Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT komentatoriai Konfederacijų taurės čempione mato Čilę

Žaidėjai ir treneriai prasidedantį FIFA Konfederacijų taurės turnyrą vertina ne itin rimtai, bet jame netrūksta kokybiško futbolo. Taip sako futbolo komentatorius Rytis Vyšniauskas ir priduria, kad turnyras, ko gero, svarbiausias šeimininkams, kitąmet rengiantiems pasaulio čempionatą. Jis spėja, kad šiemet Konfederacijų taurę į viršų kels Čilės futbolininkai, kurią viena iš dviejų favoričių įvardija ir Paulius Jakelis.
Čilės futbolo rinktinė
Čilės futbolo rinktinė / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šeštadienį Rusijoje prasideda dvi savaites truksiantis futbolo turnyras, kuriame dėl trofėjaus susirungs pajėgiausios kiekvieno žemyno komandos, pasaulio čempionė Vokietija bei turnyro šeimininkė Rusija. Dėl Konfederacijų taurės aštuonios rinktinės varžysis keturiuose Rusijos miestuose – Sankt Peterburge, Maskvoje, Kazanėje bei Sočyje.

Futbolo komentatorius R. Vyšniauskas spėja, kad Konfederacijų taurės turnyrą laimės Juano Antonio Pizzi treniruojama Čilės rinktinė, kuri prieš dvejus metus pirmą kartą istorijoje triumfavo Pietų Amerikos čempionate.

„Gerus šansus turi tiek Europos čempionai portugalai, tiek Pietų Amerikos čempionai čiliečiai, atsivežę galingas sudėtis. Jei prašytumėte spėjimo, aš sakyčiau, jog laimės Čilė. Tai labai trumpas turnyras, kuriame daug reikšmės turi ir fortūna“, – sakė R.Vyšniauskas. Jis priduria, kad, be Portugalijos ir Čilės rinktinių, geras galimybes turi pasaulio čempionai vokiečiai bei Meksikos futbolininkai.

Čilės ir Portugalijos rinktines favoritėmis įvardija ir P.Jakelis, kuris kartu su Tautvydu Meškoniu komentuos turnyrą per LRT.

R.Vyšniauskas: Jei prašytumėte spėjimo, aš sakyčiau, jog laimės Čilė. Tai labai trumpas turnyras, kuriame daug reikšmės turi ir fortūna

FIFA Konfederacijų taurėje aštuonios komandos suskirstytos į dvi grupes, iš kurių į pusfinalį pateks po dvi komandas. A grupėje susirungs šeimininkė Rusija, Naujoji Zelandija, Europos čempionai portugalai bei Meksikos futbolininkai.

B grupėje virs kovos tarp pasaulio čempionų vokiečių, Kamerūno ir Čilės rinktinių bei australų. Australijos rinktinė iki 2006 m. žaidė Okeanijos asociacijoje, o paskui perėjo į Azijos futbolo asociaciją. Tai vienintelė rinktinė, Konfederacijų taurės turnyre atstovavusi dviem skirtingiems žemynams.

„Neabejoju, kad A grupėje į pusfinalį pateks Portugalija. Šios rinktinės sudėtis atrodo pajėgiausiai ir tai ryški grupės favoritė. Dėl antrosios vietos veikiausiai kovos Rusijos ir Meksikos rinktinės. B grupėje favoritais įvardinčiau Čilę ir Vokietiją, prognozuočiau, kad būtent šios komandos pateks į pusfinalį“, – galimą turnyro eigą prognozavo P.Jakelis.

Panašų scenarijų mato ir R.Vyšniauskas. Tiesa, jis labiau nei jo kolega tiki Meksikos rinktinės galimybėmis. Meksikos rinktinė – vienintelė šiame turnyre, kuri jau yra laimėjusi Konfederacijų taurę. Be to, meksikiečiai šiame turnyre dalyvauja jau septintąjį kartą – tiek daug kartų, be jų, yra dalyvavę tik brazilai.

„Meksika yra labai rimta komanda ir ji tikrai pajėgi kautis dėl šio titulo. Meksikiečiai pasižymi disciplina gindamiesi bei turi pakankamai talento puldami. Javieras Hernandezas gali nuostabiai užbaigti atakas, o saugų grandyje rungtyniauja Hirvingas Lozano, Carlosas Vela, Giovanni dos Santosas – individualiai labai stiprūs žaidėjai“, – meksikiečių galimybes komentavo R.Vyšniauskas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas

Repetuos pasaulio čempionatui

Pasaulio čempionės Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Lowas į Konfederacijų taurės turnyrą vežasi jauną komandą. Tik šeši šios rinktinės futbolininkai praėjusią vasarą žaidė Europos futbolo čempionate ir vos trys žaidėjai kabinosi pasaulio čempionų medalį 2014-aisiais. R.Vyšniauskas sveikina tokį vokiečių trenerio sprendimą.

„Aš labai palaikau J.Lowo sumanymą nesivežti būrio jau pripažintų žvaigždžių ir išbandyti daugiau jaunimo. Vokietijoje yra labai daug talentų, kurie beldžiasi į rinktinės duris. O Konfederacijų taurė bus gera galimybė juos išmėginti gero lygio tarptautinėse varžybose“, – sakė R.Vyšniauskas.

Tiesa, gegužės mėnesį J. Lowas pareiškė, kad visiškai nenusimintų, jei Konfederacijų taurė 2021 m. nebeįvyktų. Visgi R.Vyšniauskas mano, kad šis turnyras – geras pasiruošimas planetos pirmenybėms.

„Manau, kad jis visų pirma yra svarbus organizatoriams, šeimininkams. Tai yra tarsi generalinė repeticija prieš Pasaulio čempionatą. Žaidėjai ir treneriai turnyrą vertina ne taip rimtai, bet jame netrūksta kokybiško futbolo. Tai smagus, trumpas futbolo festivalis“, – mintimis dalinosi sporto komentatorius.

P.Jakelis: Vengrijoje rusai atrodė tikrai puikiai ir pelnytai laimėjo net 3:0. Su Čile buvo gerokai sunkiau, bet rusai taip pat pasirodė solidžiai – 1:1

Būtent Konfederacijų taurės šeimininkė Rusija rungtynėmis su Naująja Zelandija ir pradės šį turnyrą. Stanislavo Čerčesovo treniruojamoje komandoje, palyginti su praėjusių metų Europos čempionatu, taip pat bus nemažai naujų veidų. Karjerą rinktinėje baigė veteranai Sergejus Ignaševičius ir Vasilijus Berezuckis, Romanas Širokovas pakabino batelius ant vinies visam laikui, o Artiomas Dziuba negalės žaisti dėl kelio traumos.

P.Jakelis įsitikinęs, kad šeimininkų pasirodymą labai sunku nuspėti, tačiau pastaruoju metu S.Čerčesovo auklėtiniai jam paliko neblogą įspūdį.

„Rusijos rinktinė sunkiai prognozuojama, daug kas priklausys nuo to, kaip šiai komandai pavyks susitvarkyti su spaudimu. Žaisti namuose reiškia papildomą atsakomybę. Teko stebėti paskutines dvejas Rusijos kontrolines rungtynes. Vengrijoje rusai atrodė tikrai puikiai ir pelnytai laimėjo net 3:0. Su Čile buvo gerokai sunkiau, bet rusai taip pat pasirodė solidžiai – 1:1“, – portalui LRT.lt sakė P Jakelis.

Paprašyti išskirti žaidėjus, į kuriuos verta atkreipti dėmesį šio turnyro metu, komentatoriai įvardijo, kad didžiausios žvaigždės Rusijoje bus portugalas Cristiano Ronaldo bei Čilės rinktinės lyderis Alexis Sanchezas.

„Taip pat daugelio gerbėjų akys bus nukreiptos į Arturo Vidalį bei Julianą Draxlerį. Man bus labai įdomu sekti, kaip šiame turnyre seksis jauniesiems Timo Werneriui iš Vokietijos rinktinės bei portugalui Bernardo Silvai. Tai išskirtinai talentingi žaidėjai, labai įdomūs futbolininkai“, – kalbėjo P.Jakelis.

R.Vyšniauskas, kaip ir jo kolega, iš jaunųjų žvaigždžių išskyrė B.Silvą bei J.Draxlerį, taip pat meksikietį H.Lozano. Be to, jis laukia 38-erių metų Meksikos rinktinės gynėjo Rafaelio Marquezo pasirodymo: „Man visada miela matyti veteranus, žaidžiančius už savo šalį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius