Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mūšis tęsiasi: LFF pasidalino iš UEFA ir FIFA gautu laišku

Lietuvos futbolo padangėje toliau blyksi žaibai. Ketvirtadienio popietę federacija (LFF) su žiniasklaida pasidalino laišku, gautu iš UEFA ir FIFA.
LFF pasidalino gautu laišku iš UEFA ir FIFA
LFF pasidalino gautu laišku iš UEFA ir FIFA / nuotr. 15min ir LFF

Praėjusį trečiadienį Seime įvyko beprecedentis įvykis, kai jungtiniame Finansų ir biudžeto komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje ant kilimėlio buvo pasikviesti LFF vadovai.

Politikai su konservatoriumi Mykolu Majausku priešakyje žada ryžtingas permainas Lietuvos futbole.

Jų iškeltas tikslas – atverti federaciją, pakeisti jos įstatus, labiau įtraukti klubus į valdymą. Jei to nebus padaryta, politikai mojuoja pavojingu vėzdu – įstatymu, pagal kurį būtų įvestas tiesioginis LFF valdymas.

Gynybinę poziciją užsiėmusi LFF pranešime spaudai rašė, jog po posėdžio Seime kreipėsi į FIFA ir UEFA su prašymu išaiškinti susidariusią situaciją.

„Rugpjūčio 3 d. Lietuvos futbolo federacija gavo jungtinį FIFA ir UEFA atsakymą, kuriame teigiama, kad Lietuvos futbolo federacijos įstatai, kurie buvo priimti šių metų balandžio 30 d. vykusioje LFF konferencijoje, atitinka FIFA ir UEFA įstatuose numatytus reikalavimus. Šie įstatai buvo priimti siekiant juos suderinti su pakeistu LR Sporto įstatymu. Tarptautinės futbolo organizacijos atsakyme patvirtino ir pasiruošimą dirbti toliau tobulinant LFF veiklą bei priminė įsipareigojimą užtikrinti nepriklausomumą nuo trečiųjų šalių kišimosi į federacijos veiklą“, – rašoma LFF pranešime.

„Lietuvos futbolo federacija visą laiką dirba kartu su FIFA ir UEFA atstovais tiek tobulinant mūsų organizacijos valdymą, tiek įgyvendinant sporto projektus, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius. – Darant pakeitimus Lietuvos futbolo federacijos įstatuose, visi pakeitimai buvo suderinti su naujuoju LR Sporto įstatymu, naujoji įstatų redakcija pateikta tarptautinėmis futbolo organizacijomis, kurių nariai mes esame. FIFA ir UEFA atstovai vakar pakartotinai patvirtino, kad Lietuvos futbolo federacijos dabartiniai įstatai atitinka reikalavimus. Siekiant toliau tobulinti Lietuvos futbolo federacijos veiklą, FIFA ir UEFA, kaip visada, yra pasiruošusi skirti savo ekspertus bendrai darbo grupei su LFF atstovais. Kartu abi tarptautinės organizacijos dar kartą priminė, kad bet koks trečiųjų šalių kišimasis į futbolo federacijų veiklą yra FIFA ir UEFA įstatų pažeidimas. Tikiuosi, kad ši FIFA ir UEFA pozicija, su kuria supažindinsime tiek politikus, tiek visuomenę, užbaigs kilusias politines diskusijas ir sutelks visus bendram konstruktyviam darbui dėl Lietuvos futbolo.“

LFF su žiniasklaida dalinasi ir dokumento kopija.

nuotr. LFF/UEFA ir FIFA laiškas Lietuvos futbolo federacijai
nuotr. LFF/UEFA ir FIFA laiškas Lietuvos futbolo federacijai

UEFA ir FIFA bendrame laiške pabrėžia, kad tinkamas valdymas reikalauja nuolatinio adaptavimosi ir pasikeitimų. Taip pat pažymima, kad LFF įstatai „iš esmės“ atitinka nurodytas gaires.

UEFA ir FIFA siūlo pagalbą LFF, sukuriant darbo grupę. Ji galės numatyti reikiamus pokyčius, kad valdymo sistema būtų patobulinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius