Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marekas Zubas: „Esu Vilniuje ir kalbuosi su LFF“

Buvęs Vilniaus „Žalgirio“ strategas Marekas Zubas Lenkijos žiniasklaidai patvirtino siekiąs Lietuvos rinktinės trenerio kėdės.
Marekas Zubas
Marekas Zubas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lenkų interneto portalas onet.pl mano, kad pagrindinis kandidatas į Igorio Pankratjevo pirmadienį paliktą Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio postą yra buvęs Vilniaus „Žalgirio“ strategas lenkas Marekas Zubas.

Pats šiuo metui be darbo esantis treneris to neneigia. Tai, kad M.Zubas yra vienas kandidatų užimti mūsų šalies nacionlainės komandos trenerio kėdę, užsiminė ir LFF prezidentas Julius Kvedaras.

Perteikiame sutrumpintą onet.pl straipsnį.

Marekas Zubas sekmadienį stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes su Anglija. Dabar jis vėl Vilniuje ir tvirtina, kad bando įtikinti savo futbolo vizija Lietuvos futbolo federacijos vadovybę. Lietuviai rimtai svarsto M.Zubo užimtumo problemą, įdarbinant jį Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu.

„Patvirtinu, kad esu kandidatas. Sprendimas bus priimtas jau šį mėnesį, – kalbėjo M. Zubas. – Noriu dirbti šį darbą nuo pamatų, nes patekti į pasaulio čempionatą Rusijoje...  Tai – užduotis stebukladariui.“

Prieš tai su Lietuvos rinktine dirbęs I.Pankratjevas ką tik baigė darbą su rinktine. Nelaukdamas, kol bus oficialiai atleistas, jis pats sutvarkė šį reikalą per 45 sekundes spaudos konferencijoje po 0:3 pralaimėtų anglams rungtynių. Į žurnalistų klausimus jis neatsakinėjo. Padėkojo visiems ir atsisveikino. Kaip kalba lietuviai, atsisveikinime buvo kažkas lemtinga, kaip ir visa jo kadencija. Blogiau tai, kad ir žaidėjai paskelbė boikotą žurnalistams, nenorėdami atsakinėti į jų klausimus. Tad visa atmosfera aplink Lietuvos rinktinę yra visiškai kritinė.

Patvirtinu, kad esu kandidatas. Sprendimas bus priimtas jau šį mėnesį.

M.Zubo, kuris per 57 dienas sugebėjo prarasti Belchatovo GKS klubo trenerio pareigas, pavardė Lietuvoje minima per kiekvieną diskusiją apie būsimą rinktinės trenerį. Jeigu tikėtume vietos žiniasklaida, tai jis yra vienintelis rimtas kandidatas į tas pareigas.

„Patvirtinu, kad mane tas darbas labai domina, – sako M. Zubas. – Esu Vilniuje ir vedu derybas su LFF. Manau, kad iki mėnesio pabaigos derybos įgaus pagreitį. Kad tai bus mano naudai, negarantuoju.“

Bet daug kas byloja, kad taip ir bus. M.Zubas lietuviams – svarbi figūra. Jis jau buvo Metų treneriu toje šalyje. Iškovojo du šalies čempionų titulus, dvi taures ir supertaurę. Išvedė Vilniaus „Žalgirį“ į ketvirtą Europos lygos atrankos etapą, pakeliui eliminavus Poznanės „Lech“.  Todėl nenuostabu, kad yra pagrindinis kandidatas į vyriausiojo trenerio kėdę. Panašiai Lietuvos rinktinės treneriu 2008-aisiais tapo portugalas Jose Couceiro. Jo atveju tramplinu tapo darbas „Kaune“.

Jeigu lenkas pasirašys sutartį, jo pagrindinis uždavinys bus komandos atkūrimas po nesėkmingos atrankos į „Euro 2016“. Lietuviai nebuvo rimti kandidatai važiuoti į turnyrą. Į jį pateko Anglija ir Šveicarija, papildomas rungtynes žais Slovėnija. Mūsų kaimynai surinko tik 10 taškų, iš kurių šeši jiems atiteko iš rungtynių su San Marinu. Sakant trumpai: yra ne kas. O naujas atrankos etapas nežada daugiau vilčių, nes lietuvių varžovais bus Anglija, Slovakija, Škotija, Slovėnija ir Malta.

„Rezultatai, kuriuos pasiekiau su „Žalgiriu“ yra mano stiprioji pusė. Bet svarbu bus ir tai, kaip aš vertinu rinktinės galimybes, – kalba M.Zubas. – Žinau situaciją šalyje įvairiuose kontekstuose. Bandau įtikinti LFF, kad galiu padaryti taip, kad po metų ar dviejų situacija būtų daug geresnė. Turiu mintyje atmosferą aplink futbolą, žaidimo stilių. Drįstu sakyti, kad rezultatai – kone antraeilis dalykas. Nors kažkas tikriausiai įsivaizduoja pateikimą į finalinį etapą. Esmė tame, kad geru žaidimu kovotume su varžovais, žengtume matomą žingsnį į priekį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius