Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyg matę skirtingas rungtynes: V.Čeburinas kalbėjo apie progas, armėnas neįžvelgė nė vienos

Vilniaus „Žalgirio“ viešnagė karščiu alsuojančiame Jerevane buvo sprangi kaip šviežiai spaustos granatų sultys, pirktos iš pusamžio vyriškio Jerevano centrinėje gatvėje. Tuštokas pirmasis kėlinys, gyvybės ženklai antrajame, tačiau švieslentėje degęs rezultatas 2:0 skelbė „Piunik“ pergalę. Tiesa, Vladimiras Čeburinas po susitikimo prisiminė ne vieną žalgiriečių galimybę siųsti kamuolį į vartus. Jo oponentas tokių šansų nepamena nė vieno.
Vladimiras Čeburinas (kairėje)
Vladimiras Čeburinas (kairėje) / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Pirmas kėlinys „Žalgiriui“ nesusiklostė. Nė vieno smūgio į vartus neatliko Lietuvos čempionai per 45 minutes. Tiesa, buvo arti įvarčio, kuomet Mathiasas Oyewusi pasiuntė kamuolį į tinklą, bet arbitras nesudvejojęs užfiksavo žaidimą ranka.

O įvartis galiausiai krito. Net 10 smūgių pirmoje pusėje atlikę „Piunik“ futbolininkai Edviną Gertmoną pramušė 44-ąją minutę - prieš vartininką išniręs Juninho vedė armėnus į priekį.

Po pertraukos iš tinklo teko painioti dar vieną kamuolį – po įžaisto kampinio Yusufas Otubanjo galva mušė tiksliai.

Pranašiška, pasirodo, buvo rungtynių pranešėjo klaida pirmajame kėlinyje, kuomet jis Juninho įvartį paskyrė Y.Otubanjo. Šis juokėsi išgirdęs savo pavardę po komandos draugo įvarčio, bet galiausiai mušė ir pats.

Per visas rungtynes „Žalgiris“ kontroliavo kamuolį 53 proc. laiko, tačiau atliko tik 6 smūgius, o į vartų plotą tepataikė kartą.

„Tikėjomės, kad varžovai aštriai atakuos, – 15min po susitikimo sakė V.Čeburinas. – Uždengdavome zonas, neleisdavome užbaigti atakų, nusprendėme žaisti atsargiau. Momentais buvo išėjimų į varžovų aikštės pusę, buvo progų. Pirmas kėlinys baigėsi ne taip, kaip norėjome. Antrajame ėmėme daugiau varžovus spausti. Galiausiai per kampinį padarėme klaidą – krito antras įvartis. Galbūt adaptacija prie aikštės kažkiek prisidėjo ir dėl to darėme klaidas.“

Apie kitą mačą su „Piunik“, laukiantį po savaitės namuose, V.Čeburinas dar nenorėjo kalbėti.

„Svarbiausia yra įmušti. Dabar nekalbėsime apie antras rungtynes, analizuosime šias“, – teigė treneris.

15min paklaustas, ko „Žalgiriui“ trūksta atakoje, V.Čeburinas atkreipė dėmesį į varžovų žaidimą. Verta paminėti, kad per trejas Konferencijų lygos grupių etapo rungtynes žaliai balti dar nėra pelnę nė vieno įvarčio.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Varžovas per daug atsargiai žaidė. Taip, mes atėjome iki baudos aikštelės, bet užbaigimo nebuvo. Dar kartą paminėsiu, kad galimybes susikūrėme“, – tikino specialistas iš Kazachstano.

„Mes praleidome du įvarčius, – teigė treneris, paklaustas, ar galutinis rezultatas yra dėsningas. – Vieną į rūbinę, labai nemalonų. Bet prie to paties pridėjome, kad buvome varžovų baudos aikštelėje, galėjome mušti. Buffas, Oyewusi, Kyeremeh turėjo momentus, kur įmušti reikėjo.“

Vos du keitimus atliko šiose rungtynėse V.Čeburinas, metęs į aikštę Francį Kyeremeh ir Petarą Mamičių. Dar tris galimybes šviežinti sudėtį V.Čeburinas turėjo, tačiau nusprendė jomis nepasinaudoti.

„Taip, galbūt buvo galima tai daryti. Tie, kurie išėjo, jie lėčiau adaptavosi prie aikštės“, – teigė strategas.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Marko Miličkovičius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Marko Miličkovičius

„Tai lėmė ir aikštė, ir kiti faktoriai, – pridūrė jis. – Tokiose rungtynėse labai sunku į jas įeiti. Taip, tie žaidėjai, kurie liko aikštėje, jie galėjo būti pakeisti, bet priėmėme sprendimą nekeisti.“

O štai „Piunik“ treneris buvo itin patenkintas. Po rungtynių jis daug juokavo spaudos konferencijoje ir džiūgavo paguldęs Lietuvos čempionus.

Nepamenu, gal klystu, bet nepamenu nė vienos varžovų progos prie mūsų vartų

„Mes pasinaudojome jų silpnybėmis standartinių situacijų gynyboje. Jie gerai puola standartų metu, bet gynyboje turi problemų“, – teigė Egishe Melikyanas.

Ir visiškai paprieštaravo V.Čeburinui, kuris kalbėjo apie savo komandos šansus.

„Nepamenu, gal klystu, bet nepamenu nė vienos varžovų progos prie mūsų vartų“, – užtikrintai rėžė armėnas.

Bet per daug džiūgauti pergale jis galiausiai nenorėjo.

„Esu futbole daugiau nei 30 metų, pabrėžė E.Melikyanas. – Žiūrint į ateitį – jokių skaičiavimų. Turime galvoti, kad esame surinkę 0 taškų. Galime pasimėgauti šia pergale 24 valandas, ne daugiau. Tuomet turime tai pamiršti ir žiūrėti pirmyn. Turime rezultatą, tačiau bus labai blogai, jei galiausiai liksime už borto. Turime tik dirbti.“

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Egishe Melikyanas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Egishe Melikyanas

15min paklaustas, kaip pavyko uždaryti „Žalgirio“ puolimą, „Piunik“ vairininkas paminėjo gerą savo komandos darbą.

„Gal galite sakyti, kad tai sėkmė, bet sėkmė neatėjo iš oro. Tai didelio darbo rezultatas“, – patikino jis.

Pirmas raundas Jerevane pralaimėtas. Kitą ketvirtadienį laukia antrasis Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius