Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liutauras Varanavičius: politikai klausė, kaip padėti futbolui

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius susitiko su Seimo narių grupės „Už Lietuvos futbolą“ aktyvistais Arvydu Anuškevičiumi, Juozu Oleku, Sauliumi Pečeliūnu, Aleksandru Sacharuku ir Egidijumi Vareikiu.
Spaudos konferencijoje
LFF prezidentas Liutauras Varanavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Grupę „Už Lietuvos futbolą“ įkūrė 15 parlamentarų iš įvairių partijų ir Seimo frakcijų.

LFF vadovas tvirtino esąs patenkintas šiuo susitikimu: „Naudos buvo. Tik parlamentarų buvo mažai – vos penki. Vyko labai geras pokalbis, žmonės tikrai domėjosi futbolo problematika ir gana pozityviai norėjo padėti. Išsiskyrėm geriau vienas kitą suprasdami. Jie užsirašė, kokius darbus galėtų nuveikti tam, kad futbolui būtų geriau.“

Anot LFF prezidento, Seimo grupės atstovai nieko konkretaus kol kas nesiūlė. Daugiau klausė ir mąstė, kaip jie galėtų padėti.

„Klausė apie akademijas, apie popamokinį krepšelį. Mums yra labai svarbu, kad jie palaikytų tai. O jie supranta, kad negalima delsti, kad reikalinga sudaryti programą, kad nesvarbu kam atėjus į valdžią, ji būtų vykdoma“, – kalbėjo L.Varanavičius.

L.Varanavičius dar kartą pakartojo, kad Lietuvos sporto mokykloms reikalinga reforma. Kad būtų finansuojamos ne tik biudžetinės sporto mokyklos, bet ir privačios. Pagal sportuojančių vaikų skaičių.

Anot LFF vadovo, Vilniuje futbolo užsiėmimus lanko 1 200 vaikų, o valstybė finansuoja tik Vilniaus futbolo mokyklą su 300 ją lankančiųjų. L.Varanavičiaus manymu, tai ydinga praktika.

„Estai tokią reformą įvykdė gal prieš 15 metų. Ir vaikų, lankančių, bent jau futbolą, Estijoje padaugėjo daug kartų, – tvirtino LFF vadovas. – Kalbėjome ir kad reikėtų paskatinti miestų valdžias po truputį perleidinėti mokyklas klubams. Tas, kurios nedrįsta ar bijo tai daryti. Nes yra gerų pavyzdžių ir politikai tai supranta.“

Paliesta ir mokesčių sistema

„Ir dar vieną problemą nagrinėjome, – pasakojo L.Varanavičius. – Tą, kad dabartinė sistema neskatina samdyti lietuvių žaidėjų, o labiau skatina samdyti užsieniečius. Šitą jie visi užsirašė, kaip vieną iš pirmųjų darbų, kurį reikėtų kuo greičiau išspręsti.“

Tiesa, LFF vadovas pridūrė, kad šį klausimą sportininkai valdžiai jau buvo pateikę anksčiau: „Man tai keistoka. Anksčiau tą klausimą kėlė ir krepšininkai, ir mes, bet politikai jį išgirdo kaip naują.“

Dabar galiojantys mokesčių įstatymai sąlygoja daugybės silpno pajėgumo legionierių plūdimą į Lietuvos futbolo ir krepšinio klubus, nes už užsieniečius klubams reikia mokėti mažesnius mokesčius nei už lietuvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius