Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Marcas-Andre Ter Stegenas atvyksta, o Manuelis Pinto palieka „Barcelona“

Pirmadienį apie naujojo vyriausiojo trenerio paskyrimą pranešusi „Barcelona“ netrukus paskelbė žinią ir apie pirmąjį komandos naujoką. Tiesa, pavardė nebuvo netikėta – apie tai viešai kalbama nuo pat metų pradžios. Katalonijos klubas oficialiai patvirtino, jog komandą papildys buvęs Menchengladbacho „Borussia“ vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas.
Marcas-Andre ter Stegenas
Marcas-Andre ter Stegenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas dar nepranešta, kiek sezonų galios 22 metų vokiečio sutartis su „Barcelona“. Neoficialiai užsimenama apie penkerių metų susitarimą, o buvusiai futbolininko ekipai Katalonijos klubas turėtų sumokėti nuo 10 iki 12 milijonų eurų kompensaciją.

189 centimetrų ūgio M.-A. ter Stegenas laikomas vienu talentingiausių Europos vartininkų.

Menchengladbacho klubo jaunimo akademijoje užaugęs vokietis šioje ekipoje rungtyniavo visą savo karjerą. Jo sutartis su „Borussia“ galiojo iki 2015-ųjų vasaros, tačiau dar šių metų sausį M.-A. ter Stegenas oficialiai informavo neketinantis pasirašyti naujo susitarimo.

Vokietijos komandai teliko parduoti futbolininką ir taip gauti papildomų pajamų.

Praėjusiame sezone Bundeslygos pirmenybėse M.-A. ter Stegenas iš viso sužaidė 34 susitikimus, praleido 43 įvarčius ir atrėmė 138 varžovų smūgius.

Veteranas išvyksta

Katalonijos klubas taip pat oficialiai patvirtino nebesiūlysiantis naujos sutarties 38 metų vartininkui Jose Manueliui Pinto. Dabartinis veterano susitarimas su „Barcelona“ baigia galioti šią vasarą.

Patyręs vartų sargas į Katalonijos ekipą atvyko 2008 metų sausį, kuomet sunkią kryžminių kelio raiščių traumą patyrė tuometinis antrasis vartininkas Albertas Jorquera.

Šešis su puse metų „Barcelona“ klube praleidęs J. M. Pinto buvo pagrindinio komandos vartų sargo Victoro Valdeso dubleriu. Iš viso jis sužaidė 73 oficialius mačus ir iškovojo net 16 trofėjų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius