Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narbekovas grįžta į Lietuvą ir taps „Bangos“ treneriu (video)

Kalbos apie Armino Narbekovo sugrįžimą į Lietuvą pasitvirtino. Antradienį Gargždų „Bangos“ klubas oficialiai paskelbė, kad legendinis žaidėjas stos prie gimtojo miesto ekipos vairo.
Arminas Narbekovas Lietuvos rinktinės treniruočių stovykloje
Vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų A.Narbekovas grįžo į savo gimtąjį miestą – Gargždus. / „Scanpix“ nuotr.

Apie A.Narbekovo paskyrimą svarstoma buvo jau nuo gruodžio pradžios.

Po „Bangos“ sezono uždarymo naujas klubo valdybos pirmininkas Raimondas Žutautas užsiminė, kad komandą treniruos „buvęs garsus futbolininkas“.

R.Žutautas tuomet tinklalapiui Futbolas.lt patvirtino, kad vyriausiasis treneris Vytautas Jančiauskas palieka ekipą, ir užsiminė apie ambicingus „Bangos“ tikslus. Tačiau naujojo stratego tapatybės klubo vadovai nenorėjo atskleisti iki oficialaus pristatymo.

Antradienio vakare spaudos konferencijoje A.Narbekovas buvo pristatytas kaip vyriausiasis treneris kartu su nauju asistentu – taip pat iš Gargždų kilusiu buvusiu vartininku Vaidu Žutautu.

Abu treneriai pasirašė dvejų metų sutartis. Jiems talkins Algimantas Briaunis, kuris ekipoje dirbo nuo šių metų pradžios.



Grįžo į gimtąjį miestą

A.Narbekovas tikino, kad nesitikėjo atsidurti gimtuosiuose Gargžduose, kur Lietuvos futbolo legenda žengė pirmuosius karjeros žingsnius.

„Nebūčiau patikėjęs, kad teks grįžti į tą vietą, kur pradėjau futbolo kelią. Toks pasiūlymas buvo netikėtas, bet ilgai nedvejojau ir nuo šiandien oficialiai pradedu dirbti“, – teigė treneris.

Jam „Bangoje“ bus keliamos aukštos užduotys – Gargždų klubas nori geresnių pozicijų, nei pernai A lygoje iškovota šeštoji.

„Komandai keliami tikslai pasirodyti  geriau nei praėjusiais metais. Komanda reikalauja ilgų ir garsių pergalių, o mūsų jaunimui trūksta pastovumo. Bandysime jaunimui tą pastovumą įdiegti“, – kalbėjo A.Narbekovas.

Trenerio asistentas V.Žutautas džiaugėsi taip pat grįžęs į gimtąją komandą, kuriai šiemet pavasarį epizodiškai padėjo ir kaip žaidėjas.

„Malonu grįžti ir pabandyti save kaip treneriui. Tai mano pirmas toks darbas suaugusiųjų komandoje. Stengsimės viską, ką pasiekėme kaip futbolininkai, perduoti kitiems žaidėjams“, – sakė buvęs Lietuvos rinktinės vartininkas.

Stiprins sudėtį ir sieks medalių

Siekdami aukštesnių tikslų naujasis trenerių štabas bei klubo vadovai ruošiasi rimtai stiprinti ekipos sudėtį.

Tačiau A.Narbekovas pabrėžė, kad kviesis tik aukšto lygio futbolininkus: „Dabar peržiūrėsime komandos sudėtį ir sieksime pasiimti tokius žaidėjus, kurie galėtų rimtai padėti komandai, o ne plaukti pasroviui. Jei imtume užsienietį, jis turėtų būtų daug pajėgesnis už vietinį žaidėją. Kitu atveju prioritetą teiksime vietiniams žaidėjams.“

Anot R.Žutauto, ekipa bus formuojama galvojant, kaip iškovoti medalius ir kelialapį į Europos taurių turnyrus.

„Mes iš savo pusės palaikysime naują trenerių štabą ir jam suteiksime visas sąlygas bei galimybes įsigyti  kuo geresnių žaidėjų, kad pasiektume rezultatą. Bent aš, kaip valdybos pirmininkas, kitais metais matau komandą trečioje vietoje“, – atviravo vienas klubo vadovų.

Jis žadėjo, kad klubo biudžetas 2010 metais padvigubės. Pirmąją treniruočių stovyklą Gargždų ekipa surengs po Naujųjų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius