Marijampolės „Sūduva“ kaip buldozeris pervažiavo „Šiaulius“

Marijampolės „Sūduvos“ ekipa palepino savo ištikimuosius sirgalius puikiais įvarčiais ir iškovojo antrą pergalę iš eilės. Suvalkijos klubas penkiolikto A lygos turo dvikovoje namuose 6:0 (2:0) sutriuškino „Šiaulius“. Šiauliečiams tai buvo dešimtasis pralaimėjimas šiame sezone.
Tomas Radzinevičius
Tomas Radzinevičius / fksuduva.lt nuotr.

„Sūduvos“ atakų lyderis Tomas Radzinevičius įformino „hetriką“ ir, iš viso pelnęs penkiolika įvarčių, tapo rezultatyviausiu čempionato futbolininku.

Rungtynes aktyviau pradėjo šeimininkai, o ypač marijampoliečių ekipoje išsiskyrė puikiai kairiajame atakos krašte varžovų gynybą draskęs Ernestas Veliulis. Vis dėlto pirma pavojinga proga kilo prie „Sūduvos“ vartų.

Šiauliečiai surengė staigų išpuolį kairiuoju kraštu, o atakos smaigalyje atsidūręs Jurijus Fomenka smūgiavo virš vartų.

Kėlinio viduryje Saulės miesto atstovai pradėjo itin chaotiškai gintis, tad tuoj pat „Šiaulius“ užklupo tikra marijampoliečių atakų lavina. Po puikių perdavimų iš kraštų T.Radzinevičius ir Karolis Chvedukas pavojingai smūgiavo galva, bet kamuoliai skriejo visai šalia vartų.

Visgi 23-ąją minutę svečiai neatlaikė varžovų spaudimo ir liko mažumoje. Ramūnas Radavičius baudos aikštelėje grubiai sustabdė varžovą ir gavo raudoną kortelę. Prie 11 metrų žymos stojo Maximialiano Ugge, tačiau italo smūgiuotą kamuolį atrėmė Povilas Valinčius. Maža to, vartininkas stebuklingu būdu už galinės linijos nukreipė ir pakartotinį gynėjo bandymą.

„Sūduvos“ atakų lyderis Tomas Radzinevičius įformino „hetriką“ ir, iš viso pelnęs penkiolika įvarčių, tapo rezultatyviausiu čempionato futbolininku.

Tačiau 29-ąją minutę šeimininkams pavyko pralaužti ledus. Marko Živkovičius įsiveržė į baudos aikštelę ir iš arti smūgiavo tiksliai. Tai buvo pirmasis serbo įvartis šiame sezone.

35-ąją minutę „Sūduva“ padvigubino rezultatą. Nuo puikiai kairiuoju kraštu prasiveržusio E.Veliulio reido svečiai apsigynė, tačiau kamuolys atšoko K.Chvedukui, kuris pasinaudojo dėkinga proga ir nuginklavo P.Valinčių.

Kėlinio pabaigoje marijampoliečiai dar keletą sykių smūgiavo iš toli, bet tiesiai į varžovų vartininką.

Antrame kėlinyje situacija nepasikeitė: „Sūduva“ atakavo, o šiauliečiai atsimušinėjo. Ne sykį svečius gelbėjo tiek vartų konstrukcija, tiek patikimas P.Valinčiaus žaidimas. Vis dėlto šeimininkai turėjo itin daug progų, o keturias iš jų pavertė įvarčiais.

Net tris kartus po pertraukos tiksliai smūgiavo T.Radzinevičius, taip pat pirmą kartą kamuolį į oponentų vartų tinklą pasiuntė ir epizodiškai šiame sezone rungtyniaujantis Edvardas Tamulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius