Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marijampolės „Sūduva“ septynių įvarčių trileryje nusileido V.Dambrausko auklėtiniams

2018 metų A lygos sezonui besirengianti Marijampolės „Sūduva“ sužaidė antrąsias kontrolines rungtynes. Šį kartą Lietuvos čempionai 3:4 pralaimėjo Valdo Dambrausko vadovaujamiems Rygos RFS futbolininkams.
Karolis Laukžemis
Karolis Laukžemis / Evaldo Šemioto nuotr.

„Sūduva“ mačą pradėjo neįprasta sudėtimi, nes prie po traumos vis dar neatsigavusio Andro Švrljugos prisijungė ir susirgęs Semiras Kerla. Tad Vladimiras Čeburinas, nebūdingai sau, į aikštę įleido tik 4 gynėjus.

Nuo pirmųjų minučių su RFS žaidė Ivanas Kardumas, Choco, Algis Jankauskas, Darius Isoda, Vaidas Slavickas, Povilas Leimonas, Ovidijus Verbickas, Gersonas Acevedo, Sergejus Amirzianas, Regino Cicilia ir Robertas Vėževičius.

Rungtynių pradžioje „Arvi“ arenos šeimininkai buvo gerokai aktyvesni ir jau 4 min. R.Cicilia galva pasiuntė kamuolį į RFS vartų skersinį. 9 ir 11 min. atakų smaigalyje atsidūręs S.Amirzianas smūgiavo tiesiai į vartininką, o 14 min. po efektingo G.Acevedo perdavimo O.Verbickas pataikė į virpstą.

Tuomet marijampoliečių žaidimas išsiderino, o 27 min. svečiai pelnė įvartį, kai Artis Jaudzemis greito išpuolio metu galva persimetė kamuolį per iš vartų išbėgusį I.Kardumą.

Beveik identiška situacija pasikartojo 35 min., kai „Sūduvos“ vartininkas po stipraus perdavimo iš krašto neišlaikė kamuolio rankose ir tam pačiam A.Jaudzemiui vėl beliko įmušti į tuščius vartus.

Po pertraukos vaizdas aikštėje mažai pasikeitė. „Sūduva“ ir toliau blaškėsi, o varžovai rengė pavojingas atakas. Jau 46 min. S.Klevinskui teko gelbėti komandą po itin pavojingo smūgio, tačiau 50 min. ir vartininkas buvo bejėgis, kai laisvas iš 19 m atstumo smūgiavo Robertas Uldrikis.

58 min. į marijampoliečių vartus krito dar vienas įvartis. Tas pats R.Uldrikis pasinaudojo „Sūduvos“ žaidėjų pozicine klaida ir pasiuntė kamuolį į vartus galva.

Gyvesnis žaidimas leido „Sūduvai“ perimti iniciatyvą, o tai 78 min. baigėsi įvarčiu – po aštraus G.Matulevičiaus perdavimo J.Kasparavičius prasiveržė dešiniuoju kraštu, atliko perdavimą į baudos aikštelę, o joje su gynėjais susitvarkė ir kamuolį į vartus pasiuntė K.Laukžemis.

82 min. G.Matulevičius jau pats išvedė K.Laukžemį vieną prieš RFS vartininką ir puolėjas vėl buvo taiklus – 2:4.

Vos po minutės „Sūduva“ uždirbo kampinį, kurį po V.Slavicko perdavimo smūgiu galva trečiuoju įvarčiu pavertė komandos kapitonas A.Jankauskas.

Kitas kontrolines rungtynes „Sūduva“ žais sausio 22 d. 17 val. su „Jonava“, į kurią šią žiemą perėjo du buvę Marijampolės komandos žaidėjai – Marius Činikas ir Ernestas Veliulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius