Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mantas Savėnas apie idealią „Ekrano“ seriją: „Sekasi geriausiems“

11 rungtynių – 11 pergalių ir 0 praleistų įvarčių. Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai tęsia idealią seriją. Ar tai reiškia, kad keturių paskutinių Lietuvos čempionatų nugalėtojams ir šiemet šalyje nebus lygių?
Csaba Laszlo ir Mantas Savėnas
Csaba Laszlo ir Mantas Savėnas / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Temos: 1 Mantas Savėnas

„Sekasi geriausiems“, – su šypsena atsako „Ekrano“ žvaigždė Mantas Savėnas, ketvirtadienį atsiėmęs geriausio balandžio mėnesio A lygos futbolininko prizą.

Per penkerias A lygos rungtynes balandį patyręs 29-erių saugas A lygoje įmušė 3 įvarčius, iš kurių du pergalingus – į VMFD „Žalgirio“ ir Alytaus „Dainavos“ vartus. Nepaisant to, „bosu“ pravardžiuojamas M.Savėnas nebuvo linkęs sureikšminti savo žaidimo.

„Manau, jog šį prizą man lėmė mūsų komandos rezultatai. Ačiū komandai, – teigė M.Savėnas. – Mūsų komanda yra subrendusi, viena iš stabilesnių. Reikia nulenkti galvas prieš gynybą, prieš vartininką – prieš visą komandą. Reiškia, visi gerai dirbame.“

Vienas „Ekrano“ lyderių pridūrė, kad paskutinės laimėtos rungtynės – trečiadienį 2:0 namuose su Marijampolės „Sūduva“ – buvo vienos geriausių šiame sezone, tačiau, anot M.Savėno, komanda gali žaisti dar geriau. „Rungtynės tikrai buvo vienos geriausių, tačiau iki to gerumo dar šiek tiek trūksta. Persikėlėme nuo sintetinės dangos ant žolės, todėl reikia laiko iš naujo suderinti žaidimą“, – kalbėjo saugas.

M.Savėnui prizą įteikęs nacionalinės rinktinės treneris Csaba Laszlo džiaugėsi, kad po praėjusį mėnesį nugalėjusio škoto Calumo Ellioto laureatu šį mėnesį tapo lietuvis.

„Mantas vertas šio prizo, nes jo pergalingi įvarčiai nulėmė šešis taškus „Ekrano“ komandai – sakė Cs.Laszlo – Tikiuosi, kad jis galės savo įvarčiais padėti ir nacionalinei rinktinei, nes mums trūksta rezultatyvių žaidėjų.“

Rinktinės vyriausiojo trenerio puolėju pavadintas M.Savėnas nustebo. „Nežinau, treneriui geriau matyti, bet, aš manau, kad puolėjo pozicija yra ne man. Man geriau kurti atakas, nei jas užbaigti. Toks amžius dabar atėjo, kad geriau atlikti perdavimą, nei mušti įvarčius“, – sakė M.Savėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius