-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 21 /2015 07 22

„Malmo“ treneris įtarinėjo žalgiriečius pašalinus jų vartininką

Antradienį baigėsi Vilniaus „Žalgirio“ kelionė Europoje. Lietuvos čempionas neperžengė antrojo Čempionų lygos atrankos etapo ir iškrito iš turnyro. Po pralaimėjimo 0:1 „Malmo“ ekipai treneris Valdas Dambrauskas gyrė savo futbolininkus ir apgailestavo, kad klaidos kainavo įvartį. Tuo tarpu svečiai iš Švedijos įtarinėjo lietuvius tikslingai pašalinus jų vienintelį patyrusį vartininką.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

 „Nelabai yra ką komentuoti. Patys viską matėte. Pirmajame kėlinyje darėme tai, ką planavome. Švedijos komanda yra aukštesnio lygio ir tas profesionalumas išryškėjo antrajame kėlinyje. Trūko geresnio žaidimo su kamuoliu. Įtampa padarė savo. Didžiuojuosi savo komanda, kuri kovojo net ir likusi dešimtiese. Dėkojame sirgaliams“, – rungtynes komentavo V.Dambrauskas.

Kažkuriuo metu neuždarėme žmogaus, pražiopsojome įkirtimą ir klaidos lėmė, kad praleidome įvartį.

Anot trenerio, išmušė šiek tiek ir Manto Kuklio trauma, tačiau jo pamaina tapęs P.Janušauskas padarė savo darbą.

Komentuodamas praleistą įvartį, V.Dambrauskas teigė, kad buvo padarytos net kelios klaidos: „Žaidėjai žaidė prieš gerą komandą. Kažkuriuo metu neuždarėme žmogaus, pražiopsojome įkirtimą ir klaidos lėmė, kad praleidome įvartį.“

Antrasis kėlinys prasidėjo vartininkų pasikeitimu varžovų pusėje. Pavojingo epizodo metu nukentėjo vartininkas Z.Azinovičius, kuris buvo išneštas iš aikštės, jį keitė šešiolikmetis vartininkas Marko Johanssonas.

Varžovai žinojo, kad mes turime labai jauną atsarginį vartininką.

„Neabejoju, kad tai nebuvo tyčinis veiksmas. Tiesiog susidūrimas, kuris baigėsi trauma“, – apie epizodą, kurio metu traumą patyrė varžovų vartininkas Z.Azinovičius kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Tuo metu „Malmo“ treneris Age Hareide iškėlė versiją, kad žalgiriečiai tikslingai galėjo pašalinti jų vartininką: „Reikės žiūrėti pakartojimą, tačiau tai pasirodė šiek tiek įtartina. Varžovai žinojo, kad mes turime labai jauną atsarginį vartininką.“

Treneris pripažino, kad išleisti 16-metį vartininką buvo nedrąsu, bet visi žaidėjai žaidė dėl jo ir komandai pavyko susitelkti.

Tai buvo pirmasis Marko Johanssono oficialus mačas už Švedijos ekipą.

„Mes kontroliavome žaidimą ir buvome agresyvesni. Vilniaus klubo futbolininkai taip pat žaidė gerai, jie turi patirties. Mes patyrėme tą patį su Ventspilio ekipa praėjusiais metais. Ir manau, kad šįkart žaidėme geriau. Turėjome gerų progų“, – pridūrė varžovų treneris Age Hareide.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius