Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Manchester United“ byra – kas liks iš komandos kitą sezoną?

Dar vienas viltimis ir čempioniškais pareiškimais nusėtas sezonas „Manchester United“ baigėsi liūdnai. Anglijos „Premier“ lygoje raudonieji velniai liko šešti, nepateko į kitų metų Čempionų lygą. Sezono metu keitėsi ir treneris – į ekscentriškojo Jose Mourinho vietą atėjo buvęs ilgametis komandos žaidėjas Ole Gunnaras Solskjaeras. Su norvegu Mančesterio klubas ateitį susiejo dar sezono metu, tačiau akivaizdu, kad komandos sudėtį palies nauji vėjai.
„Manchester United“ laukia nerami vasara.
„Manchester United“ laukia nerami vasara. / „Scanpix“ nuotr.

Su O.G.Solskjaero atvykimu Mančesterio ekipos žaidimo kreivė staigiai kilo į viršų – per 11 rungtynių iškovota net 10 pergalių, o Čempionų lygos aštuntfinalyje pateikta staigmena – eliminuotas turtingasis Paryžiaus „Saint Germain“.

Tačiau sezono pabaigoje Mančesterio futbolininkai visiškai subyrėjo. Jokių šansų Čempionų lygos ketvirtfinalyje prieš „Barcelona“ ir tragiškas finišas Anglijos pirmenybėse, iškovojus vos 2 taškus per paskutinius 5 turus.

Komanda bus performuota ir jau dabar ant daugelio žaidėjų nugarų nubraižyti taikiniai, kuriuos norėtų pagriebti elitiniai Europos klubai.

Juanas Mata

„Scanpix“ nuotr./Juanas Mata
„Scanpix“ nuotr./Juanas Mata

Domisi: „Barcelona“, „Valencia“

Ispanas dabartiniame klube leidžia jau penktuosius metus, tačiau jo kontrakto galiojimas baigiasi šią vasarą ir vargu, ar „United“ norės išsaugoti 30-metį saugą.

Manoma, kad J.Mata tikriausiai pasirinks „Valencia“ – klubą, kuriame jis jau žaidė 2007-2011 metais.

Neatmetamas ir scenarijus, jog „Barcelona“ taikysis į pasaulio čempioną. Sezono metu buvo pranešimų, jog katalonai kontaktavo su žaidėjo agentu ir tėvu.

Paulis Pogba

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba

Domisi: „Real“, „Barcelona“

Su kiekviena diena prancūzo ir klubo santykiai darosi vis blogesni.

Jau beveik neabejojama, kad saugo „Old Trafford“ stadione neliks. P.Pogba atvirai pripažįsta nenorintis rungtyniauti Mančesteryje ir neslepia simpatijų Madrido „Real“ treneriui Zinedine'ui Zidane'ui. Padėties negerina ir nutekinta informacija apie pykčius su O.G.Solskjaeru.

„Real“ yra arčiausiai talentingojo futbolininko parašo, tačiau pranešama, jog „Barcelona“ irgi įsijungė į lenktynes. Sakoma, kad „Barcelona“ už 26-erių metų futbolininką nepagailėtų 130 milijonų svarų.

Alexis Sanchezas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas

Domisi: „Paris Saint Germain“, „Juventus“

2018 metais čilietis atvyko į Mančesterį iš Londono „Arsenal“, tačiau visą tą laiką jis buvo tarsi užkeiktas. Puolėją kamavo traumos, niekaip nepavyko įgauti geros sportinės formos. A.Sanchezas visus dvejus metus priminė tik savo šešėlį.

„Raudonieji velniai“ būtų A.Sanchezu atsikratę jau anksčiau, bet velniškai didelė žaidėjo alga trukdė nutraukti kontraktą. Šiuo metu čilietis gauna net 500 tūkstančių svarų per savaitę.

Marcosas Rojo

„Scanpix“ nuotr./Marcosas Rojo
„Scanpix“ nuotr./Marcosas Rojo

Domisi: „Estudiantes“, „Wolves“

Dar vienas traumų suniokotas žaidėjas. Daugelis matė didžiulį potencialą šio argentiniečio žaidime, tačiau faktai žiaurūs – šį sezoną sužaistos vos 6 rungtynės.

Norėdamas pagerinti sportinę formą Marcosas Rojo šiuo metu treniruojasi Argentinoje su „Estudiantes“ ekipa, o sezono metu pasirodė gandų, jog argentinietį norėtų matyti ir „Wolverhampton Wolves“.

Anthony Martialis

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis

Domisi: „Juventus“, „Paris Saint Germain“

Kitą vasarą nustos galioti prancūzo kontraktas, tad „United“ nebeverta ilgiau kelti šio žaidėjo vertę.

„Juventus“ jau dabar taikosi į 23-ejų metų puolėją ir tikisi, kad jis gali būti pamaina Cristiano Ronaldo, kai portugalas baigs savo karjerą.

Matteo Darmianas

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Matteo Darmianas ir Francesca Cormanni
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Matteo Darmianas ir Francesca Cormanni

Domisi: „Juventus“

Dešinio krašto gynėjas pralaimėjo konkurencinę kovą Ashley Youngui ir Diogo Dalot, tad vietos sudėtyje jam tiesiog nėra.

M.Darmianas į „Old Trafford“ atvyko 2015 metais, kai komandą treniravo Louisas van Gaalas. Tikėta, kad ilgus metus italas bus pagrindinės sudėties žaidėjas, tačiau realybė kitokia.

Realiausia, kad žaidėjas grįš į Italiją, nes Anglijos fiziškumo lygiui jis dar nepasiruošęs.

Romelu Lukaku

„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku
„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku

Domisi: „Inter“, „Paris Saint Germain“

Galingo stoto puolėjas pareiškė – noriu žaisti Italijoje. Tai tiesiog įsiutino „United“ gerbėjus.

Belgas šį sezoną nieko įspūdingo neparodė, o Milane vis garsiau kalbama apie Antonio Conte atvykimą į „Inter“. Treneris yra numatęs puolėją kaip pagrindinį vasaros pirkinį.

Ericas Bailly

„Scanpix“ nuotr./Ericas Bailly
„Scanpix“ nuotr./Ericas Bailly

Domisi: „Arsenal“

Kaip ir M.Rojo, taip ir E.Bailly velniškai nesisekė dėl traumų. 2017-18 metų sezono pradžioje atrodė, kad tai bus vienas geriausių „Premier“ lygos vidurio gynėjų, tačiau traumos žaidėją išmetė iš sudėties.

„United“, kaip pranešama, jau nubrėžė 30 milijonų svarų sterlingų sumą ir, panašu, jog Londono „Arsenal“ yra pasirengusi tiek pasiūlyti.

VIDEO: „Vieni vartai“: anglų triumfas, nepamirštama Čempionų lyga ir eilės „šviniui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius