Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madrido derbis Čempionų lygoje: metų senumo „Atletico“ žaizdos dar neužgijo

Praėjusių metų dvi stipriausios Europos komandos kelyje į Čempionų lygos finalą ietis sukryžiuos ir šiemet. Madrido derbiu antradienio vakarą prasideda prestižiškiausio žemyno turnyro pusfinalio kovos.
Sergio Ramosas
Sergio Ramosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji komandų akistata bus žaidžiama „Real“ šventovėje „Santiago Bernabeu“ stadione. Atsakomasis mačas – kitą trečiadienį vyks „Vicente Calderon“.

Antradienio vakarą abu Ispanijos sostinės klubai Europos taurių turnyruose pečius surems jau aštuntąjį kartą.

Kol kas statistika kur kas palankesnė „Real“ – jie savo oponentams yra pralaimėję vos kartą ir laimėję net keturis tarpusavio mačus. Tačiau „Atletico“ puikiai prisimena baudinių serija pasibaigusį praėjusio sezono finalą ir yra kupini ryžto pasiekti revanšą, atversiantį jiems kelią į Velso sostinę Kardifą, kur šiemet bus karūnuoti naujieji Senojo žemyno futbolo karaliai.

„Real“ pasižymi puikiu puolimu, o „Atletico“ – geležine gynyba. Zinedine‘o Zidane'o auklėtiniai per pastarąsias penkias dvikovas įvairiuose frontuose pelnė 17 įvarčių, bet praleido 10. O „Atletico“ šioje mačų atkarpoje į savo vartus varžovams leido įmušti tik vieną kartą.

„Karališkasis“ klubas per pastaruosius 7 metus visąlaik patenka į Čempionų lygos pusfinalį. „Real“ futbolininkai stipriausiame žemyno turnyre Ispanijos ekipoms nepralaimėjo 7 dvikovų iš eilės. Pastarąjį kartą jie suklupo 2011 metais, kai 0:2 nusileido „Barcelona“ klubui.

Į „Santiago Bernabeu“ „Atletico“ keliauja gerai nusiteikę. Diego Simeone vyrai pastaruoju metu visiškai nejaučia varžovų aikštės baimės ir svečiuose nepralaimėjo jau 15 dvikovų iš eilės.

Neabejoju, kad nugalėtoją šioje poroje nulems mažytės detalės.

„Nemanau, kad esame favoritai. Mano manymu, abiejų ekipų šansai yra visiškai lygūs. Puikiai pažįstame vieni kitus ir nuo to dvikova bus dar įdomesnė. Nors „Atletico“ braižas nesikeičia nuo tų laikų, kai dar aš žaidžiau aikštėje, pastaraisiais metais ši komanda tikrai patobulėjo. Neabejoju, kad nugalėtoją šioje poroje nulems mažytės detalės“, – įsitikinęs „Real“ strategas Zinedine'as Zidane'as.

Svečius turėtų gerai nuteikti ir dar vienas aspektas – pirmosios poros rungtynės vyks varžovų aikštėje, o šį sezoną Čempionų lygoje dar nebuvo rungtynių, kad „Real“ nepraleistų įvarčio. Antradienį įmuštas įvartis galėtų gerokai palengvinti „Atletico“ kelią link finalo.

Dar vienas koziris, kuriuo D.Simeone galėtų pasinaudoti – „Real“ netektys. Garethas Bale'as veikiausiai šį sezoną jau nesugrįš į aikštę ir tai Z.Zidane'ui turėtų būti labai rimtas galvos skausmas.

Kita dilema – šonkaulių sumušimą besigydantis Pepe. Jis taip pat nespės atsigauti iki pirmosios dvikovos ir neaišku, ar žais atsakomajame mače po savaitės.

Kaip bebūtų, problemų turi ir „Atletico“. Jau tikrai aišku, kad į „Santiago Bernabeu“ aikštę neišbėgs ypač svarbų vaidmenį „matrasininkų“ ekipoje atliekantis Juanfranas, taip pat dvikovą praleis Jose Gimenezas ir Augusto Fernandezas.

„Šiose rungtynėse mūsų pečius slėgs nepaprastai didelė įtampa ir labai įdomu, kaip su ja pavyks susitvarkyti. Žinau, jog nuo pat pradžių „Real“ pamėgins mus sužeisti, tačiau privalome laikytis žaidimo plano ir išnaudoti savo ginklus, kurie yra pavojingiausi“, – įsitikinęs D.Simeone.

Šį sezoną Ispanijos lygoje „Real“ namie oponentus sutriuškino 3:0, o svečiuose sužaidė lygiosiomis 0:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius