Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liutauras Varanavičius: „Mažeikių“ valdymo modelis – sektinas pavyzdys“

Artėjant Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A lygos sezonui LFF prezidentas Liutauras Varanavičius apsilankė Mažeikiuose ir susitiko su miesto bei vietos „Mažeikių“ futbolo klubo vadovais. „Klubo valdymo modelis – sektinas pavyzdys“, – po vizito vertino L.Varanavičius.
L.Varanavičius ir R.Gorbačiovas
L.Varanavičius ir R.Gorbačiovas / V.Knyzelio (LFF.lt nuotr.)

Masiškumas – svarbus uždavinys klubui

L.Varanavičius kartu su Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentu, LFF Vykdomojo komiteto nariu Leonu Dunausku vizito metu susitiko su Mažeikių rajono meru, miesto ekipos futbolininkais, treneriais bei klubo rėmėjais.

LFF  prezidentas po vizito pasidžiaugė šio klubo ambicijomis ir teigė, jog „Mažeikių“ klubo valdymo modelis turėtų būti kaip pavyzdys ir kitoms komandoms: „Mes siekiame, jog klubas būtų ne vieno akcininko ar dalininko, o viso miesto. „Mažeikių“ klubo iniciatyva yra teisinga ir sektina.“

L.Varanavičius pagyrė klubo iniciatyvą ir paskatino mažeikiškius užtikrinti vaikų užimtumą, ugdyti klubinę kultūrą, nes nuo to pagyvėja rajono sportinis ir socialinis gyvenimas.

„Lietuvos futbolo strategijoje numatyta iki 2020 metų Lietuvoje profesionalių klubų skaičių nuo 10 padidinti iki 30. Vienas iš klubams keliamų uždavinių yra masiškumas, tai yra, kad klubo struktūroje pritaptų vaikų, veteranų ir moterų futbolas“, – kalbėjo LFF vadovas.

Visų pastangomis sukurtas darnus klubas

Miesto futbolo perspektyvas, stadione atliktus ir dar planuojamus atlikti darbus bei „Mažeikių“ futbolo komandos tikslus pristatė Mažeikių sporto centro, kuriam priklauso ir klubas, vadovas Rosvaldas Gorbačiovas.

Jis džiaugėsi, jog per penkerius gyvavimo metus pavyko sukurti vieną darnų klubą, kurio garbę šiuo metu gina ne tik futbolininkai, bet ir krepšininkai.

R.Gorbačiovas pažymėjo, jog klubas šiuo metu neegzistuotų, jei ne miesto verslininkų ir politikų suteikta pagalba. “Šiuo metu prie klubo gerovės prisideda ne tik akcininkai ir kiti rėmėjai, bet ir rajono savivaldybė, o daugiausia lėšų skiria naftos bendrovė “ORLEN Lietuva”, – pasakojo R.Gorbačiovas.

Planuose – dengtas futbolo maniežas

Svečiai viešnagės metu aplankė ir Mažeikių stadioną. Praėjusiais metais jame buvo atnaujintos sėdimos vietos žiūrovams – įrengta 2400 individualių kėdžių, taip pat pastatytos laikinos modulinio tipo persirengimo  ir sanitarinės patalpos varžybų dalyviams, teisėjams.

Artimiausiuose mažeikiškių planuose – sutvarkyti treniruočių aikštę, kurioje bus paklota LFF dovanota dirbtinė danga. Šalia stadiono Europos Sąjungos lėšomis bus įrengtas rekreacinis parkas. Neatmetama galimybė, jog Mažeikiuose išdygs ir pilnų matmenų dengtas maniežas. LFF prezidentas L.Varanavičius pažadėjo, jog pastačius maniežą LFF dovanotų ir dirbtinę dangą.

Susitikime su miesto meru Vilhelmu Džiugeliu LFF prezidentas miesto vadovui įteikė Lietuvos rinktinės marškinėlius ir pasidžiaugė, jog mieste yra politinė valia, kuri ženkliai prisideda ir žada prisidėti prie sportinės veiklos vystymo.

Meras tikino, kad savivaldybė sieks kiek įmanoma padėti Mažeikių sporto centrui, dar labiau atgaivinti futbolą šiame rajone ir stengsis įvykdyti visus savo duotus įsipareigojimus. V.Džiugelis vylėsi, kad po savivaldybių rinkimų atėjusi nauja miesto valdžia ir toliau palaikys klubą bei jo tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius