-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Matas Vareika – su trenksmu į A lygą įsiveržęs talentingas jaunuolis

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo naujokas Matas Vareika yra vienas didžiausių sezono atradimų A lygoje.
Matas Vareika
Matas Vareika / nuotr. fkzalgiris.lt

Niekada anksčiau aukščiausioje lygoje nežaidęs 19-metis lietuvis įrodinėja, kad gali būti svarbus žaidėjas dėl aukščiausių vietų kovojančiam „Žalgiriui“.

Kai gruodžio mėnesį Vilniaus klubas paskelbė apie sutartį su tuomet 18-kos metų saugu, futbolo gerbėjų reakcija buvo labai rami – daugelis jaunuolį visų pirma tikėjosi išvysti su antros komandos marškinėliais.

„Kai atėjau į „Žalgirį“, tikrai nesitikėjau, kad nuo A lygos sezono pradžios gausiu žaidybinio laiko. Kalbėjome, kad iš pradžių atstovausiu B komandai. Labai džiaugiuosi, kad viskas klostosi taip sėkmingai. Pati pradžia man buvo labai sunki, nes jau antroje treniruotėje patyriau traumą ir mėnesį praleidau be futbolo. Kai bandai įsitvirtinti naujoje aplinkoje, tai yra rimtas iššūkis“, – „Žalgirio“ rubrikoje „Pažintis su naujoku“ atvirauja M.Vareika.

VIDEO: M.Vareika - su trenksmu į A lygą įsiveržęs jaunuolis

Futbolo gerbėjai greitai įsiminė įprastai kairiajame krašte rungtyniaujantį jauną lietuvį. Matas puikiai valdo kamuolį ir staigiais judesiais drąsiai klaidina kur kas labiau patyrusius varžovus. Jis – neabejotinai vienas geriausiai kamuolį valdančių jaunųjų šalies futbolininkų.

„Apsiprasti Vilniuje man labai padeda vyresni komandos draugai. Pirmą kartą atėjus į rūbinę buvo kiek nejauku – aš toks visiškas vaikas ir gerokai labiau patyrę Saulius Mikoliūnas, Georgas Freidgeimas. Bet jiems aš labai dėkingas, jie man duoda daug patarimų tiek apie žaidimą, tiek apie dalykus už aikštės ribų. Jaučiuosi labai laimingas būdamas „Žalgiryje“, jaučiu, kad tai mano komanda“, – apie pirmuosius žingsnius sostinės klube kalba saugas.

Pirmą kartą atėjus į rūbinę buvo kiek nejauku – aš toks visiškas vaikas ir gerokai labiau patyrę Saulius Mikoliūnas, Georgas Freidgeimas

Iš Jonavos kilęs vaikinas futbolo virusu užsikrėtė per 2008 metais vykusį Europos futbolo čempionatą. Tuomet kartu su kiemo draugais žiūrėdavo rungtynes, o vėliau iki išnaktų spardydavo kamuolį kieme.

„Kai labai daug laiko su kamuoliu praleidi kieme, net pats nepastebi, kaip jis pradeda tavęs klausyti. Kai kuriuos triukus su kamuoliu bandžiau kartoti stebėdamas įrašus „Youtube“, tačiau ne triukuose yra esmė. Messi nerodo jokių triukų, bet kaip valdo kūną, kaip valdo kamuolį. Aš žinau, kad prieš šituos vyrus A lygoje dar esu visiškas vaikas, tačiau bandau išnaudoti savo stiprybes ir kompensuoti fizinius trūkumus“, – pasakoja jis.

Bene labiausiai 19-mečiui, kuris šiame sezone per šešerias rungtynes A lygoje jau spėjo atlikti du rezultatyvius perdavimus, įsiminė aktyviausių „Žalgirio“ klubo gerbėjų iš „Pietų IV“ palaikymas.

nuotr. fkzalgiris.lt/Matas Vareika
nuotr. fkzalgiris.lt/Matas Vareika

„Tai, ką jie daro, yra neįtikėtina. Kažkada vakare pradėjau internete žiūrėti „Pietų IV“ vaizdo klipus ir kai atsitokėjau jau buvo pirma nakties, man seniai reikėjo miegoti. Tas jausmas, kai stovi prieš tribūną, jauti tų žmonių palaikymą, yra nuostabus. Prieš pirmas rungtynes nežinojau, kad po rungtynių vyksta šis bendras ritualas su fanais. Bet viskam prasidėjus širdis tiesiog dainavo“, – sužavėtas komandos gerbėjų buvo jis.

Rubrikoje „Pažintis su naujoku“ M.Vareika taip pat atskleidžia, kodėl dažnai yra vadinamas „Georgo sūnumi“ bei pasakoja kitas dar negirdėtas savo karjeros istorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius