Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžinų dvikova futbolo A lygoje – galimybė šoktelėti kitoms komandoms

Čempionas sukryžiuos ietis su vicečempionu. Sirgalių žvilgsniai kryps į šias rungtynes, kurios taps galimybe bent trumpam šoktelėti aukštyn favoritų varžovams. Visi lietuviško futbolo mėgėjo keliai šią savaitę veda į Vilnių, kur susirems sostinės „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Atlantas“. Apie tai, kas „SMScredit.lt A lygoje“ vyks Gedimino kalno papėdėje bei kitose šalies vietose – šioje apžvalgoje ir humoristo bei aistringo futbolo gerbėjo Pauliaus Ambrazevičiaus prognozėse.
Rungtynių akimirka
"Ekrano" ir "Dainavos" rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gargždų „Banga“ – Panevėžio „Ekranas“. Kovo 25 dieną 17 val. Gargždai, miesto stadionas.

„Bangos“ gynybinė tvirtovė kol kas neįveikiama niekam. Per trejas pirmąsias A lygos rungtynes gargždiškiai nepraleido nė sykio. Šįkart treneriui Maksimui Tiščenkai teks laužyti galvą, kuo užpildyti atsivėrusias spragas – žaisti „Bangai“ teks be pagrindinio snaiperio Aurelijaus Staponkos bei legionieriaus iš Ukrainos Sergejaus Ševčuko, kurie buvo išvyti iš aikštės rungtynėse su „Atlantu“.

„Ekranas“ į Gargždus turėtų atsivežti pernai „Bangai“ nuomuotus Tomą Salamanavičių ir Martyną Dūdą, tačiau kažin ar jų praėjusio sezono patirtis bei pastabos galės būti labai naudingi treneriui Valdui Dambrauskui. Šiemetė „Banga“ su nauju treneriu ir būriu naujų legionierių – labai pasikeitusi komanda.

P.Ambrazevičiaus prognozė: Po lygiųjų praėjusį savaitgalį abi komandos norės mušti daugiau nei varžovas (nes šiaip tai nenori), tik „Bangai“ bus bėdų – abudu komandos įvarčius kol kas čempionate pelnęs Aurelijus Staponka nežais, todėl, tikėtina, kad neįmuš nė vieno įvarčio. Prognozė – 1:1 ir viena į aikštę įskriejusi palapinė.


Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“. Kovo 25 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Žanro klasika: dvi stipriausios praėjusio sezono komandos – viena prieš kitą. Šįsyk – abi kupinos sportinio pykčio, nes praėjusiame ture nelaimėjo.

Praėjusiais metais „Žalgirio“ ir „Atlanto“ keliai kirtosi ne tik A lygoje, bet ir LFF taurės varžybose. Sėkmė nusišypsodavo tai vieniems, tai kitiems, bet visos šalies klubų futbolo flagmanų dvikovos buvo kaip reta atkaklios. Išsaugotas pernykštės komandos branduolys galbūt yra „Atlanto“ koziris, tačiau ir čempionai neketina savo tikslų kartelės leisti žemyn. Galima neabejoti – Vilniuje šįkart bus įdomu.

P.Ambrazevičiaus prognozė: Centrinis turo mačas – „Žalgiris“ grįžta žaisti namų rungtynių į savo LFF stadioną, kuriame penktadienį žaidė išvykoje su „Trakais“. Viskas skamba logiškai, nelogiškai tik atrodo praėjusių rungtynių rezultatas, kurias „Žalgiris“ sužaidė tik lygiosiomis, nors progų įmušti turėjo daugiau nei italas pūsta pinigine klube Vilniuje. Šįkart, tikiuosi, „Žalgiris“ progas išnaudos ir laimės 2:1, o už „Atlantą“ jau žais trenerio rūstybę išgyvenęs Marius Papšys.

„Klaipėdos granitas“ – Pakruojo „Kruoja“. Kovo 26 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

Klaipėdiečiai dvejose rungtynėse iš eilės parodė charakterį ir iškovojo po tašką, nors praleido pirmi. Tai turėtų pridėti pasitikėjimo savo jėgomis Roberto Poškaus treniruojamai komandai.

Kita vertus, uostamiesčio futbolininkams lengva nebus. Varžovas, kuris atvyksta iš Aukštaitijos, yra čempionato lyderių trejete, o „Kruojos“ treneris Vladimiras Čeburinas šįsyk galės sau prabangą rinktis, ką leisti į aikštę vidurio gynėjo pozicijoje – po diskvalifiakcijos grįžtantį Radanfah Abu Bakrą ar praėjusiame ture jį pakeitusį bei „Dainavai“ įvartį įmušusį suomį Samu Niemineną.

P.Ambrazevičiaus prognozė: „Klaipėdos granitas“ namie priima vienus iš trijų lygos lyderių – Pakruojo “Kruoją”. Netikėta pozicija po pirmų trijų turų? Aha, man tai netikėta. Bet sudėtis nebloga, todėl su „Granitu“ mačas bus įdomus, intensyvus ir pamatysim bent porą įvarčių. Kaip jau minėjau anksčiau, negaliu eiti prieš komandą, kurioje ne tik žaidžia, bet ir ją treniruoja Robertas Poškus, todėl vėl sakau – 1:1.


Marijampolės „Sūduva“ – „Trakai“. Kovo 26 dieną 19 val. Marijampolė, „Arvi“ stadionas.

„Sūduvos“ nuotaika praskaidrėjo. Po žeminančio pralaimėjimo „Žalgiriui“ Vilniuje Marijampoliečiai trečiajame ture namuose nugalėjo „Šiaulius“, pelnė pirmuosius taškus ir, tikėtina, atgavo kovos dvasią.

Tačiau lengva „Sūduvai“ nebus. Į Suvalkiją atvyksta iš to paties „Žalgirio“ taškų ką tik atėmę „Trakai“. Edgaro Jankausko treniruojama komanda išsilaižė esmines traumas – mažajame derbyje Vilniuje jau žaidė ir pasveikęs saugas Darius Miceika. „Sūduva“ iš traumų labirinto kapstosi sunkiai – sezono pradžioje Dariaus Gvildžio treniruojamai komandai tenka verstis be Mariaus Šoblinsko, o susižeidusius futbolininkus „Sūduvos“ strategui tenka keisti kone kiekvienose čempionato rungtynėse.

P.Ambrazevičiaus prognozė: Gerai, „Sūduvos“ nebenurašinėsiu. Tarkime, tas kluptelėjimas 1:8 su „Žalgiriu“ buvo tik atsitiktinumas. Be to, kažkada turi pradėti mušti ir Tomas Radzinevičius. Lai tai būna šiame ture. Galvoju, kad „Sūduva“ laimės 2:1, „Trakams“ nebe taip seksis, kaip penktadienį su „Žalgiriu“. Papildomas spėjimas – Dariui Miceikai pradės kojų raumenis traukti 68 minutę.

„Šiauliai“ – Alytaus „Dainava“. Kovo 27 dieną 15 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

Spalvotus deglus tribūnose deginantys sirgaliai iš „Dzūkų tankų“ šį sezoną kol kas yra ryškesni nei jų palaikoma „Dainava“. Labai ribotus žaidėjų rezervus turintis Alytaus klubas dalija varžovams progas ir įvarčius – per trejas rungtynes „Dainava“ neįmušė nė karto, o praleido 13 sykių.

„Šiauliai“ tarsi ir yra komanda, kuriai dzūkai galėtų kibti į atlapus, bet „Dainava“ vyks pas piktus, „Sūduvos“ ką tik įveiktus šiauliečius. Todėl lieka manyti, kad jaunai Alytaus komandai teks mėginti daryti tai, ką siūlo jos treneris Sergejus Aleinikovas, teigdamas, jog pirmajame rate svarbiausia – kuo mažiau prarasti ir tobulėti.

P.Ambrazevičiaus prognozė: Kol „Dainava“ nesusitvarkys savo piniginių, registracijos ir kitų problemų, tol vartininkas iš vartų išsiiminės ne mažiau kaip po kokius tris įvarčius. Ar „Šiauliai“ sugebės tiek primušti? Nežinau, bet tikiuosi, kad taip, nes negi antrą kartą iš eilės nusiprognozuosiu į lankas? 3:0 „Šiauliai“ laimi. Papildomas spėjimas – „Dainava“ žais su aprangomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius