-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės „Sūduvą“ papildė buvęs geriausias jaunasis Kinijos futbolininkas

Marijampolės „Sūduvos“ komandą papildė dar vienas naujokas, kuris prieš kelerius metus teikė labai daug vilčių.
A lygoje pirmauja „Sūduvos“ ir „Ekrano“ ekipos
„Sūduvos“ ekipoje – trys legionieriai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią savaitę klubas pasirašė sutartį vienam sezonui su legionieriumi iš Kinijos Ma Xiaolei.  24 metų 178 cm ūgio futbolininkas rungtyniauja saugo pozicijoje. Tėvynėje jis yra žaidęs toje pačioje komandoje, kaip ir prieš tai peržiūroje dalyvavęs kinas Ren Xin, – „Shenzhen Ruby“.

Praėjusį savaitgalį Marijampolės ekipos naujokas jau išbėgo į aikštę per kontrolines rungtynes su Gargždų „Banga“ tiek „Sūduvos“ pagrindinėje sudėtyje (antrajame kėlinyje), tiek dublerių ekipoje.  

„Legionierius iš Kinijos – labai universalus futbolininkas, jis gali rungtyniauti net keturiose pozicijose. Ma Xiaolei sakė labiausiai mėgstantis žaisti kairiojo arba  dešiniojo krašto saugo pozicijoje. Tačiau legionierius sugeba rungtyniauti ir vadinamojoje „po puolėju“ pozicijoje ar net atakos smaigalyje. Aš dar nesu nusprendęs, kurią poziciją jam patikėti. Reikia geriau naujoką pažinti, nes jis pas mus dar labai trumpai. Tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad apie atvykėlį susidariau teigiamą įspūdį. Jis – universalus, moka žaisti su kamuoliu“, – sakė „Sūduvos“ komandos vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Pasak jo, Suvalkijos klubo naujokas prieš kelerius metus buvo išrinktas geriausiu jaunuoju Kinijos žaidėju. „Nežinau, kas vėliau jam atsitiko, kodėl nebetobulėjo taip, kaip buvo tikėtasi“, – svarstė treneris.

Paklaustas, ar gali susikalbėti su legionieriumi, V.Liubšys atsakė: „Jis angliškai supranta daugiau už prieš tai peržiūroje dalyvavusį Ren Xin. Ma Xiaolei moka apie dešimt norint bendrauti reikalingiausių žodžių: „ačiū“, „prašau“, „į kairę“, „į dešinę“ ir panašiai“.

„Sūduva“, pasirašiusi sutartį su Ma Xiaolei, dabar savo gretose turi tris užsieniečius. Be kino, komandai dar atstovauja Nikolajus Mašitševas iš Estijos ir ukrainietis Sergejus Koziuberda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius