Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marijampolė triumfuoja, o „Sūduva“ jau žvangina ginklais prieš mačą su šveicarais

Per Europos lygos atrankos II etapo atsakomąsias rungtynes su „Liepaja“ Marijampolės „Sūduvai“ teko daug gintis, tad žaidimo sūkuryje nuolat buvo komandos gynėjai. Vienas jų – Radanfahas Abu Bakras – po rungtynių teigė, kad „Sūduvai“ žaisti nebuvo lengva, tačiau džiaugėsi įgyvendinta svarbiausia užduotimi – pirmą kartą klubo istorijoje iškovotu kelialapiu į UEFA Europos lygos atrankos III etapą.
Radanfahas Abu Bakras
Radanfahas Abu Bakras / fksuduva.lt inf.

„Mums tai buvo labai sunkios rungtynės, turėjome kautis iš visų jėgų vienas už kitą, – spaudos konferencijoje pripažino legionierius iš Trinidado ir Tobago. – Žinojome, kad varžovai daug atakuos, tad atidavėme visas jėgas gindamiesi. Būkime sąžiningi, jie beveik neturėjo progų pasižymėti, net situacijoje, kai praleidome įvartį, varžovams šiek tiek pasisekė. Jiems nepavyko pralaužti mūsų gynybos, tad mes gerai atlikome savo darbą ir patekome į kitą etapą. Rungtynės nebuvo gražios, tačiau svarbiausia šį kartą buvo rezultatas.“

„Sūduvos“ 4-asis numeris sutiko, kad komandai nepavyko aikštėje atlikti planuotų žaidybinių užduočių, tačiau tvirtino, kad tiesiog toks yra futbolas.

„Viskas nutinka aikštėje. Gali analizuoti įrašus, kurti planus, bet aikštėje reikia derintis prie įvairių aplinkybių. Svarbiausia plano dalis buvo patekti į kitą etapą, o mes tai pasiekėme“, – šypsojosi legionierius.

Visi „Sūduvos“ rungtynių žiūrovai žino, kad keliant kampinius ar įmetant kamuolį į aikštę iš užribio arčiau varžovų vartų R.Abu Bakras visada keliauja į baudos aikštelę ir stengiasi pirmas pasiekti kamuolį galva. Marijampolės komanda šį sezoną po standartinių situacijų įmušė daug įvarčių, per rungtynes su Soligorsko „Šachtior“ taip buvo pelnyti abu įvarčiai, tačiau „Liepaja“ pasinaudoti šiuo ginklu neleido.

„Jie matė, ką mes darėme pirmosiose rungtynėse, tad tam buvo gerai pasiruošę. Kitame etape bus dar sunkiau, tad ir mes turime kelti savo lygį. Laukiame iššūkio“, – drąsiai kalbėjo R.Abu Bakras.

Būsimas „Sūduvos“ varžovas – Šveicarijos „Sion“ – yra gerokai turtingesnis ir labiau patyręs už Marijampolės ekipą, tačiau Trinidado ir Tobago rinktinės narys įsitikinęs, kad šveicarai sulauks rimto „Sūduvos“ iššūkio.

„Atliksime savo darbą, analizuosime, kokius ginklus jie turi. Aišku, nesame favoritai, bet mes žinome, kaip žaisti savo žaidimą. Būsime pasirengę kovoti su jais“, – prižadėjo gynėjas.

Europos lygos atrankos III etapo pirmąsias rungtynes „Sūduva“ ir „Sion“ žais Marijampolėje liepos 27-ąją. Rungtynių pradžia – 20 val. Atsakomasis mačas bus žaidžiamas rugpjūčio 3-ąją Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius