-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Kesminas Čempionų lygos finale mato „Ajax“: „Tottenham“ yra tikrai įveikiamas varžovas“

Iki Čempionų lygos epilogo liko visai nedaug – šiandien prasideda šio prestižiškiausio klubinio futbolo turnyro pusfinaliai, kurių nugalėtojai dėl stipriausiojo vardo susirems jau birželio pirmą dieną Madride. Anot sporto žurnalisto, komentatoriaus Nerijaus Kesmino, stebint pusfinalius visų pirma nereikėtų nustebti, jei užtikrintai turnyre žygiuojantis Amsterdamo „Ajax" pateiks dar vieną staigmeną.
Amsterdamo „Ajax“ pateko į Čempionų lygos pusfinalį.
Amsterdamo „Ajax“ pateko į Čempionų lygos pusfinalį. / „Scanpix“ nuotr.

Nyderlandų atstovai turnyro aštunfinalio pirmojoje dvikovoje namuose turėjo pripažinti titulą gynusio Madrido „Real“ pranašumą 2:1. Tačiau „karališkojo“ klubo tvirtovėje net 4:1 nukarūnavo triskart iš eilės Europos stipriausią komandą.

Toliau „Ajax“ kelyje atsidūrė Turino „Juventus“ su Cristiano Ronaldo priešakyje. Nors portugalas ir siuntė kamuolį į vartus abejose rungtynėse, stipresnė vėl buvo Amsterdamo komanda – namuose ji sužaidė lygiosiomis 1:1, o Turine triumfavo rezultatu 2:1.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amsterdamo „Ajax“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amsterdamo „Ajax“

Dabar kelyje link finalo Eriko ten Hago auklėtinių laukia Mauricio Pochettino treniruojamas Londono „Tottenham Hotspur“. Aštunfinalyje jis bendru rezultatu 4:0 nepaliko vilčių Dortmundo „Borussia“ ekipai. Ketvirtfinalyje ši komanda išgyveno tikrą dramą, kai tik po vaizdo peržiūros nebuvo įskaitytas jau per teisėjo pridėtą laiką pelnytas „Manchester City“ įvartis, kuris galėjo atverti „miestiečiams“ vartus į pusfinalį. Ši dvikova baigėsi „pentinų“ pralaimėjimu 3:4, tačiau namuose pelnytas vienintelis įvartis padovanojo bilietą į pusfinalį.

Nors Londono ekipa iš turnyro tąkart Mančesteryje išmetė kone didžiausią šio sezono Čempionų lygos favoritą, N.Kesminas mano, kad, nepaisant tos pergalės, svarstyklės šįkart svyra Nyderlandų atstovų pusėn.

„Ajax“ šansai yra geresni, nes „Tottenham Hotspur“, objektyviai vertinant, yra kur kas silpnesnė komanda už tas, kurias „Ajax“ jau įveikė. Jei ši komanda gali įmušti Madride keturis įvarčius, jei ji gali ramiai išvykoje nugalėti „Juventus“, „Tottenham Hotspur“ yra tikrai įveikiamas varžovas. Ypač kai šiai komandai pirmose rungtynėse taip pat negalės padėti Sonas Heung-minas – komanda neturės kokių 75 proc. savo pajėgumo puolime“, – apie dvikovą kalba N.Kesminas.

Jei ši komanda gali įmušti Madride keturis įvarčius, jei ji gali ramiai išvykoje nugalėti „Juventus“, „Tottenham Hotspur“ yra tikrai įveikiamas varžovas

Taip pat aikštėje antradienį nepamatysime puolėjo Harry Kane'o, saugų Harry Winkso ir Eriko Lamelos.

Lažybų bendrovės „Betsafe“ analitikai mano, kad namų sienos „Spurs“ gali padėti. Bent jau pirmose rungtynėse Londono ekipos galimybės nugalėti vertinamos 40,32 proc. Tiesa, žiūrint į abiejų rungtynių rezultatą didesnius šansus visgi turi „Ajax“ – tikimybė, kad šią komandą išvysime finale siekia kiek daugiau nei 53 proc.

Kitame pusfinalyje – apylygės jėgos

Čempionų lygoje trečiadienio vakarą Barselonoje laukia ne ką mažiau intriguojanti dvikova – susikaus „Barcelona“ ir pernai turnyro finale žaidęs „Liverpool“. Katalonai aštunfinalyje namuose išsprendė visus neaiškumus nugalėdami Liono „Olympique“ komandą bendru rezultatu net 5:1. Kitame etape „Barca“ nepaliko vilčių „Manchester United“ vienuolikei – bendras rezultatas 4:0.

Tuo metu „Liverpool“ iškart po grupių etapo susitiko su Miuncheno „Bayern“ komanda, kuriai jų pačių tvirtovėje nepaliko vilčių rezultatu 3:1. Ketvirtfinalyje Jurgeno Kloppo kariaunos jau laukė „Porto“, kurį „raudonieji“ tiesiog pervažiavo bendru rezultatu 6:1. Nepaisant užtikrinto šios Anglijos komandos žaidimo šiame turnyre, N.Kesminas šiek tiek labiau tiki Ernesto Valverde ekipos galimybėmis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

„Barcelona“ ekipos situacija yra geresnė – jai nebereikia nieko įrodyti Ispanijoje, ji jau yra čempionė. O „Liverpool“ kovoja dviem frontais, jiems reikia laimėti viską visur – sezonas jau dabar yra labai geras, bet siekiamybė vis tiek yra didieji titulai. Be to, daugybė žaidėjų išsigydė traumas – nebeliko spragų gynyboje, yra didesnis žaidėjų pasirinkimas.

Pagrindinis „Liverpool“ ekipos uždavinys – aikštėje sugaudyti Lionelį Messi. Jei tai pavyks, jei argentinietis nesukurs daug šansų, Anglijos ekipa turi galimybių prasibrauti į finalą. Tad nors situacija parankesnė „Barcelona“ ekipai, tačiau nenurašyčiau „Liverpool“ – jėgos yra apylygės“, – mano pašnekovas.

„Betsafe“ ekspertai pirmose rungtynėse pergalę žada būtent aikštės šeimininkams – katalonų galimybės nugalėti vertinamos 51 proc., „Liverpool“ – vos 23 proc. Tiesa, vertinant komandų galimybes būti finale, „Liverpool“ šansai siekia 43,6 proc., tad atsakomoji dvikova turėtų būti ne ką mažiau intriguojanti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Firmino
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Firmino

Įdomu, kad žvelgiant į tikimybes, kas šį sezoną triumfuos Čempionų lygoje, būtent šio pusfinalio atstovai turi didžiausius šansus. „Liverpool“ tikimybė nugalėti turnyre siekia 28 proc., o „Barcelona“ komandos – 39 proc. Būtent Katalonijos ekipos galimybes nugalėti turnyre akcentuoja ir N.Kesminas.

„Tai yra susižaidusi komanda, kuri žino, ko nori, gali padaryti, kad viskas būtų gerai. Turnyrą turėtų laimėti ta komanda, kuri yra šiame pusfinalyje – poros nėra lygiavertės savo pajėgumais. Bet finalas susideda iš vienerių rungtynių, vieno vakaro, kur kažkam viskas gali veikti idealiai, o varžovams – priešingai. Tačiau, mano nuomone, kas laimi šį pusfinalį, tas laimi Čempionų lygą“, – teigia komentatorius.

Mano nuomone, kas laimi šį pusfinalį, tas laimi Čempionų lygą

Atsakomosios dvikovos vyks jau gegužės 7–8 dienomis, o finalo dalyviai dėl titulo susikaus birželio 1 dieną Ispanijos sostinėje Madride, „Wanda Metropolitano“ stadione. Kai liko tiek nedaug, visi pusfinalių dalyviai jau žvalgosi į trofėjų. Ypač, kai jo rankose nelaikė jau ilgai.

Vienintelė „Barcelona“ nugalėjo turnyre šiame dešimtmetyje – 2015 metais. „Liverpool“ Čempionų lygoje pergalę šventė 2005 metais, „Ajax“ – dar 1995 metais. Tuo metu „Tottenham Hotspur“ ne tik kad niekada nelaimėjo šio turnyro, bet niekada nežaidė ir finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius