-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžinišką spaudimą sugeriantis S.Rebrovas: „Sūduva“ visada žaidžia taip pat, bet labai gerai“

Budapešto „Ferencvaroš“ treneris Sergejus Rebrovas prieš savaitę po rungtynių Marijampolėje, pasibaigusių nulinėmis lygiosiomis, buvo akivaizdžiai ne pačios geriausios nuotaikos. Legendinis Ukrainos futbolininkas tikėjosi geresnio rezultato Lietuvoje, tad pastaroji savaitė jam buvo itin įtempta.
Sergejus Rebrovas
Sergejus Rebrovas / „Scanpix“ nuotr.

Įtampa visą „Ferencvaroš“ ekipą slėgs ir ketvirtadienį. Vietiniai kolegos Budapešte kalba, kad spaudimas – milžiniškas, nes visa šalis tikisi po daugiau nei dešimtmečio pertraukos vėl pamatyti savo komandą tarptautinėje arenoje.

„Jie bus nervingi, jiems bus labai sunku“, – tikino kolega vengras.

15min pasiteiravo S.Rebrovo, kokias stiprybes jis įžvelgia savo ir kokias – „Sūduvos“ komandos pusėje.

„Rytoj bus panašios rungtynės kaip ir pirmosios. Mes parodėme žaidėjams jų klaidas. Nemanau, kad „Sūduva“ kažką darys kitaip. Jie visada žaidžia taip pat, bet labai gerai. „Sūduva“ – labai gera komanda, puikiai žinanti, ką daryti aikštėje. Mes norime būti agresyvesni, dar daugiau atakuoti“, – kalbėjo Budapešto ekipos treneris.

„Sūduva“ – labai gera komanda, puikiai žinanti, ką daryti aikštėje

S.Rebrovas, kaip pasakojo vietiniai žurnalistai, savo emocijų ar jaudulio prieš rungtynes niekada neparodo. Visai panašiai kaip ir jo ketvirtadienio varžovas šalia šoninės linijos Vladimiras Čeburinas.

„Nemėgstu nervintis. Kartais prieš rungtynes pasakau žaidėjams, kad žinau, kaip jie jaučiasi: jie nori žaisti, nori laimėti ir gerai pasirodyti. Mano darbas yra sutikti informaciją žaidėjams. Jaudinuosi nebent dėl to, kad galiu kažko nepasakyti, kažkaip nepadėti jiems, nes tuomet bus blogai“, – vidinio savo pasaulio neatvėrė S.Rebrovas.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Rebrovas
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Rebrovas

Treneris iš Ukrainos nebuvo linkęs sutikti, kad rungtynės dėl patekimo į Europos lygos grupių etapą bus kol kas svarbiausios nuo tada, kai jis pernai stojo prie „Ferencvaroš“ komandos vairo.

„Man visi mačai yra svarbūs. Aišku, tai ketvirtas atrankos etapas, todėl žaidėjams ir sirgaliams tai – labai svarbu. Tikiuosi, kad parodysime geriausią savo veidą“, – vylėsi S.Rebrovas.

Nežinia, kaip „Ferencvaroš“ sureaguos į šaltą dušą, patirtą savaitgalį. Nors beveik visa komandos sudėtis, lyginant su rungtynėmis Marijampolėje, buvo pakeista, pralaimėjimas 1:4 „Puskas Akademia“ komandai pasėjo nerimą. Šiame susitikime Vengrijos čempionai mušė pirmi, tačiau vėliau praleido net keturis įvarčius į savo vartus.

„Išanalizavome šias rungtynes, taip pat ir mačą su „Sūduva“. Manau, kad antroje rungtynių dalyje pasirodėme labai blogai, – apie savaitgalio skaudulius kalbėjo S.Rebrovas. – Tai – signalas žaidėjams, nes jų varžovų motyvacija buvo didesnė. Kiekvienas turi savęs paklausti: kodėl? Turime pasimokyti, turime pakeisti savo nusistatymą ir pasiruošti kitoms rungtynėms.“

Tai – signalas žaidėjams, nes jų varžovų motyvacija buvo didesnė. Kiekvienas turi savęs paklausti: kodėl?

Dėl nesusiklosčiusio mačo savaitgalį apgailestavo ir 28-rių „Ferencvaroš“ komandos saugas Davidas Sigeris. Jis tikino, kad dėl nesėkmės nuliūdęs buvo ir jis pats, ir visa komanda: „Panašiai jautėmės ir po rungtynių su „Sūduva“. Jautėme, kad galėjome padaryti daugiau. Reikia susiimti ir parodyti, ką galime. Kiekvienas turime koncentruotis, galvoti apie kitą perdavimą, kitą judesį, kitą elementą. Rytoj bus itin svarbios rungtynės mums.“

S.Rebrovas nesiryžo įvardinti, kas gali būti pagrindinis raktas į pergalę ketvirtadienį. Jo teigimu, žaidėjai bus itin motyvuoti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Serhii Rebrovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Serhii Rebrovas

„Visi laukia šių rungtynių. Kai jie pamatys pilną stadioną, tai bus geriausia motyvacija. Žaidėjai žais su dviguba energija, nežinau, kas futbolininką gali motyvuoti dar labiau. Negaliu pasakyti vieno elemento, galinčio atnešti pergalę, bet mes turime suprasti, ką reikia daryti aikštėje ir išlaikyti koncentraciją visų rungtynių metu“, – kalbėjo S.Rebrovas.

Ar 22 tūkstančiai „Gruopama Arena“ tribūnose įkvėps „Ferencvaroš“ komandą triumfui prieš „Sūduvą“, pamatysime jau ketvirtadienio vakarą.

VIDEO: „Vieni vartai“ ir „Sūduva“: istorinio Lietuvos laimėjimo belaukiant

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius