Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marijampolės „Sūduva“ artėja prie čempionų trofėjaus – Vilniuje patiesė „Žalgirį“

Sekmadienio vakarą LFF stadione A lygos titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ žengė didelį žingsnį link čempionų trofėjaus. Du greitus įvarčius pelnę marijampoliečiai galutinį smūgį varžovams sudavė jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką bei pasiekė pergalę rezultatu 3:1 (2:1).
Vilniaus „Žalgiris“ - Mariampolės „Sūduva“
Vilniaus „Žalgiris“ - Mariampolės „Sūduva“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Dabar komandas skiria jau septyni taškai. Nors A lygos čempiono klausimas dar tikrai nėra išspręstas, kitos dvi šių komandų rungtynes vyks Marijampolėje.

Dvikovos pirmomis minutėmis vyko tikras atakų škvalas. Jau pirmosios „Žalgirio“ atakos metu Liviu Antalis pataikė į virpstą, o Klemenas Bolha smūgiavo netiksliai.

Vis dėlto jau 2-ąją minutę į ataką pasileidę žalgiriečiai patys buvo nubausti. Greito išpuolio metu Josipas Tadičius baudos aikštelėje sulaukė kamuolio ir surado Ovidijų Verbicką, kuris vienu lietimu smūgiavo nepriekaištingai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Mariampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Mariampolės „Sūduva“

Maža to, 31-ąją minutę svečiams pavyko padidinti pranašumą. Dar vienos žaibiškos kontratakos metu O.Verbickas atliko perdavimą J.Tadičiui – kroatas tiksliai mušė pažeme.

38-ąją minutę „Žalgiriui“ pavyko sušvelninti rezultatą. Donovanas Slijngardas atliko klastingą perdavimą į baudos aikštelę, „Sūduvos“ gynėjas ir vartininkas kamuolio nepasiekė, tad šis atsidūrė vartuose.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Donovan SLIJNGARD
Arno Strumilos / 15min nuotr./Donovan SLIJNGARD

Pirmame kėlinyje „Sūduva“ turėjo dar vieną puikią progą, bet J.Tadičius nepasinaudojo Pauliaus Golubicko perdavimu ir Martino Berkoveco nenuginklavo.

Antroji mačo dalis buvo gerokai nykesnė. Čempionai atidavė varžovams kamuolio kontrolę, tačiau atakavo gerokai pavojingiau. Po keitimo aikštėje pasirodęs Mihretas Topčagičius nepasinaudojo puikia proga ir lemiamu metu paslydo prieš pasiųsdamas kamuolį į tuščius vartus.

Trečiąją pridėto laiko minutę svečiai padėjo tašką. M.Topčagičius baudos aikštelėje surado po keitimo aikštėje pasirodžiusį Eligijų Jankauską, kuris dar sykį puikiai smūgiavo vienu lietimu.

Rungtynių eiga

Rungtynės baigėsi: „Žalgiris“ – „Sūduva“ 1:3

94 min. ĮVARTIS! Tai yra viskas. Eligijus Jankauskas meistriškai vienu lietimu siunčia kamuolį į vartus ir Marijampolė švenčia pergalę – 1:3.

79 min. Ojojoj! M.Topčagičius jau buvo apibėgęs varžovų vartų sargą ir futbolininkui tereikėjo pasiųsti kamuolį į vartų tinklą, tačiau pastarasis slysta ant šlapios LFF stadiono vejos ir į kamuolį tinkamai nepataiko.

Po pirmojo kėlinio: „Žalgiris“ – „Sūduva“ 1:2

37 min. ĮVARTIS! ​​​​​​„Žalgiris“ grįžta. Klastingą įvartį pelno D.Slijngardas – 1:2.

31 min. ĮVARTIS! A lygos čempionai dominuoja. Greitoje atakoje O.Verbickas siunčia kamuolį į kitą aikštės kampą, kuriame įvarčio tykoja J.Tadičius. Kroato kamuolys galėjo ir nepasiekti, tačiau kartu su P.Golubicku slysta ir „Žalgirio“ futbolininkas D.Slijngardas. Tuomet J.Tadičius atlieka formalumus – 0:2.

11 min. Labai pavojinga! J.Tadičiaus smūgiuotas kamuolys atsiduria vartų tinkle, tačiau pakyla šoninio teisėjo vėliavėlė – užfiksuota nuošalė.

2 min. ĮVARTIS! Labai karšta rungtynių pradžia, kuri galėjo pasisukti visai kita linkme. Greito įvarčio neįmušę vilniečiai jau kitoje atakoje priversti traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Po J.Tadičiaus perdavimo Ovidijus Verbickas kala vinį į „Žalgirio“ vartus – 0:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius