-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Stankevičius pasitinka mūšį su ispanais: „Norim darbą atlikti maksimaliai“

Lietuvos vaikinų (iki 21 metų) rinktinė tęsia savo kovas Europos vaikinų čempionato atrankos turnyre. Jau penktadienį lietuvių laukia sunkus testas išvykoje prieš grupės favoritus ispanus.
Marius Stankevičius
Marius Stankevičius / LFF nuotr.

Mačas vyks kovo 25 dieną (penktadienį) nuo 21 val.

Pirmąjį tarpusavio mačą lietuviai rudenį savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėjo 0:2, tačiau rinktinės treneris Marius Stankevičius tose rungtynėse įžvelgė ir gerų dalykų bei teigiamų pamokų, kurias galima įsisavinti.

„Pirmame mače buvo labai daug gerų įspūdžių, žinoma, nė vienerios pralaimėtos rungtynės nėra malonios, bet pralaimint ir įgaunant daug patirties prieš tokį varžovą galima išmokti daug pamokų. Reikia tai priimti kaip gerą ir pozityvų dalyką. Bet norėtųsi, kad mūsų siekiamybė būtų didesnė, nes mums pralaimėjimas yra pralaimėjimas, o norisi pozityvaus rezultato“, – teigė treneris.

Šį sykį treneris į stovyklą pakvietė ir ne vieną naują žaidėją, kaip Gvidas Gineitis, Matijus Remeikis, Emilis Gasiūnas bei kiti. Įdomu, kad daugumai jų šiuo metu yra po 18-19 metų, tačiau M.Stankevičius tokį savo pasirinkimą argumentuoja žvilgsniu į ateitį.

„Galbūt šioje grupėje amžiaus skirtumas nebėra toks ryškus, nes jie jau yra jaunuoliai, kurie pereina į vyrus ir nebėra tokio didelio skirtumo, kaip žaidžiant 13 ar 14 metų, kur vieneri ar dveji metai yra didelis skirtumas. Šie žaidėjai yra potencialūs U21 rinktinės žaidėjai, bet tikiuosi, kad jie bus ir nacionalinės rinktinės ateitis, tai dėl to noriu juos matyti dabar savo rinktinėje.

Bet aš žaidėjams paminiu, kad žaidėjams U21 rinktinė turi būti tarpinis uždavinys, o pagrindinis turi būti nacionalinė rinktinė, tad stengiamės, kad jie atliktų gerą darbą, įgautų geros patirties čia, kad jie būtų pasiruošę žengti į dar aukštesnį lygį“, – teigė rinktinės strategas.

Dar vienas naujas vardas, praeityje nematytas šioje rinktinėje – Dennis Upstas. Tai yra visą savo karjerą Vokietijoje tobulėjęs ir augęs gynėjas, buvusio Lietuvos futbolininko Andriaus Upsto sūnus bei dabartinio žaidėjo Klaudijaus Upsto brolis.

Treneris, kalbėdamas apie šį žaidėją, minėjo, kad jis stebimas buvo jau netrumpą laiką, tačiau dabar situaciją palengvino jo pasirinktas lietuviškas pasas.

„Jis yra daug metų ir dabar gyvenantis bei žaidžiantis Vokietijoje, jis buvo stebimas ir anksčiau, dabar gavo lietuvišką pasą ir dabar galima jį pakviesti į mūsų rinktinę. Įspūdžiai labai geri, nes atvyko su labai dideliu noru, nemažu potencialu. Matau, kad jis turi gerą ateitį, kaip ir visiems vaikinams, jam svarbiausia yra žaisti.

Jis taip pat turi savo asmeninę personaliją, kuri yra labai stipri, tad tikiuosi, kad ji bus išreikšta ne tik treniruotėse, bet ir rungtynių metu, nes rungtynės mums yra egzaminas, o egzaminų metu pasimato tikrasis mūsų veidas, tai tikiuosi, kad ir jis nebus išimtis“, – apie naująjį savo auklėtinį kalbėjo M.Stankevičius.

Būsimi varžovai iš Ispanijos šiuo metu yra atrankos grupės favoritai, tačiau, kaip akcentavo komandos vyriausiasis treneris, bus svarbu numalšinti startinį jaudulį, nes tada bus galima aikštėje priimti gerus ir teisingus sprendimus.

„Jaudulys irgi yra labai svarbus momentas sporte, nes tai yra adrenalinas, kuris suteikia dar daugiau jėgų, tas, kuris nusiramina greičiau, gali atverti savo galvą žaidimui, ramiau galvoti, geriau priimti sprendimus.

Tikiuosi, kad žaidėjai, žaisdami ir bandydami atlikti maksimalų darbą, koncentruosis į tą momentą, o tada nebus ir baimės. Noriu, kad jie dirbtų tą darbą, kuris jiems yra mieliausias, kurį jie geriausiai moka ir dėl ko jie atvyksta čia. Toliau matysis, kaip jiems seksis susitvarkyti su savo uždaviniais, technika ir taktika. Visi esame nusiteikę rungtynėms labai rimtai, norime savo darbą atlikti maksimaliai gerai, tad tikrai nenuleisime galvų ir bandysime padaryti tai, ką sugebame geriausiai“, – ryžto nestokojo specialistas.

Vaikinų rinktinės kovo mėnesio rungtynių tvarkaraštis:

Kovo 25 d. 21.00 val. Ispanija U21 – Lietuva U21;

Kovo 29 d. 17.00 val. Malta U21 – Lietuva U21.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius