Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Manchester City“ saugas Yaya Toure: „Be Barselonos komandos nebūčiau tuo, kuo esu dabar“

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės ir „Manchester City“ saugas Yaya Toure interviu Prancūzijos dienraščiui pripažino, jog metai, kai jis atstovavo „Barcelona“ klubui, buvo itin svarbūs jo profesionalo karjeroje.
Yaya Toure
Yaya Toure / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2007 metais iš „Monaco“ komandos atvykęs futbolininkas Katalonijos ekipos garbę gynė trejus metus ir tuomet persikėlė į Angliją, rašo fcbarcelona.lt.

„Treji metai Barselonoje buvo labai svarbūs mano karjerai. Būtent tada, kai žaidžiau „Barcoje", aš daugiausiai patobulėjau. Man labai pasisekė, jog komandą treniravo Frankas Rijkaardas, – dienraščiui „L'Equipe" pasakojo žaidėjas. – Tuo metu, kai kiti futbolininkai atstovaudavo savo šalių rinktinėms, aš daugiausiai dėmesio skyriau taktiniam pasiruošimui. Pradžioje tai buvo visiškas chaosas ir sumaištis. Nežinojau, ką turiu daryti aikštėje, nes visų komandų, kuriose žaidžiau iki tol, stilius labai skyrėsi nuo „Barcos". Mokiausi, kaip turiu susikurti papildomos erdvės aikštėje.“

Pasak futbolininko, jis tobulėjo ir žiūrėdamas, kaip rungtyniauja tuometiniai jo komandos draugai.

„Daug ko išmokti man padėjo Andresas Iniesta, Edmilsonas, Deco ir Xavi. Užteko atidžiai stebėti, kaip jie juda aikštėje. Be to, treneris man taip pat rodė labai daug vaizdo medžiagos“, – prisiminimais dalijosi Yaya Toure.

Saugas prisipažino, jog nutarė išvykti į Angliją, nes panoro padėti „Manchester City“ ekipai „pradėti rašyti šios komandos istoriją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius