-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mariaus Papšio ir Tito Vitukyno dubliai uostamiestyje nuskandino „Šiaulius“

Žaidėjų perėjimų lango metu pastebimai sustiprėjęs „Klaipėdos granitas“ nepaliko jokių vilčių čempionato autsaideriams „Šiauliams“. Dusyk „A lygoje“ lygiosiomis sužaidusių ekipų trečioji akistata baigėsi užtikrinta uostamiesčio komandos pergale – 4:1 (2:0). Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Marius Papšys ir Titas Vitukynas, o Klaipėdos komanda turnyro lentelėje pakilo į aštuntąją vietą.
A lygos čempionato rungtynės  vietos „Trakai“ ir Klaipėdos „Granitas“.
Klaipėdos „Granitas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl gautų kortelių ir traumų išretintos abi komandos mačą pradėjo nestandartinėmis sudėtimis. Klaipėdiečių gynybos linijos viduryje teko žaisti Gediminas Kruša, jų varžovų gretose atakas stabdė ne dažnai starto sudėtyje pasirodantys Adomas Mika ir Simonas Jurgilas.

„Klaipėdos granitas“ savo ketinimus rungtynėse ėmė demonstruoti nuo pirmųjų minučių ir pirmą kartą kamuolį į tinklą pasiuntė 6-ą minutę, kai Pavlės Sušičiaus perdavimą, įžaidus kampinį, į vartus nukreipė Tamirlanas Kozubajevas, bet, šiauliečių laimei, teisėjo asistentas užfiksavo nuošalę.

Ne už ilgo kamuolys darsyk atsidūrė vartuose, bet ir šis įvartis nebuvo įskaitytas. Dragomiras Duminika aštriu reidu įsiveržė į baudos aikštelę. Jo smūgį Povilas Valinčius sugebėjo atremti. Nors Marius Papšys pakartotiniu bandymu galva mušė tiksliai, bet vėl buvo pakelta nuošalę signalizuojanti arbitro asistento vėliavėlė.

Didžiulę persvarą „Klaipėdos granitas“ įvarčiu pavertė kėlinio viduryje. D.Duminika ir R.Urbelis supainiojo svečių gynybą dešiniame krašte. Lietuvio perdavimas pasiekė be priežiūros paliktą Titą Vitukyną, kuris smūgiu nuo virpsto išvedė uostamiesčio komandą į priekį 24-ą minutę.

Artėjant pertraukai, laiku vartus palikęs P.Valinčius išgelbėjo komandą nuo nemalonumų, kai prieš vartus iššoko Deividas Lukošius. Tačiau „Šiaulių“ vartininkas buvo bejėgis 40-ą minutę, kai prieš jį buvo išvestas M.Papšys. Klaipėdietis savo šansą išnaudojo, padvigubindamas persvarą.

Kėlinio pabaigoje galimybės sušvelninti rezultatą neišnaudojo Edvardas Tamulevičius. Prieš vartus iššokusio šiauliečio ataką nutraukė užtikrintai sužaidęs Franko Laličius, laiku palikęs vartus ir drąsiai kritęs po varžovo kojomis.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui M.Papšys į savo sąskaitą įsirašė dublį. Svečiams praradus kamuolį aikštės viduryje, „Klaipėdos granitas“ surengė kontrataką. D.Duminika atidavė perdavimą puolėjui į kraštą, kuris įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino gynėją ir technišku smūgiu į tolimą kampą įmušė trečią aikštės šeimininkų įvartį.

Neturėdami ko prarasti „Šiauliai“ metėsi į priekį. Įžaidus kampinį, pavojingai iš toli smūgiavo Aleksejus Godinas, padirbėti aikštės šeimininkų vartininką ir atremti stiprų šūvį privertė į baudos aikštelę įsiveržęs Deividas Šešplaukis.

Į puolimą nuskubėję svečiai paliko pernelyg daug erdvės prie savo vartų ir buvo nubausti. Greito išpuolio metu M.Papšys sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, galėjo smūgiuoti pats, bet nesavanaudiškai parideno kamuolį atskubėjusiam ir antrąjį savo įvartį pelniusiam T.Vitukynui.

„Šiauliams“ pavyko įmušti garbės įvartį 81-ą minutę. Vytas Gašpuitis labai tolimu perdavimu kone per visą aikštę prieš vartus išvedė G.Krušą aplenkusį D.Šešplaukį. Jaunasis šiaulietis savo šansą išnaudojo.

„Klaipėdos granitas“ – Šiaulių „Šiauliai“ 4:1 (2:0)
„Klaipėdos granitas“: F. Laličius, R. Borusas, T. Kozubajevas, R. Urbelis, D. Duminika (77 min. L. Sonas), G. Kruša, J. Pejičius, T. Vitukynas, M. Papšys (66 min. N. Peretiatko), D. Lukošius, P. Sušičius (73 min. A. Samuelsas).
„Šiauliai“: P. Valinčius, V. Gašpuitis, E. Pilypas, S. Jurgilas, A. Godinas (62 min. J. Petravičius), M. Ivanovas, A. Mika, D. Petrauskas, R. Gedminas (46 min. D. Šešplaukis), D. Medžiaušis (70 min. R. Leketas), E. Tamulevičius.
Įvarčiai: T.Vitukynas (24, 57), M.Papšys (40, 49); D.Šešplaukis (81).
Geltonos kortelės: J.Pejičius (48).

„A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
1. Vilniaus „Žalgiris“ 26 22 1 3 75:16 67
2. Trakų „Trakai“ 26 19 2 5 64:25 59
3. Klaipėdos „Atlantas“ 26 15 6 5 46:23 51
5. Marijampolės „Sūduva“ 26 14 4 8 46:25 46
4. Kauno „Spyris“ 27 11 4 12 33:50 37
6. Kauno „Stumbras“ 27 7 8 12 39:57 29
7. Utenos „Utenis“ 27 6 7 13 22:36 26
8. „Klaipėdos granitas“ 27 5 8 14 29:55 23
9. Pakruojo „Kruoja“ 27 4 8 15 23:45 20
10. Šiaulių „Šiauliai“ 27 3 5 19 23:68 14 

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A. Paniukovas („Atlantas“) ir T. Radzinevičius („Sūduva“) – po 20, D. Aršakianas („Trakai“) – 17, A. Rimkevičius („Stumbras“) – 16 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius