Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Manchester United“ ir „Adidas“ pasirašė rekordinę beveik milijardo eurų vertės sutartį

Anglijos „Premier“ lygoje praėjusį sezoną fiasko patyrusiam „Manchester United“ klubui tai nesutrukdė pasirašyti naują įspūdingo dydžio sutartį su sportinio inventoriaus gamintoju „Adidas“. Pagal naują dešimties metų sutartį „Adidas“ tieks sportinę aprangą „Manchester United“ klubui ir už tai paklos 750 mln. svarų sterlingų (apie 940 mln. eurų) arba po 94 mln. eurų kasmet.
„Manchester United“ sezoną pradėjo pergale.
„Manchester United“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki šiol Mančesterio klubo marškinėlių gamintojas buvo amerikiečių įmonė „Nike“, kurios pasiūtais marškinėliais „Raudonieji velniai“ paskutinį sykį žais ateinančiame 2014-2015 metų sezone.

„Nike“ rengė „Manchester United“ futbolininkus nuo 2002 metų, o tada pasirašytos sutarties vertė buvo didžiausia pasaulyje – 303 mln. svarų sterlingų. Dabar „Manchester United“ dar kartą patvirtino savo kaip itin stipraus prekės ženklo futbolo pasaulyje poziciją ir pasirašė naują sutartį, kuri vėl tampa pasaulio rekordu.

Tai reiškia, kad „Manchester United“ marškinėliai nuo 2015-2016 metų sezono bus „verti“ 150 mln. eurų. Taip yra dėl to, kad „Manchester United“ ir „Chevrolet“ neseniai pasirašė sutartį, pagal kurią septynerius metus ant marškinėlių puikuosis šios įmonės logotipas, o už tai „Chevrolet“ kasmet paklos po beveik 59 mln. eurų.

Praėjusio sezono „Premier“ lygoje 27 metus komandai vadovavusį serą Aleksą Fergusoną pakeitęs Davidas Moyesas patyrė visišką nesėkmę ir nesugebėjo tinkamai vadovauti klubui. Taškus barstęs ir antirekordus gerinęs klubas sezoną užbaigė tik septintoje vietoje, prie ekipos vairo stovint Ryanui Giggsui.

Nuo kito sezono komandai vadovaus olandas Louisas van Gaalas, o „Raudonieji velniai“ nežais UEFA Čempionų lygos lygos turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius