Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginų futbolo mačas baigėsi muštynėmis (nuotraukos)

Kinijoje vykstantį Azijos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionatą sukrėtė skandalingos muštynės, kuriomis baigėsi turnyro šeimininkių ir Australijos futbolininkių mačas.
Kinių ir australių mačas Kinijoje vykstančiame Azijos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionate baigėsi muštynėmis.
Kinių ir australių mačas Kinijoje vykstančiame Azijos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionate baigėsi muštynėmis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinės laimėjo atkaklų B grupės susitikimą rezultatu 2:1 ir užsitikrino vietą turnyro pusfinalyje, tačiau mače virusios aistros nenurimo ir po finalinio mačo švilpuko.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos australės turėjo puikią progą išlyginti mačo rezultatą, kai kinės neleistinai sustabdė vieną varžovę savo baudos aikštelėje. Visgi, užuot skyręs 11 metrų baudinį, mačo arbitras kažkodėl parodė, jog prasižengta buvo už baudos aikštelės ribų ir taip sukėlė didžiulį australių pasipriešinimą.

Už protestus su teisėju iš aikštelės buvo pašalinta Jessica Seaman, tačiau ir tai nenuramino australių.  Net ir pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui varžovės tęsė ginčus tarpusavyje, kol viskas peraugo į masines muštynes aikštelės viduryje.

Mačo teisėjams ir apsaugai vargais negalais pavyko išskirti įsikarščiavusias futbolininkes, tačiau tuo viskas nesibaigė. Australėms paliekant stadioną žiūrovai jas masiškai apmėtė plastmasiniais vandens buteliais. Varžybas stebėjusių žiūrovų nesudrausmino ir įspėjamieji policijos pranešimai.

Jeigu aš būčiau šio turnyro šeimininkas, man būtų gėda, - niršo A.Stajčičius.

Laimei, didelių sužeidimų incidento metu pavyko išvengti, tačiau Australijos rinktinės treneris Alenas Stajčičius neslėpė nusivylimo turnyro organizatoriais.

„Tai ne sportas. Mes ruošėmės šioms varžyboms 12 mėnesių ir ką už tai gavome – nuviliantį turnyrą Kinijoje, - niršo nukentėjusiųjų strategas. - Sporto varžybos yra žaidžiamos tarp dviejų garbingų komandų ir tai nė iš tolo neprimena to, ką matėme čia. Jeigu aš būčiau šio turnyro šeimininkas, man būtų gėda.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius