Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miuncheno „Bayern“ sirgalių klubas Lietuvoje švenčia gimtadienį

Gegužės 26-oji – bavariško futbolo mėgėjams iš Lietuvos – ypatinga diena. Lygiai prieš penkerius metus buvo įkurtas pirmasis Lietuvoje oficialus Miuncheno „Bayern“ sirgalių klubas pavadinimu „MIA SAN LITAUEN“ („Mes esame Lietuva“).
Lietuvius futbolo sirgalius vienija meilė Miuncheno „Bayern“ komandai.
Lietuvius futbolo sirgalius vienija meilė Miuncheno „Bayern“ komandai. / Asmeninio albumo nuotr.

Viskas prasidėjo nuo to, kad 2015 metais futbolo aistruolio iš Vokietijos Dariaus iniciatyva viename sostinės barų susirinko grupelė žmonių.

Jie aptarė galimybę steigti oficialų sirgalių klubą. Tada dar tik būsimas „MIA SAN LITAUEN“ prezidentas aplankė Kauną ir Klaipėdą, surinko reikiama 25 narių skaičių ir jų parašus sirgalių klubo steigimui. Tai padaryti nebuvo itin sunku, nes „Bayern“ palaikančių žmonių bendruomenė egzistavo jau daugiau nei keletą metų, vieni kitus pažinojo ir pasitikėjo.

Šiandien klube jau yra 66 nariai, kurie gyvena ne tik įvairiuose Lietuvos miestuose, bet ir Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje.

Asmeninio albumo nuotr./Lietuvius futbolo sirgalius vienija meilė Miuncheno „Bayern“ komandai.
Asmeninio albumo nuotr./Lietuvius futbolo sirgalius vienija meilė Miuncheno „Bayern“ komandai.

Taip pat daugiau nei 3700 žmonių palaiko klubo administruojamą „FC BAYERN LIETUVA“ Facebook puslapį, kuriame „Bayern“ naujienos, rungtynių apžvalgos, vyksta diskusijos ir konkursai. Organizuojami ne tik virtualūs konkursai, bet ir FIFA turnyrai.

Dar vienas „MIA SAN LITAUEN“ projektas – Vokietijos futbolo lygos apžvalga tinklalaidėje „Apie Bundę“. Klubo nariai savo noru populiarina vokišką futbolą Lietuvoje, todėl geriausia paspirtis – vis didėjanti ir stiprėjanti bendruomenė.

Per penkmetį klubo nariai daugybę kartų žiūrėjo rungtynes drauge, tačiau įsimintiniausi mačai, žinoma, buvo stebimi kartu „Allianz“ Arenoje Miunchene. Kiekvienais metais „MIA SAN LITAUEN“ klubas gauna bilietų į Bundeslygos rungtynes, tad jau tapo tradicija beveik pusšimčiui lietuvių vykti į Vokietiją ir palaikyti savo mylimą Miuncheno „Bayern“ komandą. Nors šiemet pavasario išvykos planai buvo sujaukti dėl karantino, kelionė bus perkelta į antrą metų pusę.

Asmeninio albumo nuotr./Lietuvius futbolo sirgalius vienija meilė Miuncheno „Bayern“ komandai.
Asmeninio albumo nuotr./Lietuvius futbolo sirgalius vienija meilė Miuncheno „Bayern“ komandai.

Oficialus Miuncheno „Bayern“ fanų klubas kviečia visus bavariško futbolo mėgėjus ir mėgėjas prisijungti prie klubo, stebėti rungtynes kartu ne tik per televizorių, bet ir gyvai stadione, taip atrasti bendraminčių ar netgi naujų draugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius