-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mūšyje su prancūzais – pralaimėjimas (nuotraukos)

Pirmoji ir svarbiausia 2009 metų Lietuvos futbolo sezono dvikova baigėsi nesėkme. Lietuviai pralaimėjo Prancūzijos rinktinei rezultatu 0-1.
futbolas2
Lietuvių bandymai atakuoti įvarčiu taip ir nesibaigė. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių pradžioje, priešingai nei manyta, prancūzai nesurengė šturmo, mėgindami įmušti greitą įvartį ir taip nokautuoti mūsų rinktinę. Tačiau penktąją minutę – pirmoji pavojinga situacija prie lietuvių vartų. Tačiau Franckui Ribery pasižymėti nepavyko.

10 minutę lietuviai taip pat surengė pavojingą ataką. Tačiau Deivido Česnauskio iš baudinio perduotą kamuolį išmušė prancūzų vartininkas. Kaip ir tikėtasi, pavojingiausi momentai prie prancūzų vartų kildavo po stanadartinių situacijų. Vėliau prancūzai surengė keletą pavojingų atakų, tačiau rimtesnių progų taip ir nesukūrė. 22 minutę geltoną kortelę gavo J.Toulalanas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių momentas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių momentas

Lietuvių gynyba pirmame kėlinyje veikė drausmingai, ir prancūzams, nors jie ir kontroliavo kamuolį didžiąją dalį laiko, pavojingesnes situacijas suregzti sekėsi sunkiai. 35 minutę Darvydas Šernas turėjo nėblogą galimybę smūgiuoti į vartus, tačiau smūgis nepavyko.

Itin įtempta tapo pirmo kėlinio pabaiga, kai prancūzai surengė bent dvi pavojingas atakas. Vieną iš jų nutraukė D.Česnauskis, atmušęs iš kelių metrų į vartus smūgiuotą kamuolį, o kitą – sėkmingai sužaidęs mūsų vartininkas. Taigi, pirmasis kėlinys baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Sugebėjo pramušti gynybą

Antrojo kėlinio pradžioje sirgaliai išvydo į prancūzų vartus įmuštą kamuolį. Tačiau šis Tomo Danilevičiaus įmuštas įvartis užskaitytas nebuvo – jis buvo pelnytas jau po pražangos. Vėliau prancūzai užgulė mūsų vartus. Lietuvių vartininkui ne kartą teko gelbėti mūsų rinktinę. Galiausiai gynyba neišlaikė – suklydus Mindaugui Pankai 66 minutę F.Ribery įmušė įvartį į mūsų vartus. Žydrūnas Karčemarskas šiek tiek lietė smarkiai smūgiuotą kamuolį, tačiau visgi atremti smūgio nepavyko.

Vėliau lietuviams prireikė nemažai laiko, kol baigėsi chaosas aikštėje ir jie sugebėjo vėl sustyguoti savo žaidimą. Tačiau visi bandymai pulti prancūzus baigdavosi nesėkmėmis – lietuvių atakos buvo nutraukiamos dar nepriartėjus prie prancūzų vartų, Kur kas pavojingesnės buvo prancūzų atakos. Lietuviams sukurti pavojingų progų nepadėjo net ir keli keitimai. Taigi, rezultatas liko nepasikeitęs, ir belieka tikėtis revanšo kitą trečiadienį Prancūzijoje.

J.Coueiro: „Tai yra visai kitokio lygio komanda“

Po patirto pralaimėjimo prieš Prancūzijos ekipą, Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris Jose Couceiro pabrėžė, jog nors jo vadovaujama komanda ir kovėsi dėl pergalės, prancūzų futbolininkai vis tik yra kur kas aukštesnio lygio žaidėjai. „Mums žaisti su prancūzais buvo labai Pirmiausia paprašysiu, kad geriau dirbtų sodininkas, kad nereikėtų rūpintis aikštės kokybe, - R.Domenechsunku. Jie yra itin stipri komanda. Įvartis buvo pelnytas po mūsų gynėjų padarytos klaidos. Aišku, Prancūzijos komanda yra visai kito lygio. Pas mus problemų yra daug, tačiau svarbiausia yra tai, jog kai kurie žaidėjai savo klubuose dar nėra pradėję sezono, – po varžybų kalbėjo J. Couceiro. – Šias rungtynes kaip įmanoma geriau išanalizuosime ir stengsimės kuo geriau pasirodyti kitą savaitę Prancūzijoje.“

Prancūzijos nacionalinės vyriausiasis treneris Raymond Domenech po rungtynių tvirtino, jog rezultatas yra dėsningas. „Rezultatas yra identiškas, kaip ir rungtynėse prieš dvejus metus, tačiau nenoriu grįžti į praeitį. Mes šį vakarą padarėme tai, ką reikia, ir iškovojome pergalę. Rezultatas yra logiškas todėl, kad rungtynės pasibaigė mūsų pergale. Po kelių dienų bus dar vienos varžybos, kuriuose taip pat reikės iškovoti pergalę. Pirmiausia paprašysiu, kad geriau dirbtų sodininkas, kad nereikėtų rūpintis aikštės kokybe“, – subtiliai apie nekokią S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vejos būklę užsiminė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius