Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mančesterio derbyje „Manchester United“ nugalėjo „Manchester City“ 4:2

Anglijos „Premier“ lygos turas sekmadienį baigėsi principinėmis rungtynėmis – Mančesterio miesto derbiu tarp „Manchester United“ ir „Manchester City“ ekipų „Old Trafford“ stadione.
Marouane'as Fellaini
Marouane'as Fellaini / „Scanpix“/AP nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Rungtynes itin galingai pradėjo „Manchester City“ futbolininkai, nuo pirmųjų mačo minučių užspaudę šeimininkus.

Jau 6-ąją minutę „Man City“ surengė labai pavojingą ataką, kai dešiniuoju kraštu buvo išvestas Jesusas Navasas, tačiau ispanas nesugebėjo įmušti. Vienas prieš vieną su puolėju atsidūręs vartininkas Davidas de Gea puikiai uždarė artimąjį vartų kampą ir kojomis atmušė tautiečio smūgį.

Vis dėlto, gaisras užgesintas nebuvo. „Man City“ kėlė kampinį, po kurio Yaya Toure galėjo įmušti įvartį, tačiau paskutinę akimirką „Man Utd“ gynėjai iškrapštė kamuolį saugui iš po kojų.

Nepaisant to, jau 8-ąją minutę įvartis pagaliau buvo pasiektas. Šeimininkų gynėjai pražiopsojo Davidą Silvą, kurio slalomas kairiuoju kraštu baigėsi perdavimu skersai baudos aikštelės, o Sergio Aguero kone ant vartų linijos uždarė perdavimą ir įmušė pirmą įvartį.

Po įvarčio „Miestiečiai“ dar kelias minutes žaidė ant bangos, priversdami šeimininkus klysti, tačiau greitai viskas kardinaliai pasikeitė.

Jau 14-ąją minutę Marouane'as Fellaini viduryje aikštės laimėjo kovą antrajame aukšte, o Ashley Youngas po puikaus sprinto iššoko prieš pat vartininką. Joe Hartas neužtikrintai bėgo prie kamuolio, šis atšoko, o A.Youngas pasinaudojo sumaištimi ir išlygino rezultatą.

Po 13 min. A.Youngas su Daley Blindu kairiajame baudos aikštelės krašte pritraukė kelis gynėjus, A.Youngas atliko aukštą perdavimą į kitą kraštą, kur dar vieną oro dvikovą laimėjęs M.Fellaini persvėrė rezultatą.

Kėlinio pabaigoje „Man City“ kapitonas Vincentas Kompany vos neužsidirbo raudonos kortelės. Teisėjas Markas Clattenburgas tik pasitaręs su šoniniu arbitru nusprendė apsiriboti geltona kortele.

53 min. puikų Wayne'o Rooney baudos smūgį iš viršutinio vartų kampo ištraukė J.Hartas. Po smūgio „Raudonieji velniai“ per kelias sekundes sukūrė tris puikiais progas įvarčiams, tačiau „Man City“ gelbėjo Fortūna.

Po aukšto perdavimo 59 min. A.Youngas iššoko vienas prieš vartininką, tačiau bandydamas smūgiuoti galva nepataikė į kamuolį.

68 min. šeimininkų puolėjai privertė suklysti svečių gynybą ir perėmė kamuolį iš Martino Demichelio. W.Rooney atidavė perdavimą Juanui Matai, kuris išbėgo vienas prieš J.Hartą ir smūgiu pažeme įmušė trečiąjį įvartį. Pakartojimo metu matyti, kad perduodant kamuolį J.Mata buvo nuošalėje.

74 min. buvo įmuštas dar vienas įvartis – jis ir vėl abejotinas dėl galimos nuošalės. A.Youngas baudos smūgio metu perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur Chrisas Smallingas lengvai jį nukreipė galva į vartus.

89 min. „Manchester City“ rezultatą sušvelnino, kai po Pablo Zabaletos perdavimo pažeme į baudos aikštelės vidurį S.Aguero įkalė antrą įvartį. Vis dėlto, tai netapo „Miestiečių“ atsigavimu, „Man Utd“ ramiai užbaigė pergalingas rungtynes.

Kitose sekmadienio rungtynėse lygos lyderis Londono „Chelsea“ išvykoje po atkaklios kovos ir Cesco Fabregaso įvarčio 88 minutę palaužė „Queens Park Rangers“.

Pirmaujantis „Chelsea“ per 31 rungtynes yra surinkęs 73 taškus ir įtikinamai lenkia „Arsenal“ (66 tšk.), „Manchester United“ (65 tšk.) ir „Manchester City“ (61 tšk.). Visi trys pastarieji klubai jau sužaidė po 32 rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius