-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miuncheno „Bayern“ klubas – ketvirtus metus iš eilės Vokietijos čempionas

Po šeštadienį vykusių Vokietijos Bundeslygos 33-iojo turo rungtynių tapo aišku, kad Miuncheno „Bayern“ ir vėl sėkmingai apgynė čempionų titulą. Paskutinį sezoną klubui vadovaujančio Josepo Guardiolos auklėtiniai išvykoje 2:1 palaužė „Ingolstadt“ futbolininkus.
Miuncheno „Bayern“ futbolininkai
Miuncheno „Bayern“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Nors „Bayern“ šeštadienio rungtynėse užteko ir lygiųjų, čempionų titulo gynimo kampaniją jie užbaigė pergalinga gaida.

Miuncheno klubas Bundeslygoje triumfavo ketvirtus metus iš eilės. Iki šiol tą padaryti dar niekam nėra pavykę. Apskritai komanda per visą savo egzistavimą Vokietijos čempione yra tapusi 26-is kartus.

Rungtynėse pirmasis „Bayern“ ekipą į priekį tiksliu vienuolikos metrų baudiniu išvedė Robertas Lewandowskis. Baudinį po ginčytino epizodo uždirbo prancūzas Frankas Ribery.

Jau po septyniolikos minučių po puikaus buvusio Madrido „Real“ kapitono Xabi Alonso perdavimo R.Lewandowskis pasižymėjo antrą kartą.

Vis dėlto šia persvara P.Guardiolos futbolininkai džiaugėsi neilgai, nes jau 41-ą minutę buvo skirtas antras vienuolikos metrų baudinys – šįkart pasižymėjo „Ingolstadt“ atakuojantis saugas Moritzas Hartmannas.

Antrame kėlinje abiems ekipoms progų netrūko, tačiau pasižymėti nė vienai taip ir nepavyko, o tai „Bayern“ klubui užtikrino dar vieną Bundeslygos titulą.

Į rūbinę su šypsenomis veiduose nukulniavę Miuncheno ekipos futbolininkai išsiaiškino, kad net ir nesėkmės svečiuose atveju jie būtų tapę Vokietijos čempionais, mat nesėkmę 0:1 patyrė iki pat sezono pabaigos jiems įkandin sekusi Dortmundo „Borrusia“ ekipa. Ji nusileido Eintrachto „Frankfurt“ vienuolikei.

Svarbią pergalę šeštadienį iškovojo ir „Borussia M’Gladbach“ ekipa, kuri Andre Hahno dėka 2:1 įveikė trečią vietą užsitikrinusius “Bayer Leverkusen” futbolininkus. Po laimėtos dvikovos „Monchengladbach“ klubas pakilo į ketvirtą vietą ir užsitikrino vietą Čempionų lygos kvalifikacijos varžybose.

Dėl vietos Čempionų lygos kvalifikacijoje pakovoti galėjo ir Berlyno „Hertha“ klubas, tačiau jis namuose 1:2 nusileido lygos naujokui „Darmstadt“. Dabar tiek „Hertha“, tiek „Mainz“ ir „Schalke“ turi 49 taškus ir rikiuojasi už „M’Gladbach“ ekipos, kuri turi 52 taškus, nugaros. Aptartos trys trys komandos neturi galimybės žaisti kvalifikacijoje, nes jų įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra kur kas prastesnis už „M’Gladbach“.

Visi šeštadienio Bundeslygos rezultatai:

„FC Koln“ – „Werder Bremen“ 0:0

„Hamburger“ – „Wolfsburg“ 0:1

„Hannover“ – „Hoffenheim“ 1:0

„Hertha Berlin“ – „Darmstadt“ 1:2

„Schalke“ – „Augsburg“ 1:1

„VfB Stuttgart“ – „Mainz“ 1:3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius