-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muilo opera tęsiasi: Iš FIFA prezidento posto pasitraukęs Seppas Blatteris: „Aš neatsistatydinau!“

Šveicarijos dienraštis „Blick“ teigia, jog drama susijusi su Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidento Seppo Blatterio pasitraukimu iš posto dar nebaigta. Šveicarų teigimu, apie savo apsisprendimą pranešęs S.Blatteris oficialiai neatsistatydino, o savo ateitį leis nuspręsti FIFA kongresui.
Seppas Blatteris
Seppas Blatteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per FIFA muziejaus atidarymo šventę žurnalistų paklaustas, ką veiks išėjęs į pensiją, FIFA prezidentas netikėtai atšovė: „Aš nepadariau atsistatydinimo pareiškimo, o įgaliojimus patikiu būsimam neeiliniam FIFA kongresui.“

Leidinys pažymi, kad tai buvo pirmas 79-erių funkcionieriaus viešas pasirodymas po FIFA prezidento rinkimus supurčiusio skandalo. Pažymima, kad vyras nestokojo geros nuotaikos ir optimizmo, leidosi fotografuojamas bei dalijo autografus.

„Tik tie, kurie prisimena praeitį, gali suprasti dabartį ir nustatyti ateitį, – mįslingai šypsojosi S.Blatteris. – Kitaip tariant, kamuolys – apvalus ir tik iš kosmoso platybių galima apskaičiuoti mūsų sporto dydį.“

Britų dienraštis „The Independent“ jau anksčiau buvo užsiminęs, kad S.Blatteris gali dalyvauti pakartotiniuose FIFA prezidento rinkimuose.

Priminsime, kad gegužės 29-ąją dieną vykusiame FIFA kongrese S.Blatteris buvo perrinktas penktai kadencijai, tačiau po keturių dienų paskelbė apie atsistatydinimą. Manoma, kad pagrindinė to priežastis – korupcijos skandalas, kurį lydėjo daugybė FIFA aukščiausių pareigūnų areštų.

Apie tai, kad organizacijai S.Blatteris toliau nevadovaus, oficialiai buvo pranešusi ir FIFA spaudos tarnyba.

Neeilinis FIFA vykdomojo komiteto posėdis, per kurį bus nustatyta būsimų FIFA prezidento rinkimų tvarka ir data, vyks liepos 20-ąją Ciuriche. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius