Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažojo futbolo čempionato startas – su žinomais vardais ir čempionų kluptelėjimu

Alytuje prasidėjo 2018 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionatas, kurį organizuoja Lietuvos mažojo futbolo asociacija.
Jurijus Jeremejevas
Jurijus Jeremejevas / Organizatorių nuotr.

Alytaus „Dainavos“ pagrindinės mokyklos stadione keturiolika komandų iš visos Lietuvos sužaidė po dvi rungtynes. Šviečiant skaisčiai saulei žaisti nebuvo lengva, tačiau futbolo gerbėjus džiugino įvarčiais gausios rungtynės, tikra kova futbolo aikštėje ir žaidėjų aistros.

Praėjusių metų čempionai Kauno „Arsenalas“ titulo gynybą pradėjo ne taip gerai, kaip tikėjosi. „Arsenalas“ nelaimėjo nei vienų iš savo žaistų rungtynių ir abu mačus sužaidė lygiosiomis.

Pirmosiose rungtynėse „Arsenalas“, turėjęs dviejų įvarčių persvarą, ją iššvaistė ir su Panevėžio „Orfa“ ekipa sužaidė taikiai 2:2. Tokiu pačiu rezultatu čempionai sužaidė ir su Varėnos „Merkiu“, tik šiose rungtynėse jau „Arsenalas“ sugebėjo paskutinėmis minutėmis išlyginti rezultatą.

Po turo Alytuje savo pasirodymais labiausiai gali džiaugtis keturios komandos – Vilniaus „El Dorado“, Vilniaus „Eagle Team – Žibintas“, Šilalės „Šilalė – Prolain“ ir namuose žaidusi RESE. Visos šios komandos laimėjo abejas savo rungtynes, o pergalę didžiausiu skirtumu iškovojo „El Dorado“ klubas, kuris net 18:1 sutalžė Plungės OSS klubą.

Tuo metu taškų po turo Alytuje dar neturi trys komandos – garbingai kovojęs ir abu mačus tik vieno įvarčio skirtumu pralaimėjęs Joniškio SANED, savo varžovams neprilygę „Telšiai“ futbolininkai ir antrose rungtynėse visiškai palūžę jau minėtieji Plungės OSS žaidėjai.

Iš uostamiesčio atvykusi „Suoliuko“ komandą sau į pagalbą pasikvietė puikiai žinoma Lietuvos salės futbolo rinktinės žaidėją Jurijų Jeremejevą, kuris per dvejas rungtynes įmušė tris įvarčius ir svariai prisidėjo prie to, kad vieną mačą klaipėdiečiai laimėtų, o kitame iškovotų lygiąsias.

Turo Alytuje metu teisėjai parodė nemažai geltonų kortelių, bet dvi iš jų buvo ir raudonos spalvos. Panevėžio „Orfa“ žaidėjas Simonas Gailiūnas vienų rungtynių metu užsidirbo dvi geltonas korteles, o Jurbarko „Imsrės“ žaidėjas Matas Venslauskas išvydo tiesioginę raudoną kortelę. Abu šie futbolininkai turės praleisti pirmas kito turo rungtynes.

Po sužaisto Alytaus turo savo rezultatyvumu išsiskyrė „Šilalės – Prolain“ ekipos puolėjas Vytas Kurmis, kuris per dvejas rungtynes pelnė net 9 įvarčius ir svariausiai prisidėjo prie to, kad Šilalės klubas laimėtų abu žaistus mačus. Už V.Kurmio nugaros rikiuojasi du Vilniaus „El Dorado“ žaidėjai – 7 įvarčius pelnęs Edvinas Mučinis ir 6 kartus pasižymėjęs Nikita Juščenko.

Priminsime, kad kitas Lietuvos mažojo futbolo čempionato turas vyks Telšiuose birželio 2 dieną (šeštadienį). Visos komandos Telšių miesto centriniame stadione ir vėl sužais po dvi rungtynes. Tradiciškai, rungtynės vyks nuo 12 val. iki 19 val., todėl už dviejų savaičių Telšiuose praūš septynių valandų futbolo maratonas.

Visi Alytaus etapo rezultatai:

El Dorado (Vilnius) 3:1 FK Merkys (Varėna)

FK Rytas (Vilnius) 4:6 FK RESE (Alytus)

FK Arsenalas (Kaunas) 2:2 FK Orfa (Panevėžys)

Eagle Team-Žibintas (Vilnius) 7:3 FC OSS (Plungė)

SC SANED (Joniškis) 1:2 FC Suoliukas (Klaipėda)

FK Telšiai (Telšiai) 1:6 FK Imsrė (Jurbarkas)

FK Riešė (Vilnius) 2:4 FK Šilalė – Prolain (Šilalė)

FK Merkys (Varėna) 2:2 FK Arsenalas (Kaunas)

FK Orfa (Panevėžys) 4:6 FK Rytas (Vilnius)

FC OSS (Plungė) 1:18 El Dorado (Vilnius)

FK Imsrė (Jurbarkas) 3:9 Eagle Team – Žibintas (Vilnius)

FK RESE (Alytus) 4:3 SC SANED (Joniškis)

FK Telšiai (Telšiai) 2:8 FK Šilalė – Prolain (Šilalė)

FC Suoliukas (Klaipėda) 4:4 FK Riešė (Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius