-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milane gerbėjai nesmerkia rasistinių išpuolių prieš savo komandos puolėją

Milano „Inter“ puolėjas Romelu Lukaku buvo įžeidinėjamas rasistiniais šūkiais per išvykos rungtynes su „Cagliari“, bet pačios „Inter“ ekipos ultros nesmerkia tokio varžovų aistruolių elgesio.
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku / „Scanpix“ nuotr.

R.Lukaku adresu tribūnose buvo girdimos beždžionių garsų imitacijos. Kitą dieną pats belgas kvietė futbolininkus vienytis ir kovoti su rasizmu.

Tačiau pagrindinė „Inter“ ultrų grupuotė „Curva Nord“ išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog Italija nėra rasistiška šalis ir gynė „Cagliari“ sirgalius, esą per rungtynes tokie užgauliojimai yra pateisinami.

„Labas, Romelu, – pranešimą pradėjo „Curva Nord“. – Taip, mes esame tie patys, kurie tave pasitiko, kai atvykai į Milaną.

Apgailestaujame, jei pagalvojai, kad tai, kas nutiko Kaljaryje, yra rasizmas. Turi suprasti, kad Italijoje, skirtingai nei daugelyje kitų Europos šalių, rasizmas nėra problema. Suprantame, kad tau tai galėjo pasirodyti rasistiška, bet taip nėra.“

Apgailestaujame, jei pagalvojai, kad tai, kas nutiko Kaljaryje, yra rasizmas

2018-siais „Inter“ sirgaliai beždžionių šūksniais apdovanojo „Napoli“ gynėją Kalidou Koulibaly ir už tai komanda dvejas rungtynes privalėjo žaisti tuščiame stadione. Tuomet „Curva Nord“ kaltino klubą negebėjimu apginti savo aistruolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius