-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 06 /21:40

Lionelis Messi į šipulius sudaužė Miuncheno „Bayern“

Futbolo spektaklis Barselonoje baigėsi totaliu šeimininkų triumfu. UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmajame mače "Barcelona" 3:0 sutriuškino Miuncheno "Bayern" ir praktiškai nusitiesė kelią link Berlyne vyksiančio šio turnyro finalo. Mačo didvyriu tapo du įvarčius įmušęs ir rezultatyvų perdavimą atlikęs Lionelis Messi.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

77 minutes sėkmingai gynęsi ir po visą aikštę šeimininkus gainiojęsi „Bayern“ futbolininkai per likusį laiką buvo sumalti į miltus. „Barcelonos“ lyderis Lionelis Messi dar kartą įrodė savo genialumą, pasiųsdamas vokiečius į gilų nokdauną, iš kurio Vokietijos čempionai vargu ar atsities.

Puikiai visas rungtynes žaidusį Manuelį Neuerį argentinietis galiausiai pramušė tolimu smūgiu. Pirmasis įvartis visiškai sutrupino bavarų gynybines užtvaras ir netrukus kamuolį iš savo vartų tinklo svečiai buvo priversti imti dar du kartus.

80-ąją minutę L.Messi pelnė savo antrą įvartį, o per pridėtą rungtynių laiką „Bayern“ triuškinimą baigė Neymaras. 

3:0 ir prieš atsakomąją dvikovą Miuncheno „Allianz“ arenoje turbūt tik patys ištikimiausi „Bayern“ fanai gali tikėtis stebuklo.

„Camp Nou“ stadionas ir toliau išlieka tikra „Barcelonos“ futbolininkų tvirtove. Savo aikštėje šį sezoną katalonai laimėjo visas šešias Čempionų lygos rungtynes. 

Šia pergale Luiso Enrique auklėtiniai pratęsė įspūdingą nepralaimėtų rungtynių seriją. Tai buvo jau 17 iš eilės nepralaimėtas „Barcos“ mačas. Per paskutines šešias rungtynes katalonai įmušė 23 įvarčius ir nepraleido nei vieno.

Du įvarčius pelnęs L.Messi tapo visų laikų rezultatyviausiu šio turnyro žaidėju. Jo sąskaitoje dabar 77 įvarčiai, artimiausias konkurentas Cristiano Ronaldo turi vienu mažiau.

Rungtynių įvykiai

94 min. ĮVARTIS! Dviem praleistais įvarčiais „Bayern“ agonija Katalonijoje nesibaigė. ketvirtą pridėto laiko minutę Lionelis Messi į savo sąskaitą dar įsirašė ir rezultatyvų perdavimą. Įvartį pelnė Neymaras.

80 min. ĮVARTIS! Lionelis Messi sukuria antrą stebuklą per keturias minutes. Tarsi vaiką baudos aikštelėje išmaudo Jerome'ą Boatengą ir, atsidūręs prieš Manuelį Neuerį, nesunkiai jį pergudrauja – 2:0. Didžiąją rungtynių sėkmingai gynęsi bavarai atsiduria giliame nokdaune.

77 min. ĮVARTIS! Lionelis Messi eilinį kartą demonstruoja, jog vienas gali nulemti rungtynių baigtį. Po „Bayern“ futbolininkų klaidos kairiajame aikštės krašte, Dani Alvesas perduoda kamuolį argentiniečiui, o šis puikiu tolimu smūgiu siunčia kamuolį į Miuncheno ekipos vartus. Šioje situacijoje „Bayern“ negelbsti netgi nuostabusis Manuelis Neueris.

71 min. Akimirka iki „Barcos“ nusivylimo. Po Thiago Alcantaros smūgio kamuolys rikošetu skrieja į šeimininkų vartus, tačiau Marcas-Andre ter Stegenas greitai susiorientuoja ir kamuolį pagauna.

69 min. Neymaras aikštės krašte kerta per kamuolį turinčio Thomaso Mullerio kojas – geltona kortelė.

64 min. grrubi vokiečių klaida baudos aikštelės prieigose baigiasi labai pavojingu „Barcos“ išpuoliu ir Neymaro smūgiu virš vartų.

61 min. Dar vienas nuostabus Manuelio Neuerio epizodas. Vienas prieš vartininką iššoka Neymaras, tačiau iš vartų labai toli išbėgęs vokietis iš karto ataką nutraukia, net neleisdamas brazilui įsibėgėti.

58 min. Lionelio Messi smūgis iš 20m. Manuelis Neueris užtikrintai gaudo kamuolį.

56 min. Juanas Bernatas stabdo pavojingai įsibėgėjusį Lionelį Messi ir tuoj pat išvysta prieš save geltoną kortelę.

54 min. Antrasis kėlinys prasideda kur kas ramiau. Iniciatyva vis dar priklauso katalonams, tačiau „Bayern“ taip pat vis dažniau lankosi šeimininkų aikštės pusėje.

47 min. Pavojus prie „Barcelonos“ vartų. Baudos smūgį atlieka Xabi Alonso. Stipriai, tačiau į sienelę.

Pirmasis kėlinys – 0:0.

45 min. Šį sezoną „Barcelona“ ypač daug įvarčių įmuša pirmųjų kėlinių pabaigose. Šturmą katalonai surengia ir šiame mače, tačiau išpešti kažko ypatingo nepavyksta. Vokiečiai patikimai ginasi, o mačo arbitras Nicola Rizzoli sušvilpia pirmojo kėlinio pabaigą dar net nesužaidus pilnų 45 minučių. Po pirmo kėlinio – 0:0.

39 min. Dar viena akimirka, kai pasaulio čempionas Manuelis Neueris spindi visu gražumu. Po gražios kontratakos puikią progą pasižymėti turi vienas prieš vokietį iššokęs Dani Alvesas, bet „Bayern“ vartininkas vėl fenomenalus – koja atmuša labai pavojingai smūgiuotą kamuolį.

35 min. pirmąją geltoną kortelę prieš save išvydo Xabi Alonso. 

30 min. Thiago Alcantaros smūgis virš vartų. Įdomu, kad šiame mače „Bayern“ atstovaujantis ispanas gali akis į akį atsidurti prieš savo brolį. Jo jaunesnysis brolis atstovauja „Barcelonai“ ir sėdi ant atsarginių suolo. Įdomu, kad abu broliai kilę iš labai sportiškos šeimos. Tėvas brazilas Mazinho 1994 metais netgi tapo pasaulio futbolo čempionu, o motina Valeria Alcantara yra praeityje žinoma tinklinio žaidėja.

20 min. Trimis nominaliais gynėjais šią dvikovą pradėjęs Pepas Guardiola, labai greitai supranta padaręs klaidą. „Barcelonos“ atakos ritasi viena po kitos, o 108 įvarčius šį sezoną įmušęs Lionelio Messi, Neymaro ir Luiso Suarezo trio tampa vis pavojingesnis. Pepas nusprendžia keisti taktinę schemą. Prie Mehdi Benatios, Jerome'o Boatengo ir Rafinhos į gynėjų liniją atitraukiamas ir Juanas Bernatas. Jis nuo šiol žaidžia kairiajame krašte, o Rafinha stumiamas į dešinę.

18 min. Vokiečiai turi puikų šansą pasiųsti šeimininkus į nokdauną, tačiau juo nepasinaudoja. Thomas Mulleris pasinaudoja grubia katalonų gynėjų klaida ir perduoda kamuolį baudos aikštelėje visiškai laisvam esančiam Robertui Lewandowskiui. Visgi su apsaugine kauke žaidžiantis lenkas į vartus nepataiko.

15 min. Katalonų atakos nesiliauja. Vokiečiai akivaizdžiai nespėja paskui savo varžovus. Po Luiso Suarezo prasiveržimo dešiniu kraštu ir perdavimo į vartininko aikštelę, gerą progą turi Neymaras, tačiau „Bayern“ vėl gelbsti Manuelis Neueris.

12 min. „Barcelona“ turi pirmą šimtaprocentinę progą. Po nuostabaus Lionelio Messi perdavimo galva vienas prieš Manuelį Neuerį iššoka Luisas Suarezas. Tačiau vokietis pademonstruoja, kodėl yra laikomas geriausiu vartininku pasaulyje ir koja kamuolį atmuša.

7 min. Svečiai ir toliau žaidžia nervingai. Po greitos kontratakos Luisas Suarezas smūgiuoja iš maždaug 18m atstumo, tačiau Manuelis Neueris kamuolį pagauna.

4 min. Pirmasis pavojus prie Miuncheno komandos vartų. Kamuolys į baudos aikštelę įmetamas Luisui Suarezui, tačiau Jerome'o Boatengo į nugarą nestipriai stumiamas urugvajietis kamuolio nepasiekia. Mačo arbitro italo Nicola Rizzoli švilpukas tyli.

Likus valandai iki mačo pabaigos, aiškios abiejų komandų treneriai paskelbė starto sudėtis.

„Barcelona“: Marcas-Andre ter Stegenas; Gerardas Pique, Javieras Mascherano, Jordi Alba Dani Alvesas; Ivanas Rakitičius, Sergio Busquetsas, Andresas Iniesta; Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Neymaras.

Atsarginiai: Claudio Bravo, Marcas Bartra, Adriano, Thomas Vermaelenas, Xavi Hernandezas, Rafinha, Pedro Rodruguezas.

„Bayern“: Manuelis Neueris, Jerome'as Boatengas, Medhi Benatia, Rafinha, Juanas Bernatas; Philippas Lahmas, Xabi Alonso, Bastianas Schweinsteigeris, Thiago Alcantara, Thomasas Mulleris; Robertas Lewandowskis.

Atsarginiai: Pepe Reina, Dante, Javi Martinezas, Gianluca Gaudino, Mario Gotze, Mitchellas Wieseris, Claudio Pizarro.

Jėgų pusiausvyra

Nors Bavarijos klubas keletą pastarųjų metų buvo bene didžiausia ir stabiliausia jėga Europos klubiniame futbole, šio pusfinalio favoritais buvo laikomi katalonai.

Pastaruoju metu „Barcelona“ demonstravo įspūdingą formą, o stebuklingasis puolimo trejetas – Lionelis Messi, Luisas Suarezas ir Neymaras „bombordavo“ priešininkų vartus triuškinančiais rezultatais.

Tačiau prieš katalonus stojo ne bet koks priešininkas, o „Bayern“. Komanda, kurią katalonai per oficialius mačus buvo įveikę vos kartą ir prie kurios komandos vairo stovi „Barcos“ vairininkas Josepas Guardiola.

Koziriai

Miuncheno komandos koziriu galėjo tapti ne tik J.Guardiola, tačiau ir faktas, kad Čempionų lyga – vienintelis likęs turnyras, kuriam bavarai dar turi ambicijų. Vokietijos Bundeslygos lėkštė jau iškovota prieš keletą turų, o taurės varžybų pusfinalyje apmaudžiai nusileista aršiausiai priešininkei Dortmundo „Borussiai“.

„Barcos“ padėtis visiškai priešinga. Katalonijos klubas po šešių metų pertraukos siekia iškovoti „Treble“. Be Čempionų lygos, Luiso Enrique auklėtiniai dar kovoja dėl titulo Ispanijos „Primera“ lygoje, kur dviem taškais lenkia Madrido „Real“ ir ruošiasi „Copa del Rey“ finalui, kuriame varžovu bus baskų pasididžiavimas Bilbao „Athletic“.

Lazaretas

Prestiškiausio žemyno turnyro pusfinalį „Bayern“ pasiekė ketvirtą kartą iš eilės, tačiau žengti tolyn bus nepaprastai sunku. Pastarosiomis savaitėmis Pepo Guardiolos komanda priminė tikrą lazaretą. Šiame mače dėl traumų vokiečiams nepadėjo Holgeris Badstuberis, Davidas Alaba, Franckas Ribery, Sebastianas Rode, Tomas Starke ir Arjenas Robbenas. 

Klaustukas buvo ir ties R.Lewandowskio pavarde, nes praėjusį savaitgalį jam buvo sulaužyta nosis bei žandikaulis. Lenkas patyrė ir smegenų sukrėtimą, tačiau trečiadienio vakarą J.Guardiola nusprendė puolėją mesti į aikštę nuo pat pirmųjų minučių.

„Barcelonos“ komandoje vienintelė netektis – Achilo traumą besigydantis Jeremy Mathieu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius