-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Manchester United“ nepasiduoda kovoje dėl kelialapio į Europos lygą

Anglijos „Premier“ lygoje sužaistos pirmosios 32-ojo turo rungtynės. „Manchester United“ gimtajame „Old Trafford“ stadione 4:1 nugalėjo Birmingemo „Aston Villa“ ir sustiprino savo šansus pakovoti dėl 5 vietos, kuri suteiktų galimybę kitame sezone varžytis UEFA Europos lygos turnyre.
Wayne'as Rooney įmušė du įvarčius
Wayne'as Rooney įmušė du įvarčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvikova prasidėjo incidentu už aikštės ribų. Virš stadiono praskrido lėktuvas, prie kurio buvo prikabintas plakatas, skelbiantis „Neteisingas pasirinkimas – Moyesą lauk“.

Susitikimo pradžia škoto treniruojamai ekipai susiklostė nesėkmingai. 12-ąją minutę Ashley Westwoodas nepriekaištingai realizavo baudos smūgį iš maždaug 18 metrų ir išvedė „Aston Villa“ į priekį.

Tačiau persvara svečiai džiaugėsi tik 8 minutes. Po Shinji Kagawos perdavimo iš krašto rezultatą smūgiu galva išlygino Wayne’as Rooney.

Kėlinio pabaigoje jau „Manchester United“ sirgaliai turėjo pagrindo džiūgauti. Juanas Mata baudos aikštelėje techniškai prasimetė kamuolį, o varžovui neliko nieko kito, kaip tik pargriauti ispaną. Teisėjo paskirtą 11 metrų baudinį tiksliai realizavo W.Rooney.

Po pertraukos „Aston Villa“ turėjo dvi puikias progas rezultatą išlyginti. Abiem atvejais atakos smaigalyje atsidūrė Christianas Benteke, tačiau belgui pritrūko tikslumo.

57-ąją minutę svečiai už neišnaudotas progas darsyk buvo nubausti. J.Mata pasinaudojo sumaištimi „Aston Villa“ baudos aikštelėje ir smūgiu ir artimąjį vartų kampą pelnė pirmąjį savo įvartį „Manchester United“ komandai šalies pirmenybėse.

72-ąją minutę W.Rooney galėjo pasiekti „hat-tricką“, bet puikiai savo ekipos vartus apsaugojo Bradley Guzanas.

Netrukus dar vieno idealaus šanso neišnaudojo C.Benteke, išvengęs nuošalės pinklių nesugebėjęs pataikyti į kamuolį.

Paskutinę vinį į svečių karstą 90-ąją minutę įkalė po keitimo aikštėje pasirodęs Javieras Hernandezas, sulaukęs taip pat ne nuo dvikovos pradžios rungtyniavusio Adnano Januzajaus perdavimo.

Iškovoję pergalę rezultatu 4:1 „Manchester United“ surinko 54 taškus ir tik trimis atsilieka nuo 5 vietoje esančio Liverpulio „Everton“. Tiesa, pastarieji yra sužaidę net dvejomis rungtynėmis mažiau. „Aston Villa“ su 34 taškais yra 12-a.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius