Demidov (iš 11 m. baudinio)
47' [2 – 2] V. Weiss

Madrido „Getafe“ 2 – 0 Chichono „Sporting“
22' [1 – 0] Miku
47' [2 – 0] D. Castro

Madrido „Rayo“ 6 – 0 Pamplonos „Osasuna“
5' [1 – 0] J. Movilla
17' [2 – 0] Michu
28' [3 – 0] Michu
36' [4 – 0] D. Costa
57' [5 – 0] E.D. Armenteros
79' [6 – 0] Tito

Sevilijos „Betis“ 3 – 1 „Villarreal“
35' [1 – 0] R.S. Cruz
38' [2 – 0] R.C. Martin
58' [3 – 0] B. Etxebarria
90' [3 – 1] M. Ruben (iš 11 m. baudinio)

66' iš aikštės pašalintas A. Lopez („Villarreal“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius